Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. :roll:

Jezeli juz to pod PKO BP z tego co mi wiadomo

Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. :roll:

Jezeli juz to pod PKO BP z tego co mi wiadomo

Chyba jednak pekao sa - PKO BP jest ciagle niezalezne a PEKAO SA łączy sie (wchlania; sprzedaje) z BPH.

sylvia, jeśli chodzi o harmonogram prac, to zerknij tutaj:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=16256&start=0

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=41541

Może pomoże Ci to (ale się zrymowało) w układnaniu harmonogramu dla Twoich potrzeb. Jeśli chodzi o kosztorys, to w moim dzienniku zamieściłam kosztorys mojego domku- niektóre etapy mogą być podobne cenowo

powodzenia w walce z bankami

więc uwaga na wypis z KW czekałam 15 minut.... ( z zegarkiem w ręku)

na wyciąg z gruntów tyle, że zdążyłam uiścić opłatę w kasie za wyciąg z rejestru gruntów max 10 minut...

na wyciąg z konta 5 minut

Szczyt wszystkiego : daję moje terminy:

Kw - 5 dni

rejestr - 7 dni

wyciąg - no to od ręki

Widzisz, to życie jest okrutne...:)

i tu ciekawostka prosze zgadnąć kiedy otrzymam w.w dokumenty?

a jeszcze do załatwienia jest wycena i opinia z BPH gdzie mamy kredyt na działkę (opinia ma być na poniedziałek)

więc uwaga na wypis z KW czekałam 15 minut.... ( z zegarkiem w ręku) :o :lol:

na wyciąg z gruntów tyle, że zdążyłam uiścić opłatę w kasie za wyciąg z rejestru gruntów max 10 minut...

na wyciąg z konta 5 minut

:o :o :o

Nie wierzę.

Ja na wypis z KW czekałam tydzień- musiał dotrzeć drogą pocztową- poleconym. Na wyciąg z konta rzeczywiście tylko 5 minut, ale taki wyciąg im nie wystarczył- dobrze, że przypadkiem nie wyrzuciłam wydruków, które co miesiąc przysyłają do mnie do domu. Są one bardziej szczegółowe- tzn. opisane są dokładnie operacje finansowe- a tego chcieli w Millenium. Wyciąg z rejestru gruntów- też tylko chwilę.

Cześć Sylwia :)

Wreszcie jestem nieco bardziej "czasowa", udało mi się poczytać Twój dziennik ( może nawet zacznę swój tworzyć...).

Gratuluję postępów, trzymam kciuki za dalsze.

Ciekawa jestem, który bank finalnie wybierzecie, sama wczoraj spotkałam się wreszcie z panem Rafałem W. z GE, wszystko byłoby o'kay nawet ale ta prowizja...

Przyglądam się właśnie mapie i widzę, że tak rowerkiem, przez las to będziemy do Was mieć ok. 2km ! Więc będziemy prawie sąsiadkami !!

Agnieszka fajnie ja już i tak się czuję zaproszona do was na budowe.. :roll: :wink:

my równolegle składamy dokuemnty w 2 bankach w Ge i w mBanku moge dac ci namiary na konkretną kobietkę która pośredniczy miedzy nami i mBankiem. oprocentowanie ciutke nizsze niz w Ge i prowizja miejsza, jedynei wycene trzeba zrobić..

witaj,

dawno mnie nie było na forum i jak właśnie odwiedziłem dział projekty i wątek o Słoneczkach zdziwiłem się niesamowicie że Twoje Słoneczko będzie takie same jak moje (to zdjęcie mojego domu jest tam w wątku i Cie zainspirowało..)

cieszę się, że nie tylko mnie odpowiadają wprowadzone przeze mnie w oryginalnym projekcie zmiany, nie tylko zewnętrzne ale i wenętrzne..

pozdrawiam