Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

Pamietaj tylko jak będę kłaść legno to niech przy fugowaniu bardzo dokładnie czyszczą płytki :)

Czekam na łazienki bo zapowiadją się bardzo ciekawie :)

I jak zawsze trzymam kciuki :)

A jeszcze a propo płotu - sztachetki jak dla mnie mają jedną wadę trzeba o nie dbać, siatka może nei jest tak ładna ale jest napewno mniej wymagająca :)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem na etapie zmian w projekcie stąd pozwalam sobie pofantazjować :p

twoje legano są bardzo ładne

Mogę prosić o fotki korytarza na poddaszu? Czy masz pomysły na ustawienie mebli w salonie? Czy zmieści się stół i wypoczynkowy?

Które zagospodarowanie kuchni ostatecznie zwyciężyło?

Twoje zmiany w projekcie pokazane "naocznie" lepiej przekonują naszego adaptatora niż moje rysunki i sugestie .

życzę powodzenia i pozdrawiam

ciaszka czyżbyś też przymierzała się do Słoneczka? :roll:

proszę bardzo korytarz na poddaszu: ciutkę wąski wyszedł bo ma tylko 120 cm ale za to łazienka sie powiększyła...

http://img297.imageshack.us/img297/5185/img9521vl4.th.jpg

na lewo widać zejście na schody drzwi do łazienki na prawo wejście do nas i do pokoju Asi zdjęcie robione z drzwi pokoju Krzysia...

jeśli zmieniasz Słoneczko to

a) koniecznie schody na niezabiegowe

b) wykrój sobie garderobę na górze między pokojami

c) jak dobrze rozplanujesz schody to uda się nawet zrobić kuchnię zamkniętą...(my trochę za późno się za to zabraliśmy)

d) okno nad schodami między wieńcami a nie dachowe...

co do kuchni to

http://img186.imageshack.us/img186/774/kuchniadocelowanx7.th.png

tylko stół inny

a w salonie spokojnie zmieszczę dwie sofy 2 osobowe z funkcją spania i tv...

Buduję ale na razie na makiecie :( i ciągle jesteś szybsza

w marcu zakupiłam projekt ( lustrzane odbicie z garażem)- do budowy przymierzam się od dwóch lat.

Zmiany wprowadzam podobne jak u ciebie. Ponadto przesuwam drzwi na taras do krawędzi domu( rezerwacja przy kominku na komplet wypoczynkowy).

Dziękuję za zdjęcie korytarza na poddaszu- myślę ,że lustrem na jego końcu będzie można go optycznie powiększyć . Garderoba między pokojami ? Super!!!

Patrzę jak rośnie twoje Słoneczko i łza się kręci w oku. Ślicznie wschodzi.

Czekam na news-y z budowy.

Pozdrawiam

Buduję ale na razie na makiecie :( i ciągle jesteś szybsza

w marcu zakupiłam projekt ( lustrzane odbicie z garażem)- do budowy przymierzam się od dwóch lat.

Zmiany wprowadzam podobne jak u ciebie. Ponadto przesuwam drzwi na taras do krawędzi domu( rezerwacja przy kominku na komplet wypoczynkowy).

Dziękuję za zdjęcie korytarza na poddaszu- myślę ,że lustrem na jego końcu będzie można go optycznie powiększyć . Garderoba między pokojami ? Super!!!

Patrzę jak rośnie twoje Słoneczko i łza się kręci w oku. Ślicznie wschodzi.

Czekam na news-y z budowy.

Pozdrawiam

Ciaszka będzie dobrze dziennik załóż to pokomentuję.. ja bym tych drzwi tarasowych nie przesuwała... popatrz na zdjęcie kominek wchodzi dokładnie na środku ściany... (zdjęcie robione ze schodów)

http://img181.imageshack.us/img181/39/tnimg9399cq7.th.jpg

obniż sobie daszek nad wejściem bo wychodzi strasznie wysoko i cały deszcz zacina na ganek... (myśmy zmienili z okrągłego na prostokątny i wysunęli daszek coby go przykrył...

120cm to nie jest za wąski korytarz.

Przy takiej szerokości spokojnie 2 osoby mijają się. Ja mam schody 1m szrokości i narazie dwie osoby mijają się, a jedna .. ma za duzo miejsca.. :wink:

Gratuluję prawie skończonego ocieplania poddasza. Ja własnie do tego przymierzam się.. 8)

Dzięki za zdjęcia i podpowiedzi :p,

Kuchnia bez szafek wiszących jest wygodna, bez konieczności wspinania się pod sufit. Ładnie wyeksponuje okna. Całkiem sporo miejsca zostało na stół

Przedpokój na poddaszu wychodzi na to ,że taki jak u mnie obecnie w domu. Calkiem fajny.

Podoba mi się twój kolor dachu, czy już wiesz jaki będzie kolor elewacji i podbiki?

Widzę ,że brzózka ma się nieźle mimo budowy

Pozdrawiam

Dzięki za zdjęcia i podpowiedzi :p,

Kuchnia bez szafek wiszących jest wygodna, bez konieczności wspinania się pod sufit. Ładnie wyeksponuje okna. Całkiem sporo miejsca zostało na stół

Przedpokój na poddaszu wychodzi na to ,że taki jak u mnie obecnie w domu. Calkiem fajny.

Podoba mi się twój kolor dachu, czy już wiesz jaki będzie kolor elewacji i podbiki?

Widzę ,że brzózka ma się nieźle mimo budowy

Pozdrawiam

kolor elewacji- dyskutujemy ale oboje zgadzamy sie po przemyśleniach moich na temat rozbielonych błękitów jednak nad żółto-kremowym lub czymś w ciepłej tonacji podbitka biała lub ecru.

Brzózka jest u sąsiadów już za siatką.... następnym razem obfotografuje moje i pokażę... :wink:

Widzę, że zastanawiasz się już nad kolorem elewacji. Ja też jestem na tym etapie. Moi sąsiedzi (ocieplają mi właśnie domek) wręczyli mi dzisiaj próbnik kolorów elewacji i życzyli miłej lekturki na weekend. :wink: :roll: :o

Tego jest tak dużo.... Muszę szybko decydować, bo właśnie kończą kleić styropian i pod koniec przyszłego tygodnia już zaczną chyba zabawy z kolorkiem :wink:

Na szczęście wybory płytek mam już za sobą. A Twoje wybory bardzo udane.

pozdrawiam