kze 29.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jak dekarze wejdą w połowie października to do listopada masz dach. Wszystko jest OK. A potem stan surowy zostawiasz na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.09.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 no wlansie nie wiem wszystko zalezy do pradu... chcialam tynki lektryke , hydraulike i wylewki zrobc przed zima ale troszke sie obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 A tynki jakie? Jak gipsowe to lepiej załozyć okna... Masz ambitny plan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.09.2006 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 okien bez prądu nie założę...a że wszyscy mnie straszą, że bez prądu i bez okien moje tynki moga ulec uszkodzeniu (przez złych ludzi chcących wyrwać kabelki ze ścian) to hmm sie zastanwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.09.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Poza tym tynki gipsowe "piją wodę" tzn nalezy unikać zalewania ich przez desz.. Myslę, ze kabli z tynku to nie będą wyrywać...A okien bez alarmu nie polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.09.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Krzys ja chciałam tylko zrobic tak: kabelki położyć, hydraulikę zrobić, zrobic tynki i wylewki a potem w okna pseudo-okienka z folii drzwi z desek i do wiosny? jak myslisz warto? ew. zastanawiam sie nad zwykłymi tynkami coby mniej tej wody piły... zreszta skąd ta woda? otwory pozatykane by były a na górze dach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.09.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witaj Sylwia, śledzę Twoją budowę od dawna ... miejsce jakie wybralście na budowę własnego domku poznałam w zimą tego roku, podczas wizyty u jednego z Forumowiczów. Bardzo mi się spodobało . Ładnie tam macie ! Masz ambitne plany co do zaawansowania prac, ale myślę, że to dobrze, bo ze wszystkim z pewnością zdążysz. Umów tylko sobie ekipy, by już były "zaklepane". Ja podobnie jak Ty planuję jeszcze w tym roku hydraulikę, elektrykę, tynki i okna. I mam wielką nadzieję, że mi się to uda Pozdrawiam serdecznie ! Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2006 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Adriano dziękuję bardzo .. chyba wiem u kogo byliście w zimie domyśliłam się po domku ten sam projekt co moi sąsiedzi prawdaż? z tymi tynkami to jeszcze nie wiem czy wyrobimy czasowo bo ani z elektrykiem nie dogadana jestem do końca ani do hyrdraulika nie dzwoniłam no i okien nie wstawię póki nie będę pewna że prąd będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2006 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 w dzienniku nowe zdjecia zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.10.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Adriano dziękuję bardzo .. chyba wiem u kogo byliście w zimie domyśliłam się po domku ten sam projekt co moi sąsiedzi prawdaż? z tymi tynkami to jeszcze nie wiem czy wyrobimy czasowo bo ani z elektrykiem nie dogadana jestem do końca ani do hyrdraulika nie dzwoniłam no i okien nie wstawię póki nie będę pewna że prąd będzie. Sylwia, w Twojej okolicy są dwa domki podobne do mojego . Właśnie byliśmy w jednym z nich . Tak nas urzekł tamten domek i przemili właściciele, że nie było już odwrotu ... zaczęliśmy budować taki sam Wydaje mi się, że elektryk (jeśli już teraz zaczniesz go szukać), znajdzie odpowiedni termin dla Ciebie. Przecież to nie murarz, który potrzebuje ok. trzech miesięcy by postawić mury . Elektryk uwinie się z robotą w jakiś tydzień. To samo z hydraulikiem Śruby mocujące daszek nad wejściem powinny być chyba na jakimś podkładzie np. z deski lub grubszej stali ? A ścianka z luksferami wyszła super ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2006 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 dzięki własnie tak mi się wydawało z tymi śrubami... co do melanii to jedna jest prawie obok nas a drugą widać zza drzew i jak ci się podoba nasza okolica? najładniej tam jest latem i jesienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.10.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Co do śrub, to się nie wypowiem, bo się nie znam. Ale więźba prezentuje się okazale. A kiedy Ty przykrywasz? Ja póki co z przerażeniem patrzę na płaczące niebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 dzięki własnie tak mi się wydawało z tymi śrubami... co do melanii to jedna jest prawie obok nas a drugą widać zza drzew i jak ci się podoba nasza okolica? najładniej tam jest latem i jesienią... Sylwia, okolica jest piękna. Dużo zieleni, okoliczny las, łąki... Ślicznie. I do miasta blisko. Ciekawa jestem czy będziesz tam pracować, czy też będziesz dojeżdżać dalej ? My byliśmy tam zimą i też nam się bardzo podobało. Pogubiliśmy nieco drogę, ale trafiliśmy i co najważniejsze - nie ugrzęźliśmy w zaspie . Już sobie wyobrażam jak tam musi być uroczo gdy jesienią drzewa zmieniają kolory, a wiosną wypuszczają listki ... P.S. Zapomniałam napisać, że WIĘŹBA bardzo "przystojna" . Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2006 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Co do śrub, to się nie wypowiem, bo się nie znam. Ale więźba prezentuje się okazale. A kiedy Ty przykrywasz? Ja póki co z przerażeniem patrzę na płaczące niebo. Tablaugo u nas dziś właśnie skończyla się burza z gradem i płakać mi sie chciało... a dekarze mają wchodzić ok 11 X. późno przez poślizg ktoś wskoczył w nasz wrzesniowy termin (no koncowo-wrzesniowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.10.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 A czemu te śruby niepokoją Cię? Więźba to chyb rzeczywiście nie powinna za bardzo nasiąkać.. Niemniej więźba wygląda bardzo okazale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 02.10.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Sylwiano...Słońce wygląda imponująco!!!! Naprawdę olbrzymi ten dach!!!Właściwie na stryszku to dużo rzeczy sie zmieści. No jestem pełna zazdrości!!!! Trzymam kciuki za jak największą ilość załatwionych tematów przed zimą... na wiosnę ''zwiedzam'' Trzymaj sie ciepło. Doris z ''Przerobionego Słonka'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Więźba prezentuje się pieknie a ja za oknem też będę miała Słoneczko Trzymam kciuki za pomyslne plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.10.2006 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Więźba prezentuje się pieknie a ja za oknem też będę miała Słoneczko Trzymam kciuki za pomyslne plany poważnie? nie dziękuje za te kciuki dziś byłam nieco mocno zdenerwowana szczegóły zaraz opisze w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.10.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Więźba super. Trzymam kciuki- tak jak prosiłaś- moooooocno, z całych sił. Będzie dobrze. A pogoda ma się chyba poprawić więc się nie martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.10.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Naprawdę mozna osiwieć. Moja więźba dzisiaj przyjechała, jeszcze nie wiem, czy wszystko w porządku. U ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, tylko rozumiem, że to czekanie wkurza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts