Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziewczyny dziękuję za pochlebstwa ale częściowo nie należą sie mi u nas w parafii od lat dzieci idą tak samo ubrane... co roku cała szkoła ma szyte takie same sukienki i komże lub alby dla chłopców :roll: bardzo się to wszystko podoba poza paroma snobami ze szkoły społecznej ale trudno tacy się zawsze znajdą (w niedz na innej mszy komunijnej dziecko musiało być ubrane tak samo jak koleżanki to rodzice je do komunii karetą przywieźli :o :o :o )

:o :o :o

u nich w głowach tylko pieniądze bo mądrości to tam chyba nie ma :roll:

dolną krawędź chcą zrobić prostopadle do płaszczyzny dachu

U dołu okna płyta g-k ma isć prostopadle do .. podłogi..

nieeee, to chyba zależy jak masz okna (w którym miejscu względem ściany kolankowej). Zobacz sobie u Adriano Komputero w dzienniku, ona ma dół prostopadle do podłogi, ale okna są tuż nad ścianką kolankową, więc pod okno nie trzeba już dawać wełny. U mnie w mieszkaniu (miwszkamy na poddaszu) okna są wyżej, jakieś 0,5 m od górnej krawędzi ścianki kolankowej i zabudowa idzie właśnie prostopadle do połaci dachowej. Czyli światła wpada więcej, a jednocześnie jest możliwość ocieplenia miejsca pod oknem.

Sylwia, dolna krawędź bez względu na wysokość powinna iść prostopadle do podłogi. YTak jak mówi kze. U mnie też chcieli zrobić po swojemu, ale nie dalam się przekonać :wink: Jak zrobią inbaczej to wpada ci mnie światła do pokoju. To samo z górną karwędzią. Powinna iść równolegle do podlogi a nie inaczej.

kze no toż mówiłam że pech mnie prześladuje ..martwię się tylko czy po budowie4 sobie pójdzie precz :roll:

rurka już naprawiona... agregat już naprawiony i tylko koszt wynajmu zabija (ale póki naszego nie naprawią lub prądu nie podłączą to innej opcji nie ma) :-?

połaciówki zostawiamy prostopadle do okna... widziałam na kilku zdjęciach i też jest ok

Gość Konto_usunięte*

Już raz Cie prosiłam o zdjęcie salonu ale chyba zapomniałaś czy mogłabyś zrobić tez zdjęcia pomieszczeń na parterze u siebie w domu?? Te które zamieściłaś to jedno zdjęcie salonu od strony kuchni i nie jest on cały widoczny tylko ogrzewanie podłogowe a reszty zdjęć nie ma. Zrob proszę też zdjęcie domu od strony frontowej nigdzie takiego nie widziałam... Jak widać jesteś jedyną osobą na forum która buduje sloneczko i jedyną od której można uzyskać takowe zdjęcia... na stronie http://www.domnahoryzoncie.pl można zobaczyć realizacje ale nie ma tam wszystkich zdjęć które mnie interesują...

PS Może jednak ktoś mógłby umieścić na forum zdjęcia słoneczka .. trudno uwierzyć że tylko Sylvia je wybudowała...

Już raz Cie prosiłam o zdjęcie salonu ale chyba zapomniałaś czy mogłabyś zrobić tez zdjęcia pomieszczeń na parterze u siebie w domu?? Te które zamieściłaś to jedno zdjęcie salonu od strony kuchni i nie jest on cały widoczny tylko ogrzewanie podłogowe a reszty zdjęć nie ma. Zrob proszę też zdjęcie domu od strony frontowej nigdzie takiego nie widziałam... Jak widać jesteś jedyną osobą na forum która buduje sloneczko i jedyną od której można uzyskać takowe zdjęcia... na stronie http://www.domnahoryzoncie.pl można zobaczyć realizacje ale nie ma tam wszystkich zdjęć które mnie interesują...

PS Może jednak ktoś mógłby umieścić na forum zdjęcia słoneczka .. trudno uwierzyć że tylko Sylvia je wybudowała...

Tazja nie zapomniałam ale obiecałam sobie że nie umieszczę zdjęć przed tynkami z widoczną instalacją... stąd opóźnienie podeślę ci je na priva ok? jutro :)

Końcówki są dobijające, już widac "światełko w tunelu" koło taczki w kuchni :wink: , nie przejmuj sie tempem jestescie już daleko za połową dom wyszedł bardzo fajnie. Powodzenia!

dzięki właśnie przystopujemy na 2 tygodnie bo a) agregat pożyczony drogi jest :]

b) trza trochę kasy uzbierać

panowie wrócą jak w końcu podepną prąd

w tym momencie mało realna jest przeprowadzka w wakacje bo same glazury zajmą z 1,5 mies :( byle nie zwariować