Agduś 01.05.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 To już chyba wiadomo, dlaczego akurat ta ekipa tynkarzy nie wyjechała do Anglii... A masz już innych namierzonych?Panelami na podłodze się nie przejmuj - skoro wykonawca podłogówki wiedział o nich, to powinno być dobrze. My mamy na części podłogi mozaikę drewnianą grubości 8 mm i nie jest źle. Nie czuć, żeby w tych pomieszczeniach było zimniej, chociaż podłogowka wcale nie jest tam położona gęściej niż w pozostałych. Zastanawiam się tylko, czy takie specjalne panele na podłogówkę nie są droższe od mozaiki drewnianej i co się bardziej opłaca. Nie wiem, bo od razu szukaliśmy mozaiki, więc nie znam cen paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.05.2007 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Agduś kronopol twierdzi, że ich paneel możxna układać na podłogówce... http://www.kronopol.pl/dekory/podlogi_laminowane/small/d738_m.jpg lub takie:http://www.kronopol.pl/dekory/podlogi_laminowane/small/d742_m.jpgclassen:http://www.durka.com.pl/classen/structure/dabstarym.jpg ceny ok 35-65 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.05.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Też słyszałem o specjalnych panelach na podłogówkę. Tylko ciekawi mnie efektywność tego rozwiązania.. i czemu nie zdecydowałaś się na kaloryferki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.05.2007 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 bo nie lubię kaloryferków poza tym tu jest niska temp zasilania u nas to 34 stopnie, więc dopóki gazu nie podepną to będzie szło grzałą na prąd w zbiorniku buforowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.05.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Skoro nie lubisz kaloryferków to wszystko tłumaczy. Tak mnie to zaciekawiło, bo zazwyczaj po prostu na pięterku daje się jakiś rodzaj drewna i kaloryferki... Swoją drogą to jestem ciekaw jak to bedzie się sprawdzało.. Koniecznie opisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 02.05.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Skoro nie lubisz kaloryferków to wszystko tłumaczy. Tak mnie to zaciekawiło, bo zazwyczaj po prostu na pięterku daje się jakiś rodzaj drewna i kaloryferki... Swoją drogą to jestem ciekaw jak to bedzie się sprawdzało.. Koniecznie opisz! ja tez nie przewiduje kaloryferow zabieraja miejsce i szpeca poniekąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.05.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Kaloryferki są be! a nasza mozaika kosztowała chyba 35 zł za metr, albo mniej. Tyle, że panele można samemu ułożyć a mozaikę układali fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslav 02.05.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 a u nas tez na 90% nie bedzie kaloryferkow - tylko 1 w lazience do tego piecyk kondensacyjny a mazeniem byly by 3 kolektory z zasobnikiem polaczone z kociolkiem gazowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 02.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Hej Czy mogłabyś wkleić zdjęcie salonu, sypialni kuchni i pomieszczenia gospodarczego na dole. Chciałabym zobaczyć też dom ze strony frontowej. Jeśli oczywiście możesz takie zdjęcia umieścić. Napisz proszę czy coś byś na tym etapie zmieniła w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.05.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Skoro nie lubisz kaloryferków to wszystko tłumaczy. Tak mnie to zaciekawiło, bo zazwyczaj po prostu na pięterku daje się jakiś rodzaj drewna i kaloryferki... Swoją drogą to jestem ciekaw jak to bedzie się sprawdzało.. Koniecznie opisz! ja tez nie przewiduje kaloryferow zabieraja miejsce i szpeca poniekąd Oprócz tego, że przy kaloryferach można szybko zmieniać temperaturę w pomieszczeniu (np. jak jest za zimno) to nie ma w nich nic nadzwyczajnego.. Poza tym teraz jest taki wybór kształtów kaloryferów.. W każdym wypadku o gustach się nie dyskutuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.05.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 kze dlatego u nas dodatkowo będzie DGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.05.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 sylvia Czytałam ostatnio- tu na forum właśnie, że na panele kronopol jest dużo reklamacji Nie chcę Cię straszyć, ale może zorientujcie się jeszcze dokładniej, jaka inna firma ma panele na podłogówkę. Jak znajdę tamte opinie, podeślę Ci linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 04.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 a u nas tez na 90% nie bedzie kaloryferkow - tylko 1 w lazience do tego piecyk kondensacyjny a marzeniem byly by 3 kolektory z zasobnikiem polaczone z kociolkiem gazowym panie mąz już to pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslav 04.05.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 pani żono przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.05.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Na pewno jest dobrze ułożone! W końcu limit pech juz na pewno .. wykorzystałaś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.05.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Na pewno jest dobrze ułożone! W końcu limit pech juz na pewno .. wykorzystałaś.. kze niestety chyba zbieram teraz limity pecha od innych (chyba mam szanse na nagrodę pt najwieksza budowę pod wiatr o ile murator taką kategorię wymyśli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Na pewno jest dobrze ułożone! W końcu limit pech juz na pewno .. wykorzystałaś.. kze niestety chyba zbieram teraz limity pecha od innych (chyba mam szanse na nagrodę pt najwieksza budowę pod wiatr o ile murator taką kategorię wymyśli) Czarna seria zawsze kiedyś się kończy.. Jak będzie głosowanie to oddam głos na Twoją budowę. Według Twoich sugestii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 05.05.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 hej, hej nie nakręcajcie się tak na tego pecha oświeć mnie z tą podłogówką, nie układa się pętli pod ścianą - tam gdzie będą stały meble? W niektórych dziennikach widzę pod samą ścianą ale może nie przewidują tam mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.05.2007 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 z wodną podłogówką układasz wszędzie tylko nie pod kominkiem i nie pod wanną no i w kuchni omija się meble. W pozostałych pomieszczeniach można pod ścianami bo i tak do końca nie przewidzisz gdzie postawisz meble. a jeśli nad pętlą będize coś stało to ona tam nie odda ciepła... praktycznie opisze za rok lub dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 05.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 dzięki z tymi meblami to racja, często lubię przestawiać, a jak się ma duży (?) pokój to tym bardziej można pokombinować i ja też opiszę za rok lub dwa (nie będę myśleć czyją matką była nadzieja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts