Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

Zdecydowanie 1! Jest logiczne i wygodne. Zaciszny i wystarczająco obszerny kącik do jedzenia. Nikt nie przechodzi za plecami biesiadników, żeby się dostać do lodówki czy szafki.

Jeżeli sięobawiasz o ilość miejsca w szafkach, to zawsze można w narożniku, tam, gdzie nie ma okien, zrobić wyższą szafkę - słupek. A może w narożniku wbudować powyżej blatu piekarnik (jeżeli oczywiście będzie do zabudowy)? Tak "narożnikowo" bym spróbowała, ale to trzeba wymierzyć i zobaczyć.

Widziałam świetne bajery do szafek narożnych. Drogie te ustrojstwa są pewnie jak nieszczęście, ale za to powierzchnia szafki narożnej wykorzystana idealnie! Wszystko podczas otwierania drzwiczek wyjeżdża spod blatu aż do samego końca!

Dwójka - za mało miejsca do jedzenia. Mały, niewygodny stolik i trzeba się wciskać za lodówkę, zeby usiąść przy ścianie. W efekcie przeniesiecie się z jedzeniem do salonu, czy gdzie tam bliżej macie.

Trójka - stolik już lepszy, ale niewykorzystane miejsce we wnęce z wysokimi szafkami. Po co ten kawał podłogi przed nimi? Nielogiczne.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wersja nr 1

Jest zdecydowanie lepsza, zgadzam się z Agdusią.

W tej wresji masz zwarty ciąg kuchenny: lodówka, zlewozmywak, kuchnia, spiżarnia i blaty między nimi. Osobna część jadalna - powinna być wygodna.

Tylko jak będziesz tak wstawiać lodówkę , proponuję, by drzwiczki otwierały się na kuchnię, a nie na ścianę (ale to pewnie przez program tak narysowałaś).

Bardzo zgrabny domek.

Pozdrawiam

no to muszę podmurować sciankę coby lodówke zasłonic... :D

czyli byłoby tak:

http://img206.imageshack.us/img206/4716/kuchniawersja12hs6.jpg

w wersji numer 3 gdyby tam stanął słupek to ścianka koło słupka byłaby skrócona a scianka pod oknem wydłużona na takiej zasadzie:

http://img238.imageshack.us/img238/8447/kuchniawersja11ta5.jpg

a może kuchnie dac w całkiem innym miejscu? w końcu wyciąg zawsze mozna podczepić pod sufitem i zmaskować płyta k-g? :roll:

Dla mnie odpada 2wersja, strasznie ciasno stol i lodowka. Chyba najlepsza wersja 3 chociaz troche szkoda tego ciagu szafek na lewej scianie, ale moze i dobrze bo wtedy ta kuchnia jest za bardzo zabudowana. Czyli jestem za wersja 3

A gdzie ten barek bys chciala, wg mnie nie bardzo pasuje, chyba ze krotki jako zakonczenie szafek na lewej scianie.

A jakie sa wymiary kuchni?

Sylvia1 Starsznie cie przepraszam ze sie wpisalam do Twojego dziennika, dzis to dopiero zauwazylam, dlatego przenosze to do komentarzy,ale tamtego postu nie moge juz wykasowac, bo za pozno. Wybacz.

Ja bym nie dala stolu we wnece, mimo ze przytulnie, bo ja bym potrzebowala kontaktu wzrokowego ze stolem, he, he, fajnie brzmi. Tzn jak ktos siedzi przy stole i sobie kawkuje a Ty gotujesz to go widzisz, itp, mi tak pasuje.

sylvia, mam podobny problem. Już muszę umeblować wirtualnie kuchnię, łazienki i td. Przyznam, że to bardzo odpowiedzialne i niełatwe zajęcie. Kontaktów w kuchni na pewno zrobię więcej niż mniej. W końcu urządzeń elektrycznych ciągle przybywa.

Cieszę się, że gmina stanęła na wysokości zadania. Ładny prezent na Nowy Rok :p :p

pozdrowienia i udanych wyborów. No i gratulacje dla córci.

He, he, ja juz sobie wirtualnie mebluje kuchnie, chociaz jeszcze nawet pozwolenia na budowe nie mam, ale dzieki temu zmienilam w projekcie wysokosc okna bo tak bym miala na wysokosci blatu, a tam chce zrobic zlew i by mi przeszkadzal kran. Kuchnia mala, otwarta , ma dwie sciany na meble, w tym na jedej okno, na drugiej wejscie do spizarki.

sylvia, mam podobny problem. Już muszę umeblować wirtualnie kuchnię, łazienki i td. Przyznam, że to bardzo odpowiedzialne i niełatwe zajęcie. Kontaktów w kuchni na pewno zrobię więcej niż mniej. W końcu urządzeń elektrycznych ciągle przybywa.

Cieszę się, że gmina stanęła na wysokości zadania. Ładny prezent na Nowy Rok :p :p

pozdrowienia i udanych wyborów. No i gratulacje dla córci.

Cześć Sylviano!!! Feniks z popiołów powstał...i pozdrawia...

No i widzisz..nadszedł dzień na który czekałaś....urządzanie!!!!!

Zazdroszczę okropniaście....że już możesz sobie o tym myśleć..pomimo wielu rozterek jakie niesie ze sobą urządzanie wnętrz..a szczególnie kuchni 8)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za ''natchnienie twórcze'' :wink:

• 2 weeks później...