kze 18.08.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Super nadproża!! Ja miałem betonowe.. Ale toi-toia nie miałem, tylko z desek zbili mi kibelek, a potem jak ekipa odjechała to .. zabrała go ze sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.08.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 tfu jasne miałam napisać ze beda dwubiegowe ze spocznikiem zamiast zabiegowych ale sie spieszyłam i wyszło na odwrót.. a wieczorkiem wrzuce zdjęcia czyli też masz dwubiegowe? Są naprawdę wygodne- wiem z własnego doświadczenia. Ja już po takich chadzam. A ścianki z okienkami i nadprożami miodzio. Widzisz, jak to szybciutko teraz idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 22.08.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Sylvia, mogłabyś mi proszę podać różnice w wymiarach pomieszczeń na poddaszu w projekcie ze ścianką kolankową? Dziś zmolestowałam kobietę w urzedzie bo coś nie mogliśmy się doczekać decyzji o w.z., okazało się, że decyzja już może być wysłana ale się biednej kobiecinie zapomniało....No więc musimy się w miarę szybko decydować - ścianka kolankowa czy bez......i mamy dylemat - ile tak naprawdę się zyskuje? Z góry dziękuję gorąco za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.08.2006 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 alez oczywisice :nr pomieszczenia- nazwa-pow. bez kolanka-pow ze scianka kolankowa5 -----------------łazienka----------5,8 ----------92 --------- pokój nad łazienka----13,2 --------16,44 ------pokój prawy dolny rog---11,2 ---------13,773 ------pokój nad nim ----------- 11,8 ---------15,76 w sumie z48,5 m2 robi sie 61,5 m2poz tym weź pod uwage jedną rzecz bez ścianki kolankowej dach bedzie az do samego brzegu podłogi - praktycznie nie do wykorzystania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.08.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 kasienka - nie rezygnuj ze scianki kolankowej! Jak nie będzie scianki to potem trzeba będzie jakieś gipsoiscianki dawac i troszkę powierzchni ucieknie.. A jak ścianka ma tak 0.9-1.20 to i biurko wejddzie, i można usiąść, i jak ktos niewysoki to nawet blisko może podejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 24.08.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Sylvia dziękuję za szczegółową odpowiedź kze oczywiście masz rację! a więc decyzja podjęta będzie słoneczko ze ścianką kolankową ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 A czemu nie chcesz wodociągu??Kanalizację można pominąć poprzez założenie sobie POS. Jak masz POS to nie musisz podłaczać się do kanalizy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 24.08.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 wiem, że ciągle tylko pytam i pytam i pewnie nudne to się już robi....Ale mam jeszcze jedno pytanko-prośbę napisałabyś mi Sylvio ile wyniesie cię koszt wykonania stropu teriva? Ale tylko koszt materiałów bez robocizny.My chcemy zrobić strop drewniany bo tańszy i łatwiejszy w wykonaniu ale jeżeli koszt terivy nas nie powali to może jednak nie będziemy nic zmieniać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.08.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 już odpowiadam:kze POS odpaada bo wysoki poziom wód gruntowych i w PZ jak byk stoi szczelne szambo lub wodociąg... kasieńkateriva koszt: belki+ pustaki 4900do tego beton ok. 5 m3 (5x200zł=1000) w sumie ok. 6000 zł... + 2 tys beton na schody (dokładnie będę w stanie napisac jak już wyleja i zapłacę).nie liczę stali na wieńce bo przy drewnianym storpie też trzeba zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 24.08.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Moj tesciu tak mial ze wode wlasna i do kanalizzacji sie podlaczyl jak przyszla i placil za to jakis smieszny ryczalt za osobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Nadrobiłam zaległości Trzymam kciuki za strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.08.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 brawo,brawo trzymam kciuki w przyszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Oj, już strop. Fajnie tak oglądać świat z innej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.08.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 co wy na to? A my gratulujemy Ci postępów! Jak wylany strop to ważna rzecz!! Juz ma .. dach nad głową! Jest gdzie się schronić np. przed deszczem.. Bardzo fajna świadomość, nie? A tak to masz fanje widoczki. Na las, na ładną drogę... A własnie. W zimę bedziesz miała kawałek do odsnieżania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Trzymam kciukasy za strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.08.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ale masz piek-a dzialeczke! (ta kreska jest po-iewaz mi sie cos zepsulo w klawiaturze i -ie mam -iektorych literek ) I postepy jakie! A tego deszczu to tak moze szy-ko -ie odczy-iac prosze, -o -aszym ogrodom ta woda wielce potrze--a jest. W piatek juz ma -yc ladnie i cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.08.2006 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jagna ale ja bym go odczyniała tylko lokalnie chocby nad moją działką tym co potrzebują to niech pada.. a jak juz mi strop zaleją to nie mam nic przeciwko deszczykowi tak z kilka dni (albo lepiej nie - lepiej podlewac jakby znowu miało sie rozpadac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ja też swój deszcz oddam w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 31.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam Ja też swój deszcz oddam w dobre ręce Przeca już nie pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.08.2006 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 u mnie rano nie padało ale potem znowu zaczeło kropic... komu deszczyk komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts