Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To już chyba wiadomo, dlaczego akurat ta ekipa tynkarzy nie wyjechała do Anglii... A masz już innych namierzonych?

Panelami na podłodze się nie przejmuj - skoro wykonawca podłogówki wiedział o nich, to powinno być dobrze. My mamy na części podłogi mozaikę drewnianą grubości 8 mm i nie jest źle. Nie czuć, żeby w tych pomieszczeniach było zimniej, chociaż podłogowka wcale nie jest tam położona gęściej niż w pozostałych. Zastanawiam się tylko, czy takie specjalne panele na podłogówkę nie są droższe od mozaiki drewnianej i co się bardziej opłaca. Nie wiem, bo od razu szukaliśmy mozaiki, więc nie znam cen paneli.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też słyszałem o specjalnych panelach na podłogówkę. Tylko ciekawi mnie efektywność tego rozwiązania.. i czemu nie zdecydowałaś się na kaloryferki...
Skoro nie lubisz kaloryferków to wszystko tłumaczy. 8) Tak mnie to zaciekawiło, bo zazwyczaj po prostu na pięterku daje się jakiś rodzaj drewna i kaloryferki... Swoją drogą to jestem ciekaw jak to bedzie się sprawdzało.. Koniecznie opisz! :p
Skoro nie lubisz kaloryferków to wszystko tłumaczy. 8) Tak mnie to zaciekawiło, bo zazwyczaj po prostu na pięterku daje się jakiś rodzaj drewna i kaloryferki... Swoją drogą to jestem ciekaw jak to bedzie się sprawdzało.. Koniecznie opisz! :p

ja tez nie przewiduje kaloryferow

zabieraja miejsce i szpeca poniekąd

Kaloryferki są be! a nasza mozaika kosztowała chyba 35 zł za metr, albo mniej. Tyle, że panele można samemu ułożyć a mozaikę układali fachowcy.
Gość Konto_usunięte*

Hej Czy mogłabyś wkleić zdjęcie salonu, sypialni kuchni i pomieszczenia gospodarczego na dole. Chciałabym zobaczyć też dom ze strony frontowej. Jeśli oczywiście możesz takie zdjęcia umieścić. Napisz proszę czy coś byś na tym etapie zmieniła w projekcie.

Pozdrawiam

ja tez nie przewiduje kaloryferow

zabieraja miejsce i szpeca poniekąd

Oprócz tego, że przy kaloryferach można szybko zmieniać temperaturę w pomieszczeniu (np. jak jest za zimno) to nie ma w nich nic nadzwyczajnego.. Poza tym teraz jest taki wybór kształtów kaloryferów.. :roll: W każdym wypadku o gustach się nie dyskutuje.. :wink: :lol:

sylvia

Czytałam ostatnio- tu na forum właśnie, że na panele kronopol jest dużo reklamacji :-? Nie chcę Cię straszyć, ale może zorientujcie się jeszcze dokładniej, jaka inna firma ma panele na podłogówkę. Jak znajdę tamte opinie, podeślę Ci linka.

a u nas tez na 90% nie bedzie kaloryferkow - tylko 1 w lazience :)

do tego piecyk kondensacyjny a marzeniem byly by 3 kolektory z zasobnikiem polaczone z kociolkiem gazowym :)

panie mąz już to pisałam :D

Na pewno jest dobrze ułożone! 8) W końcu limit pech juz na pewno .. wykorzystałaś.. :wink:

kze niestety chyba zbieram teraz limity pecha od innych :(

(chyba mam szanse na nagrodę pt najwieksza budowę pod wiatr o ile murator taką kategorię wymyśli) :wink: :roll:

Na pewno jest dobrze ułożone! 8) W końcu limit pech juz na pewno .. wykorzystałaś.. :wink:

kze niestety chyba zbieram teraz limity pecha od innych :(

(chyba mam szanse na nagrodę pt najwieksza budowę pod wiatr o ile murator taką kategorię wymyśli) :wink: :roll:

Czarna seria zawsze kiedyś się kończy.. :p

Jak będzie głosowanie to oddam głos na Twoją budowę. Według Twoich sugestii.. :wink:

hej, hej nie nakręcajcie się tak na tego pecha :roll: :lol:

oświeć mnie z tą podłogówką, nie układa się pętli pod ścianą - tam gdzie będą stały meble? W niektórych dziennikach widzę pod samą ścianą ale może nie przewidują tam mebli? :-?

:D

z wodną podłogówką układasz wszędzie tylko nie pod kominkiem i nie pod wanną no i w kuchni omija się meble. W pozostałych pomieszczeniach można pod ścianami bo i tak do końca nie przewidzisz gdzie postawisz meble. a jeśli nad pętlą będize coś stało to ona tam nie odda ciepła... praktycznie opisze za rok lub dwa :roll:

dzięki

z tymi meblami to racja, często lubię przestawiać, a jak się ma duży (?) pokój to tym bardziej można pokombinować

i ja też opiszę za rok lub dwa :lol: (nie będę myśleć czyją matką była nadzieja :lol: )