Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tfu jasne miałam napisać ze beda dwubiegowe ze spocznikiem zamiast zabiegowych ale sie spieszyłam i wyszło na odwrót.. :oops: :oops: :oops:

a wieczorkiem wrzuce zdjęcia

czyli też masz dwubiegowe? Są naprawdę wygodne- wiem z własnego doświadczenia. Ja już po takich chadzam.

A ścianki z okienkami i nadprożami miodzio. Widzisz, jak to szybciutko teraz idzie?

Sylvia, mogłabyś mi proszę podać różnice w wymiarach pomieszczeń na poddaszu w projekcie ze ścianką kolankową? Dziś zmolestowałam kobietę w urzedzie bo coś nie mogliśmy się doczekać decyzji o w.z., okazało się, że decyzja już może być wysłana ale się biednej kobiecinie zapomniało....No więc musimy się w miarę szybko decydować - ścianka kolankowa czy bez......i mamy dylemat - ile tak naprawdę się zyskuje? Z góry dziękuję gorąco za odpowiedź :D

alez oczywisice :

nr pomieszczenia- nazwa-pow. bez kolanka-pow ze scianka kolankowa

5 -----------------łazienka----------5,8 ----------9

2 --------- pokój nad łazienka----13,2 --------16,4

4 ------pokój prawy dolny rog---11,2 ---------13,77

3 ------pokój nad nim ----------- 11,8 ---------15,76

w sumie z48,5 m2 robi sie 61,5 m2

poz tym weź pod uwage jedną rzecz bez ścianki kolankowej dach bedzie az do samego brzegu podłogi - praktycznie nie do wykorzystania....

kasienka - nie rezygnuj ze scianki kolankowej! Jak nie będzie scianki to potem trzeba będzie jakieś gipsoiscianki dawac i troszkę powierzchni ucieknie.. A jak ścianka ma tak 0.9-1.20 to i biurko wejddzie, i można usiąść, i jak ktos niewysoki to nawet blisko może podejść... :wink:

wiem, że ciągle tylko pytam i pytam i pewnie nudne to się już robi....

Ale mam jeszcze jedno pytanko-prośbę napisałabyś mi Sylvio ile wyniesie cię koszt wykonania stropu teriva? Ale tylko koszt materiałów bez robocizny.

My chcemy zrobić strop drewniany bo tańszy i łatwiejszy w wykonaniu ale jeżeli koszt terivy nas nie powali to może jednak nie będziemy nic zmieniać.......

już odpowiadam:

kze POS odpaada bo wysoki poziom wód gruntowych i w PZ jak byk stoi szczelne szambo lub wodociąg...

kasieńkateriva koszt: belki+ pustaki 4900

do tego beton ok. 5 m3 (5x200zł=1000) w sumie ok. 6000 zł... + 2 tys beton na schody (dokładnie będę w stanie napisac jak już wyleja i zapłacę).

nie liczę stali na wieńce bo przy drewnianym storpie też trzeba zrobić...

co wy na to? 

A my gratulujemy Ci postępów! 8)

Jak wylany strop to ważna rzecz!! Juz ma .. dach nad głową! Jest gdzie się schronić np. przed deszczem.. :roll: Bardzo fajna świadomość, nie?

A tak to masz fanje widoczki. Na las, na ładną drogę... A własnie. W zimę bedziesz miała kawałek do odsnieżania... :(

Ale masz piek-a dzialeczke! (ta kreska jest po-iewaz mi sie cos zepsulo w klawiaturze i -ie mam -iektorych literek :evil: )

I postepy jakie! A tego deszczu to tak moze szy-ko -ie odczy-iac prosze, -o -aszym ogrodom ta woda wielce potrze--a jest. W piatek juz ma -yc ladnie i cieplo :D