Agduś 02.08.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jest jeszcze zasada Murphy'ego:Jeżeli planujesz czas przeznaczony na wykonanie jakiejś czynności, pomnóż przewidywany czas przez dwa i przyjmij jednostkę o rząd większą. A w naszym budowaniu proporcje chyba zbliżone do Twoich. Andrzej z reguły buduje przez telefon a ja w realu (nie licząc czasu spędzonego w internecie, bo tu proporcje na moją korzyść chyba jak 100:1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 U mnie jest też 100:1 na moją korzyść jesli chodzi o budowę domu, ale jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem to proporcja jest odwrotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.08.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Sylwia to może się spotkamy nad morzem, też sie wybieram w przyszłym tygodniu Gratuluję postępów, oby nie było opóźnień to mielibyście niezłą niespodziankę zastając domek przygotowany pod wylanie stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 07.08.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Pozdrowienia..miłego wypoczynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 I jak tam wypoczynek nad morzem? Kontrolujesz jakoś postęp prac? Moze kierownik choc pojawia się i później telefonicznie zdaje Ci relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.08.2006 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 kze oczywiscie szczegóły w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Widzę, że domek rośnie w oczach!! Super, super! Oby tak dalej. Widzę równe ściany, ładne pustaki .. Oby tak dalej. A deszczem się nie przejmuj. Musi kiedyś popadać.. Ale przynajmniej jeszcze Ci troszkę poleje beton.. W każdym wyadku dobrze, że wykonawca spokojnie poradził sobie jak Ciebie nie było na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.08.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja pierdziele - to najforsze sytuacje jak ludzie nawalają - wiem coś o tym wiec trzymam mocno kciuki coby było dobrze!!!!! pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 wersja a, bo ta spiżarnia w b to straszna kiszka i ta lodowka w spiżarni to niezbyt dobry pomysł moim zdaniem, chyba że to dodatkowa lodowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 15.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 W sprawie pytania dnia.Wybrałbym wersję "a". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.08.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 dzięki pytanie czy w tym miejscu dla stołu nie bedzie za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 15.08.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 dzięki pytanie czy w tym miejscu dla stołu nie bedzie za ciemno? jeszcze raz sie zastanowiłem, czy nie lepiej byłoby zamiast odzielnej spiżarni zrobić murowany ciąg niby-szafek o wysokości 85 cm z drewnianymi drzwiczkami wzdłuż ściany schodowej? w sumie chodzi o to aby w tym miejscu była nieco niższa temperatura niz w pomieszczeniu. potrzebna byłaby jeszcze wentylacja grawitacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.08.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Andre dzieki ale akurat u nas bedzie rekuperator i jak mam zapewnic ta wentylacje grawitacyjna? zastanawialam sie nad zrezygnowaniem ze spizarni ale juz mam dosyc trzymania np soków i wód w kuchni na widoku zwlaszcza ze kuchnia bylaby czesciowo otwarta na salon... mam zagwozdke do rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.08.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 a w oryginale spizarnia ma wymiar 1,2m x 1,5 m i w srodku komin wentylacyjny gdybym ja wydluzyla na cala szerokosc kucni to mialaby o 10 max 15 cm mniej czyli 1-1,1m x 3,1 m to czekam na dalsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 W temacie schodów to moge powiedzieć jak było u mnie. U mnie były zabiegowe (4 schodki) i zostały ciut wyprostowane tzn. zostały prawie jednobiegowe. Po prostu nie lubię zabiegowych, ale nie dało się zrobić całkowicie jednobiegowych. Nie było wystarczająco miejsca na wyprostowanie schodów. Musisz zobaczyc czy po zrobieniu schodów dwubiegowych nie bedziesz miała przypadkiem wyjscia z jakiegos pokoju blisko schodów, nastepnie, czy żadne pomieszczenie nie zostanie ograniczone np. pod schodami jest jakies pomieszczenie i w wyniku zmiany stanie się niefunkcjonalne. Poza tym przelicz czy schody nie będą za strome (ja mam 17,5cm i wszyscy mówią, że sa wygodne ), nie są za wąskie (ja mam chyba 25cm). Tak więc, jesli masz już wymnierzona koncepcję nowych schodów to albo idziesz do architekta-konstruktora i on Ci pisze jak zazbroic schody (zakładam, że bedziesz mieć betonowe i czymś je później obłozysz), albo robisz drewniane i gadasz ze stolarzem. Albo ufasz wykonawcy, że on juz robił podobne schody i wie jak zazbroć. (ja wybrałem wersję z konstruktorem). Tez uważam, że schody dwubiegowe są lepsze niż zabiegowe. Niemniej nie wiem jaki jest u Ciebie rozkład poddasza i nie zaznaczyłaś którędy wchodzi się na poddasze (tzn. gdzie jest początek wchodzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.08.2006 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 kze dzieki juz postanowione schody beda zabiegowe co prawda wyjsce ze schodow blisko wejscia do pokoju ale trudno... cos za cos...a wejscie na schody bedzie od lewej patrzac na rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.08.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Sylvia, jak tam thermopor? Jesteś zadowolona? U nas 3 pierwsze palety były niezbyt, ale teraz są już bardzo ładne Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 kze dzieki juz postanowione schody beda zabiegowe co prawda wyjsce ze schodow blisko wejscia do pokoju ale trudno... cos za cos... a wejscie na schody bedzie od lewej patrzac na rzuty Ale czemu zabiegowe? Jednak nie dwubiegowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.08.2006 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 tfu jasne miałam napisać ze beda dwubiegowe ze spocznikiem zamiast zabiegowych ale sie spieszyłam i wyszło na odwrót.. a wieczorkiem wrzuce zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Sylvia piekne te okienko i masz przez co wyglądać Pozdówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts