Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. :roll:

to gdzie masz zamiar uderzyć?

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

świercz już mówie mBank i GE ale bardziej nastawiam sie na mBank...

a dziś przypadkiem spotkałam się z moim wykonawca (miałam do niego dzwonić jak już kredyt podpiszę)- kupuje betoniarke 220 V cobym ja nie musiała kupowac drogiego agregata trójfazowego... uznał że i tak mu się przyda...

:lol: :lol: może wchodzic już na poczatku lipca ale do połowy lipca max do końca bedize ciągnął dwie budowy oddalone o 2 km

Kurcze.. ciagle nie mam wybranego prokjektu - choc ostatnio cieplo mysle o M03 Moje miejsce... Zazdroszcze wszytkim, ktorzy juz maja to za soba ;)

Sylvia

Ile Chcesz wydac na budowe - tak mi wychodzi ze lekko 400 tys.

- myle sie??

A ja chce maks do 250 - choc ludze sie, ze bedzie jeszcze mniej... czy ja jestem naiwny?? :-?

• 2 weeks później...
Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. :roll:

to gdzie masz zamiar uderzyć?

Sylvia powaznie? Nam murator i inni wlasnie BPH polecali..A tak wogóle to hej tutaj;) Ja oczywiście 'Ci bardzo mocno kibicuję, ruszajcie i mnejscie szybciutko tez super domeczek!! dzialka cudna:)

Muszę pogadać z panią Ewą ale póki co to dla nas nie miała dobrych wieści - mbank zdecydowanie odmówił nam kredytu. Tak więc na placu boju pozostaje ge ale ona sugerowała kogoś tam jeszcze. Zobaczymy.

A propos dachu to w końcu zdecydowaliśmy się na mar-bud bo dach serwis skwotował nam duuużo wyżej. No i widzieliśmy kilka dachów przez nich wykonanych, dobrze się te daszki prezentują , oj dobrze.

cześć slyvia my jestesmy w podobnej sytuacji bo także czekamy na dezycje kredytową - trzęse portkami bo nie wiem zupełnie jak oni nas tam potraktują - no i my bierzemy jednak w BPH. dzwoniłem dziś do banku ale nic - święto było - pani tak mi oznajmiła wiec może poniedziałek lub wtorek. nie chce nawet myślec co bedzie jak bedzie odmowa.... :roll:

No wkurzający są bankierzy - lichwiarze, ale cóż zrobić...

Pytałaś o przepusty w fundamencie - mamy zrobione: kanaliza już docelowa rura , gaz przepust na rurę gazową. A woda i tak poniżej fundamentu, właśnie dzisiaj chyba ryją z tą wodą pod fundamentem. A ja biedna nawet nie mam czasu pojechać zobaczyć !!!

Ale fajowo - wreszcie coś dla mnie - my czekamy na razie na decyzję o warunkach zabudowy, pozwolenie na budowę i ruszamy do pracy. Słoneczko będziemy budować systemem gospodarczym - jakoś nie jesteśmy zwolennikami zadłużania się na pół życia...

W tym roku w planach mamy fundamenty - reszta w przyszłym.

Kasiu a po co? myśmy kiedyś brali pod uwage inny projekt i w nim chcielismy zamienic strop drewaniany na terrive...my tez nie jestesmy zwolennikami zadłużania sie na pół życia ale jakoś budowac przez 10 lat to dziekuje wole już mieszkac.. :roll: gdzie budujecie? jakei zmiany wprowadzacie do projektu?

Główna zmiana to właśnie strop - chcemy zrobić drewniany - przede wszytkim dlatego, że tańszy i łatwiejszy do wykonania. Poza tym chcemy zmienić schody - w wylewanych na drewniane, rezygnujemy z okien dachowych za to chcemy powiększyć okna w szczytach, zastanawiamy się nad powiększeniem drzwi balkonowych w salonie, rezygujemy z kominka, kuchnię chcielibyśmy mieć otwartą - przedzieloną od salonu bareczkiem (moje marzenie :-)))) i myślimy nad rezygnacją z jednego komina ale to się jeszcze zobaczy...

Aha: tak jak większość chcemy połączyć łazienkę i wc na dole w jedną całość, zmniejszając nieco kotłowinię zyskamy wielki pokój kąpielowy (to też moje marzenie :-)))

A na razie wściekamy się na opieszałość urzędników :-( - czekamy na decyzję o warunkach zabudowy - już ponad miesiąc - a wczoraj dostaliśmy pismo z gminy, że dopiero wszczynają postępowanie - a chętnie to ja bym im wczęła ale aferę za nieróbstwo........