Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No ale widok na lasek to masz przepięknościowy :D :D

A głeboko ta glina? I co pod nią?

Dom na pewno musisz podnieść, i z drenów możesz "zrzucać" do lasu.

Ja też z "glinowców" ale nie mam gdzie zrzucać tej wody.

Kaczuszkom mój stawik nie przeszkadza :wink: :D :D

Szybko, szybko, bo już czas fundametny wylewać :wink: :D

Pozdrawiam

Nurni

Na razie czekamy an pogode by rolnik mógł zacząc wycinać drzewka...

poza tym postanowilismy że jednak bez prądu nie będizemy budować bo nie mamy od kogo pożyczyć...

tak więc najprawdopodobniej zaczniemy w przyszłym roku dopiero....

A dreny faktycznie zrobimy i będziemy do lasu ciągnąc ... czy ktoś wie ile to może kosztować? i jak to zrobić? musze zaczać doktorat robić z budownictwa bom zielona jak trawka na wiosnę...

Glina zaczyna sie tak mneij wiecej na głebokości ok 60 cm przy brzegu dizałki północnym i ok 2 m od powierzchni przy lesie...

Co do głebokości gliny to nie wiem jak głeboko bo pan wiericł an 3 m i w jendym miejscu na 4 i do końca sie nie dokopał pewnie sie dowiem jak studnie bede robić... Na szczęście glina piaszczysta twardoplastyczna... wiec fundamenty mozna robic bo grunty pod względem nośności sa ok...

A pewnieee......Prądem się nie martw! :) "Na agregacie " dom się da wybudować! :D Agregaty posiadają, już niejedna firmy bud. A prądzik budowlany drogi.....oj drogi ( zapodają sąsiedzi) Ale nękać monopolistę( prądownie znaczy się) należy- najlepiej często i pisemnie, aby wątpliwości nie było.. :roll:

• 8 months później...

Właśnie przeczytałam twój dziennik. Te terminy podłączenia prądu są okrutne :-? , my mamy prąd na działce, ale zachciało nam się dodatkowych kilowatów (z 3 kw do 7 kw) i mamy termin przyłączenia na 17/01/2008 :o !!!

Śliczna zieleń tam u ciebie na działce - pięknie masz :) Twój słoneczny projekt noszę blisko serca - sama się nad nim zastanawiałam - wydaje mi się, że będzie tam idealnie pasował :) Mnie siła wyższa zmusiła do wybory innego projeku. Pozdrawiam cieplutko i łączę sie w papierologii z tobą :wink:

• 4 weeks później...

http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/wi/widok_1_109__w450h296.jpg

Czy to o takie sloneczko chodzi? :p sliczne...

A dzialka przepiekna. Co za drzewa, co za zielen...Ale bedzie fajnie w ogrodzie popijac sobie poranna kawe....

My tez mamy tą elektrownie i wiemy jakie sa terminy... :-?

Trzymam dla Was kciuki... :wink: :p

• 2 weeks później...

Musze powiedziec, ze działeczkę maszładną... Taka pod lasem..

Prąd na pewno bedzie. Po prostu budowa opóźni sie o jakis rok... :roll: Nie jest to duzo, ale przez ten czas będziesz mogła sie lepiej przygotować do budowy. Przemysleć wszystkie zmiany w projekcie. Podzwonić po hurtowniach. Zebrać więcej kasy itp... 8) Bedzie OK.

• 2 weeks później...