Agduś 13.04.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Tynkarze to chyba w ogóle jakaś dziwna nacja. Nasi też krzyczeli, że im agregat zepsuł maszynę, potem, że sam się zepsuł, a w końcu, gdy już mieliśmy wieźć go do naprawy okazało się, że działa.Prosty wniosek: tynkarze + agregat = katastrofa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.04.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a działa agregat wiesz ? udowodniłam im to wczoraj włączając czajnik z wodą... przyznali ze w takim razie to ich betoniara ma gdzieś pewnie coś nie halo że za duży opór przy starcie wytwarza... Strach pomyśleć co by było gdyby agregat nie miał automatycznego wyłącznika przy przeciążeniu ale tynki się robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.04.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Nasi podłączali swoją machinę wtykając gołe kable do gniazdek, bo wtyczek żadnych nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Najwazniejsze, że dobrze robią. Może kilka złotych potrzebowali i nic inteligentnego nie wymyślili to powiedzieli, ze kasa na malucha. Ale nie watpliwie pomysł, by brać zaliczkę na zakup malucha jest oryginlany.. Najwazniejsze, żeby archeolog nic nie znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Piękne zdjęcia tynków, piękne.. Aż miło popatrzeć i pewnie .. nie zal tej zaliczki na malucha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.04.2007 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 kze dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A masz może jakos powiekszone te peknięcia? Bo jakoś nie moge dopatrzec się co tam pękło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 15.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Może się na tym nie znam, ale bardzo mi się to nie podoba może fachowcy po prostu spartolili robotę :cry:zapytaj o opinie kierownika budowy od tego jest do diaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.04.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A masz może jakos powiekszone te peknięcia? Bo jakoś nie moge dopatrzec się co tam pękło.. kze kliknij na to: http://img129.imageshack.us/img129/5186/p281kni281ciase5.th.jpg takie pęknięcia są dosłownie w 3-4 miejscach różnych na całe piętro.. przeszukałam forum i są dwie opinie: olać bo t tynk za szybko schnie lub ojoj spaprane tynki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dzięki. Teraz widzę. Sądzę, ze to zalezy jak głębokie są pęknięcia. Bo jeśli to powierzchniowo to chyba nie jest to jakaś tragedia. A jeśli ilość wzrasta i w dodatku są to głębokie to chyba nie jest OK.. Sądzę, że bez co najmniej kierownika nie obejdzie się. Nie jestem z wykształcenia budowlańcem, a moja ocena jest zdroworozsądkowa. Może dali za dużo wody? A jaki masz tynk? Knauf? Ortz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.04.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dzięki. Teraz widzę. Sądzę, ze to zalezy jak głębokie są pęknięcia. Bo jeśli to powierzchniowo to chyba nie jest to jakaś tragedia. A jeśli ilość wzrasta i w dodatku są to głębokie to chyba nie jest OK.. Sądzę, że bez co najmniej kierownika nie obejdzie się. Nie jestem z wykształcenia budowlańcem, a moja ocena jest zdroworozsądkowa. Może dali za dużo wody? A jaki masz tynk? Knauf? Ortz? tynk tradycyjny cementowo-wapienny nie dziwiłabym sie gdyby to było wszędzie ale jest dosłownie po jednym na pomieszczenie przy czym 2 pomieszczeniach są wolne od tego a w tych co są to pęknięcia są tylko w jednym miejscy jutro szpilka zmierzę grubość pęknięć.. ilość nie wzrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Skorol ilość nie wzrasta, to moze nie jest tak źle... W każdym wypadku ciekaw jestem głebokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Sylvia, gratuluję tynków - wreszcie! Cierpliwie na nie czekałaś A tymi pęknięciami się nie martw. Tak jak pisałam - mnie też to nie ominęło, murarze wszystko poprawili i po krzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 sylvia piekne tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.04.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 nie dziękuję... coby nie zapeszyć... ale wiecie jak się człek cieszy.... teraz tylko zdjęcia i do banku po kolejną transzę. Czytających prosimy o kciuki bo troszkę zmieniliśmy kolejność robót - są na ta samą kwotę co być powinny i teraz wypada się pomodlić coby bank to uznał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 sylvia a co ty masz za bank że musisz sie zdeklarowac co bedziesz robić - ja nie moge... no lae trzymam kciku żeby nie robili problemów co do tynków to oczywiście gratulacje - a te pękniecia to obserwuj, a tak czy siak poprawić to powinni. boże jak ja sie ciesze że nie musze mieć doczynienia z ekipami budowlanymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.04.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 świercz jak to jaki każdy bank wymaga by było wykonane to co miałeś zdeklarowane w transzy jeśli chcesz kolejną czyż nie? oj masz się z czego cieszyć... zdrówka dla twojego taty życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 sylvia1 ja nic nie dekleruje biore transze na cel budowlany po prostu - nie musze im mówić, pisac że bede akurat robił np. tynki - robie co chce... a żeby wzić następną transze przedstawiam tylko 60% wziętej transzy w fajturach... tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.04.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 sylvia1 ja nic nie dekleruje biore transze na cel budowlany po prostu - nie musze im mówić, pisac że bede akurat robił np. tynki - robie co chce... a żeby wzić następną transze przedstawiam tylko 60% wziętej transzy w fajturach... tyle i8 eni masz w umowie kredytowej rozpisanej transzy na cele tzn na przzeznaczenie? bo u nas jest, za to faktur nie potrzebuje bo rozliczenie to zdjęcia i dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 21.04.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Hello! Kobietko!!! No to ja już widzę, że parpetówa lada moment! Wciąż trzymam kciuki i podglądam jak się moja BOHATERKA- WOJOWNICZKA-BUDOWLANA trzyma? Pozdrawiam i szybkiego końca życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts