świercz1719500624 31.05.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. to gdzie masz zamiar uderzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 świercz już mówie mBank i GE ale bardziej nastawiam sie na mBank... a dziś przypadkiem spotkałam się z moim wykonawca (miałam do niego dzwonić jak już kredyt podpiszę)- kupuje betoniarke 220 V cobym ja nie musiała kupowac drogiego agregata trójfazowego... uznał że i tak mu się przyda... może wchodzic już na poczatku lipca ale do połowy lipca max do końca bedize ciągnął dwie budowy oddalone o 2 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 01.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Kurcze.. ciagle nie mam wybranego prokjektu - choc ostatnio cieplo mysle o M03 Moje miejsce... Zazdroszcze wszytkim, ktorzy juz maja to za soba Sylvia Ile Chcesz wydac na budowe - tak mi wychodzi ze lekko 400 tys. - myle sie?? A ja chce maks do 250 - choc ludze sie, ze bedzie jeszcze mniej... czy ja jestem naiwny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.06.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 stefan a skad ja wezmę 400 tys zamierzam nieoficjalnie 250 oficjalnie 300 ( te 50 to tak na wszelki wypadek) i to juz z rekuperatorem i kominkiem... +20 na ogrodzenie i szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.06.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Stefan nie chce BPH nie wiadomo co z nimi będize w ciągu roku a jak ten oddział przejdize pod PKO SA to mnie będa nakłaniac na zmiane kredytu na złotówkowy na złotówkowych warunkach.. (takie opiniie czytałam i głównodowodzący PKOSA je potwierdzają)- nie dziekuję.. to gdzie masz zamiar uderzyć? Sylvia powaznie? Nam murator i inni wlasnie BPH polecali..A tak wogóle to hej tutaj;) Ja oczywiście 'Ci bardzo mocno kibicuję, ruszajcie i mnejscie szybciutko tez super domeczek!! dzialka cudna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.06.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 To mozna sobie tak nieoficjalnie podwyższac? Moze to faktycznie razja...Zrobic kosztorys i go przeskalowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 aida zwsze warto przeskalowac bo warto miec zapas na wszelki wypadek w koncu budowa nie trwa rok tylko ceny sie zmieniaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.06.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Trochę moze potrwac zanim bank BPH zezwoli aby ich wypisać z hipoteki na rzecz drugiego Trochę to kłopotliwe A z wkładem własnym to strasznie mało ci wyliczyli go Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2006 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Andrzejk ano własnie a mieli uwzględnić wycenę rzeczoznawcy... musze to wyjasnic... jak będe wiedziała wiecej to dam znać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 13.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ...ale decyzje juz masz... fakt znów czekanie wrrr.... ale takie to juz sa te procedury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 14.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Muszę pogadać z panią Ewą ale póki co to dla nas nie miała dobrych wieści - mbank zdecydowanie odmówił nam kredytu. Tak więc na placu boju pozostaje ge ale ona sugerowała kogoś tam jeszcze. Zobaczymy. A propos dachu to w końcu zdecydowaliśmy się na mar-bud bo dach serwis skwotował nam duuużo wyżej. No i widzieliśmy kilka dachów przez nich wykonanych, dobrze się te daszki prezentują , oj dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.06.2006 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Aga czyli jednak Mar- Bud? ja na pon lub wt będe miałą wycenę z dach serwisu zobacze co powiedzą... a co do kredytu to mBank mnie wkurza powoli miałam wczoraj wiedzieć co analiyk przeanalizował i co? i nic! pani uznała ze wszak sroda po południu to już wolne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 cześć slyvia my jestesmy w podobnej sytuacji bo także czekamy na dezycje kredytową - trzęse portkami bo nie wiem zupełnie jak oni nas tam potraktują - no i my bierzemy jednak w BPH. dzwoniłem dziś do banku ale nic - święto było - pani tak mi oznajmiła wiec może poniedziałek lub wtorek. nie chce nawet myślec co bedzie jak bedzie odmowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.06.2006 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 a to wiesz ja niby wiem ze decyzje to juz mam i to pozytywną ale dopóki nie podpisze umowy to nie uwierze... dodatkowo splata kredytu dizlkowego opoźnia bo jednak dopoki ich nie wpisze na hipoteke to transzy nie dostane.. cos mi sie widzi ze bede czestym i upierdliwym gosciem w BPH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 17.06.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 No wkurzający są bankierzy - lichwiarze, ale cóż zrobić... Pytałaś o przepusty w fundamencie - mamy zrobione: kanaliza już docelowa rura , gaz przepust na rurę gazową. A woda i tak poniżej fundamentu, właśnie dzisiaj chyba ryją z tą wodą pod fundamentem. A ja biedna nawet nie mam czasu pojechać zobaczyć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 20.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ale fajowo - wreszcie coś dla mnie - my czekamy na razie na decyzję o warunkach zabudowy, pozwolenie na budowę i ruszamy do pracy. Słoneczko będziemy budować systemem gospodarczym - jakoś nie jesteśmy zwolennikami zadłużania się na pół życia...W tym roku w planach mamy fundamenty - reszta w przyszłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.06.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 sylvia1 no to też jużwiem że mam! yuuuuhuuu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 20.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 mam pytanko odnośnie stropu - zmienialiście go czy zostawiliście jak w projekcie - bo my planujemy robić drewniany - mam nadzieję, że da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.06.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Kasiu a po co? myśmy kiedyś brali pod uwage inny projekt i w nim chcielismy zamienic strop drewaniany na terrive...my tez nie jestesmy zwolennikami zadłużania sie na pół życia ale jakoś budowac przez 10 lat to dziekuje wole już mieszkac.. gdzie budujecie? jakei zmiany wprowadzacie do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 21.06.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Główna zmiana to właśnie strop - chcemy zrobić drewniany - przede wszytkim dlatego, że tańszy i łatwiejszy do wykonania. Poza tym chcemy zmienić schody - w wylewanych na drewniane, rezygnujemy z okien dachowych za to chcemy powiększyć okna w szczytach, zastanawiamy się nad powiększeniem drzwi balkonowych w salonie, rezygujemy z kominka, kuchnię chcielibyśmy mieć otwartą - przedzieloną od salonu bareczkiem (moje marzenie ))) i myślimy nad rezygnacją z jednego komina ale to się jeszcze zobaczy... Aha: tak jak większość chcemy połączyć łazienkę i wc na dole w jedną całość, zmniejszając nieco kotłowinię zyskamy wielki pokój kąpielowy (to też moje marzenie )) A na razie wściekamy się na opieszałość urzędników - czekamy na decyzję o warunkach zabudowy - już ponad miesiąc - a wczoraj dostaliśmy pismo z gminy, że dopiero wszczynają postępowanie - a chętnie to ja bym im wczęła ale aferę za nieróbstwo........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts