Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas właśnie ferie się kończą :cry: , a do wakacji daleko...

Nie tylko Górale zyskali, my też. Mniejsze kolejki do wyciągów, do stolika w knajpie... łatwiej zarezerwować noclegi (no, na to nas na razie nie stać, więc jeździmy na narty w pobliżu). A poza tym najpierw dwa tygodnie ferii, a potem tydzień z Brazą w gościach, bo u nich ferie się zaczną! Fajnie mam!

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NO! Tym bardziej, że ferie miałam tak urozmaicone. Najpierw narty, potem Białoruś, no i ta wizyta Brazy w perspektywie... Tak się przyzwyczaję do atrakcji, że nie wiem, jak potem zniosę normalność. Może jeszcze ktoś by mnie odwiedził?
No ale o szczegóły pytałam, nie gdzie jest :wink:

szczegóły: wstępne oczywiście: to

sirius M1-7 (ew. można zastanowić się nad M1-10 droższym o ok 1500 zł) wg pana M1-7 powinno spokojnie wystarczyć. Spokojnie da się wpiąć w nasza istniejącą kotłownię. Razem z dolnym źródłem i wykopaniem (czyli usługa kompleksowa) przy M1-7 powinnam zmieścić się w 20 tys...

No, to już jasne :D

Ile bedziecie musieli czekać? My w końcu czekaliśmy strasznie długo, przez ten cholerny zbiornik, który zmieniliśmy na taki dostosowany do podłączenia kominka/solarów. Ale teraz to już nie ma stresu, zima się kończy :wink:

Witam, bardzo podoba mi się ten projekt :D . Czy mogłabyś napisać jaką faktycznie powierzchnią dysponuje się przy projekcie ze ścianą kolankową?. Na stronie "Horyzontu"jest tylko info o 118 m2 bez tej ścianki (albo ja nie umiem znaleźć :lol: )

Pozdrawiam i gratuluję domku

Witam, bardzo podoba mi się ten projekt :D . Czy mogłabyś napisać jaką faktycznie powierzchnią dysponuje się przy projekcie ze ścianą kolankową?. Na stronie "Horyzontu"jest tylko info o 118 m2 bez tej ścianki (albo ja nie umiem znaleźć :lol: )

Pozdrawiam i gratuluję domku

dziękuję...

pow. użytkowa ze ścianką to prawie 139 m2 a po podłogach to 168 m2 (tyle wyszło wylewek)

• 2 weeks później...

A taki mały domek się wydawał :p:P:P

Sylvia, możesz podać jak rozwiązałaś problem dostępu do kominów. Nie chcę by co kwartał kominiarz chodził mi po dachu. Rozumiem ,że jeżeli nie stopnie to wyłazy. Czy muszą być przy każdym kominie. A może wyczystki wystarczą.

mam okna wyłazowe teraz za chiny ludowe bym ich nie zrobiła ( nie mają tej klasy U co zwykłe okna). kominiar4z orzekł, zę schodków nie potrzeba byle długa drabina była. Stąd wniosek, że i te wyłazy niepotrzebne były bo dojście do kominów będzie uskuteczniał z zewn. :-? 8)