Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dobry pomysł to dogadanie się w sprawie śmietnika z sąsiadem!! 8) Zrobiłem tak samo. Ja mam wjazd w rogu działki, o szerokości ok.7,5m I na tym obszarze zamierzam mieć drzwi od śmietnika, skrzynki od gazu i prądu, furtkę oraz bramę przesuwną 4m.. 8)

A po co masz się odsuwać o 2m od granicy ze śmietnikiem? Lepiej zrobić z sąsiadem jeden wspólny. :wink:

KZE przepisy wymagają by była odległość 2 m a sąsiad nie zechce wspólnego bo ma dwie działko obok siebie i tak dobrze że się zgodził... w następnym tygodniu muszę go złapać w Warszawie i dostać to na piśmie bo tak sobie Urząd Gminy każe przedłożyć :o a jak ty chcesz na 7,5 m zmieścić bramę przesuwną 4 m? przecież taka brama musi mieć wolną przestrzeń 2x dł ??

Przeciw waga 2m i 4m miejsca na odsunięcie. Razem daje .. 10m. A jak to zmieszczę na 7,5m? :o Brama po odsunięciu bedzie zachodzić na wspólny z sasiadem smietnik. Zmieniłem kąt obcięcia mojego rogu i kosztem ok. 1mkw działki chcę zrobić ogrodzenie pod innym kątem.

Nie wiem czy jasno wytłumaczyłem jak to ma być... W kazdym wypadku zawsze moge cos narysować lub .. możesz poczekać jak zrobię i pokażę na zdjęciu. Generalnie przydała się wyobraźnia geometryczna i znajomość matematyki.. :wink:

Przeciw waga 2m i 4m miejsca na odsunięcie. Razem daje .. 10m. A jak to zmieszczę na 7,5m? :o Brama po odsunięciu bedzie zachodzić na wspólny z sasiadem smietnik. Zmieniłem kąt obcięcia mojego rogu i kosztem ok. 1mkw działki chcę zrobić ogrodzenie pod innym kątem.

Nie wiem czy jasno wytłumaczyłem jak to ma być... W kazdym wypadku zawsze moge cos narysować lub .. możesz poczekać jak zrobię i pokażę na zdjęciu. Generalnie przydała się wyobraźnia geometryczna i znajomość matematyki.. :wink:

spoko zrozumiałam... :roll:

dziewczyny dziękuję za pochlebstwa ale częściowo nie należą sie mi u nas w parafii od lat dzieci idą tak samo ubrane... co roku cała szkoła ma szyte takie same sukienki i komże lub alby dla chłopców :roll: bardzo się to wszystko podoba poza paroma snobami ze szkoły społecznej ale trudno tacy się zawsze znajdą (w niedz na innej mszy komunijnej dziecko musiało być ubrane tak samo jak koleżanki to rodzice je do komunii karetą przywieźli :o :o :o )