Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

Tynkarze to chyba w ogóle jakaś dziwna nacja. Nasi też krzyczeli, że im agregat zepsuł maszynę, potem, że sam się zepsuł, a w końcu, gdy już mieliśmy wieźć go do naprawy okazało się, że działa.

Prosty wniosek: tynkarze + agregat = katastrofa!

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a działa agregat wiesz ? udowodniłam im to wczoraj włączając czajnik z wodą... przyznali ze w takim razie to ich betoniara ma gdzieś pewnie coś nie halo że za duży opór przy starcie wytwarza... Strach pomyśleć co by było gdyby agregat nie miał automatycznego wyłącznika przy przeciążeniu :roll: ale tynki się robią...

Najwazniejsze, że dobrze robią. 8) Może kilka złotych potrzebowali i nic inteligentnego nie wymyślili to powiedzieli, ze kasa na malucha. :lol: Ale nie watpliwie pomysł, by brać zaliczkę na zakup malucha jest oryginlany.. :lol:

Najwazniejsze, żeby archeolog nic nie znalazł. 8)

A masz może jakos powiekszone te peknięcia? Bo jakoś nie moge dopatrzec się co tam pękło.. :oops:

kze kliknij na to:

http://img129.imageshack.us/img129/5186/p281kni281ciase5.th.jpg

takie pęknięcia są dosłownie w 3-4 miejscach różnych na całe piętro.. przeszukałam forum i są dwie opinie: olać bo t tynk za szybko schnie lub ojoj spaprane tynki.... :-?

Dzięki.

Teraz widzę. Sądzę, ze to zalezy jak głębokie są pęknięcia. Bo jeśli to powierzchniowo to chyba nie jest to jakaś tragedia. A jeśli ilość wzrasta i w dodatku są to głębokie to chyba nie jest OK.. :( Sądzę, że bez co najmniej kierownika nie obejdzie się. Nie jestem z wykształcenia budowlańcem, a moja ocena jest zdroworozsądkowa. Może dali za dużo wody? :-?

A jaki masz tynk? Knauf? Ortz?

Dzięki.

Teraz widzę. Sądzę, ze to zalezy jak głębokie są pęknięcia. Bo jeśli to powierzchniowo to chyba nie jest to jakaś tragedia. A jeśli ilość wzrasta i w dodatku są to głębokie to chyba nie jest OK.. :( Sądzę, że bez co najmniej kierownika nie obejdzie się. Nie jestem z wykształcenia budowlańcem, a moja ocena jest zdroworozsądkowa. Może dali za dużo wody? :-?

A jaki masz tynk? Knauf? Ortz?

tynk tradycyjny cementowo-wapienny nie dziwiłabym sie gdyby to było wszędzie ale jest dosłownie po jednym na pomieszczenie przy czym 2 pomieszczeniach są wolne od tego a w tych co są to pęknięcia są tylko w jednym miejscy jutro szpilka zmierzę grubość pęknięć.. :-? ilość nie wzrasta

nie dziękuję... :wink: coby nie zapeszyć... :wink:

ale wiecie jak się człek cieszy.... :lol: :lol: :lol:

teraz tylko zdjęcia i do banku po kolejną transzę. Czytających prosimy o kciuki bo troszkę zmieniliśmy kolejność robót - są na ta samą kwotę co być powinny i teraz wypada się pomodlić coby bank to uznał...

sylvia a co ty masz za bank że musisz sie zdeklarowac co bedziesz robić - ja nie moge... no lae trzymam kciku żeby nie robili problemów ;)

co do tynków to oczywiście gratulacje - a te pękniecia to obserwuj, a tak czy siak poprawić to powinni.

boże jak ja sie ciesze że nie musze mieć doczynienia z ekipami budowlanymi.... :roll:

sylvia1 ja nic nie dekleruje :o biore transze na cel budowlany po prostu - nie musze im mówić, pisac że bede akurat robił np. tynki - robie co chce... a żeby wzić następną transze przedstawiam tylko 60% wziętej transzy w fajturach... tyle

i8 eni masz w umowie kredytowej rozpisanej transzy na cele tzn na przzeznaczenie? bo u nas jest, za to faktur nie potrzebuje bo rozliczenie to zdjęcia i dziennik budowy