Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

dziękuję wam za podtrzymanie nas na duchu.. dziś mało się nie popłakałam czy czyszczeniu wylewek z resztek tynku bo panowie systematycznie olewali zakupioną folię do przykrycia podłogi...łazienka już prawie skończona... w środę lub czw pan zabiera się za dolną.... i to jak dla nas na razie jedyne pocieszenie... gładzie idą za wolno jak dla mnie macie jakiś pomysł jak naprawić zbyt nierówne ściany - pom . gosp to jeszcze mogę przymknąć oko ale wiatrołap? może jakaś farba strukturalna? he? bo nie uda nam się tego idealnie naprawić...

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładne kafelki :D ułozone w jodełkę będą wyglądały klasycznie, eleganco i ponadczasowo. Jeżeli ułożysz je równolegle to koniecznie po przekątnej pomieszczenia wtedy bedzie fajny i nowoczesny wygląd. Moim zdaniem obydwie wersje są podobne kosztowo, może 1 jest pracochlonniejsza. Osobiście wybrałbym jodełkę :wink:

Przedwczoraj byłem u Sylwi z wizytą na budowie i tak:

okolica bardzo ładna i zaciszna, działka bardzo fajna i o ciekawym kształcie ("serek topiny trójkątny" z bramą na ostrzejszym wierzchołku) robi wrażenie większej niz jest no i jest wyposażona w prywatną furtkę do lasu.... :wink: .

Dom zzewnątrz wydaje się raczej co najwyżej średni, ale to tylko złudzenie (bo jest prawie kwadratowy i w połączeniu z wysokością można by wpasować go w szescian) a w środku pełne zazkoczenie :o na górze 3 duże pokoje (20+20+15 m) i pokój kąpielowy plus garderoba. Na dole duży 30 m salon 15 m gabinet, aneksowa kuchnia ze spiżarnią i pom tech i kom. W sumie w projekcie wydaje się to drętwe i oklepane ale w realu to bajka w życiu nie widziałem tak pakownego i fajnego domu. Ponadto co jeszcze, bardzo ładne kafelki w pokoju kompielowym elegancko i dokładnie położone, dolna łazienka zopawiada się całkiem obiecująco dlatego że bedzie miała kafelki do sufitu (pomimo ze wszyscy od tego odchodzą kze :wink: i dlatego że nie bedzie oklepana. Ciekaw jestem jak bedzie wyglądał dom po dokończeniu :roll: pewno fajnie :D

kze wygoda miałam w poprzednim mieszkaniu kafelki do sufitu (po właścicielach) i mam teraz nie do sufitu.... różnicą w obsłudze - prościej przejechać dobre kafelki szmatką i je doczyścić niż latać z odkurzaczem lub farbą coby odświeżyc malowanie poza tym przy malowaniu musisz uważać coby nie było schodka na końcu kafelek...

Gaweł dziękuję za miłe słowa...