Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krzys ja chciałam tylko zrobic tak: kabelki położyć, hydraulikę zrobić, zrobic tynki i wylewki a potem w okna pseudo-okienka z folii drzwi z desek i do wiosny? jak myslisz warto? ew. zastanawiam sie nad zwykłymi tynkami coby mniej tej wody piły... zreszta skąd ta woda? otwory pozatykane by były a na górze dach..

Witaj Sylwia,

śledzę Twoją budowę od dawna ... miejsce jakie wybralście na budowę własnego domku poznałam w zimą tego roku, podczas wizyty u jednego z Forumowiczów. Bardzo mi się spodobało . Ładnie tam macie ! :D

Masz ambitne plany co do zaawansowania prac, ale myślę, że to dobrze, bo ze wszystkim z pewnością zdążysz. Umów tylko sobie ekipy, by już były "zaklepane". Ja podobnie jak Ty planuję jeszcze w tym roku hydraulikę, elektrykę, tynki i okna. I mam wielką nadzieję, że mi się to uda 8) :wink:

Pozdrawiam serdecznie ! Powodzenia ! :D

Adriano dziękuję bardzo .. chyba wiem u kogo byliście w zimie :D domyśliłam się po domku ten sam projekt co moi sąsiedzi prawdaż?

z tymi tynkami to jeszcze nie wiem czy wyrobimy czasowo bo ani z elektrykiem nie dogadana jestem do końca ani do hyrdraulika nie dzwoniłam no i okien nie wstawię póki nie będę pewna że prąd będzie.

Adriano dziękuję bardzo .. chyba wiem u kogo byliście w zimie :D domyśliłam się po domku ten sam projekt co moi sąsiedzi prawdaż?

z tymi tynkami to jeszcze nie wiem czy wyrobimy czasowo bo ani z elektrykiem nie dogadana jestem do końca ani do hyrdraulika nie dzwoniłam no i okien nie wstawię póki nie będę pewna że prąd będzie.

Sylwia,

w Twojej okolicy są dwa domki podobne do mojego :wink: . Właśnie byliśmy w jednym z nich 8) . Tak nas urzekł tamten domek i przemili właściciele, że nie było już odwrotu ... zaczęliśmy budować taki sam :wink:

Wydaje mi się, że elektryk (jeśli już teraz zaczniesz go szukać), znajdzie odpowiedni termin dla Ciebie. Przecież to nie murarz, który potrzebuje ok. trzech miesięcy by postawić mury 8) . Elektryk uwinie się z robotą w jakiś tydzień. To samo z hydraulikiem 8)

Śruby mocujące daszek nad wejściem powinny być chyba na jakimś podkładzie np. z deski lub grubszej stali ? :roll: 8)

A ścianka z luksferami wyszła super ! :)

Pozdrawiam ! :D

dzięki własnie tak mi się wydawało z tymi śrubami... co do melanii to jedna jest prawie obok nas a drugą widać zza drzew :D i jak ci się podoba nasza okolica? najładniej tam jest latem i jesienią...

Sylwia,

okolica jest piękna. Dużo zieleni, okoliczny las, łąki... Ślicznie. I do miasta blisko. Ciekawa jestem czy będziesz tam pracować, czy też będziesz dojeżdżać dalej ? My byliśmy tam zimą i też nam się bardzo podobało. Pogubiliśmy nieco drogę, ale trafiliśmy i co najważniejsze - nie ugrzęźliśmy w zaspie :wink: .

Już sobie wyobrażam jak tam musi być uroczo gdy jesienią drzewa zmieniają kolory, a wiosną wypuszczają listki ...

P.S. Zapomniałam napisać, że WIĘŹBA bardzo "przystojna" :D . Gratulacje !!! :D

Co do śrub, to się nie wypowiem, bo się nie znam. Ale więźba prezentuje się okazale. A kiedy Ty przykrywasz? Ja póki co z przerażeniem patrzę na płaczące niebo. :( :-? :( :-?

Tablaugo u nas dziś właśnie skończyla się burza z gradem i płakać mi sie chciało...

a dekarze mają wchodzić ok 11 X. późno przez poślizg ktoś wskoczył w nasz wrzesniowy termin (no koncowo-wrzesniowy) :(

Sylwiano...Słońce wygląda imponująco!!!!

Naprawdę olbrzymi ten dach!!!Właściwie na stryszku to dużo rzeczy sie zmieści. :D No jestem pełna zazdrości!!!!

Trzymam kciuki za jak największą ilość załatwionych tematów przed zimą...

na wiosnę ''zwiedzam'' :wink:

Trzymaj sie ciepło. 8)

Doris z ''Przerobionego Słonka'' :)