Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Psina super :)

A domek pieknieje :)

A sparwa reku załatwiona ????

Aga dzięki... powiedzmy że załatwiona tzn pan uznał, że chodzi super a ja że jest tak sobie ale nie mam ochoty poprawiać bo bym musiała cały k-g rozbierać. Zobaczymy jak będzie działała PC.

To trzymam kciuki żeby działało :)

• 2 weeks później...
Na pewno pompa będzie działała. 8) Skoro tak wyczekana i wymażona... :wink:

i pewnie zabezpieczona należycie.... ... po przeprawie z reku Sylwia pewnie zrobiła lalkę voodu wykonawcy PC, jak coś sie zatnie to tylko wsadzi szpile tam gdzie go zaboli i po sprawie :lol: :wink: . Że też ja wcześniej na taki patent sam nie wpadłem :cry: :lol:

• 4 weeks później...

Witaj,

Nasze słoneczko wkroczyło w fazę wykańczania nas. Zainspirował nas Twój kominek. Powiedz co to za wkład? My przymierzamy się do Hajduka Smart. Zastanawiam się, czy nasza lokalizacja kominka (przesunięty maksymalnie w kierunku wejścia do pokoju) zapewni właściwa dystrybucję ciepła grawitacyjnie, czy będzie konieczność zastanowienia się nad DGP.

• 2 weeks później...

Mapan miło mi

ja mam wkład z czeskiej firmy Dynamik pionowy na tym są pierścienie akumulacyjne. obudowa to kafle. CO do DGP to my mamy takie z turbinką i troszkę źle zostało wykonane (bo już nie łudzę się, że był projekt) obecnie więcej pokoje na górze się nagrzewają jak się otworzy drzwi niż przez anemostaty może jak zaczniemy palić intensywniej to będzie lepiej. (w tej chwili raz na kilka dni po pół wkładu)

Jesli chodzi o nasadzenia u nas problem z głowy. Mam kolega który nie dosc ze sie na tym zna to jescze pasjonuje. Mysle ze jesli bym poprosił go w twoim imieniu to jak piszesz

któremu bym powiedziała jaki efekt chcę mieć a on (ona) mi powie co mam posadzić
jest do zrobienia.

u mnie poczatekj budowy a wlasnie dzieki niemu marzymy juz o planowaniu ogrodu. Jak mowia za marzenia nie każą a narazie trzeba sie brac do roboty. Czeka nas ciezki tydzień

Jesli chodzi o nasadzenia u nas problem z głowy. Mam kolega który nie dosc ze sie na tym zna to jescze pasjonuje. Mysle ze jesli bym poprosił go w twoim imieniu to jak piszesz
któremu bym powiedziała jaki efekt chcę mieć a on (ona) mi powie co mam posadzić
wszelkie dane by tu nie zaśmiecać na priva ok? bardzo byłabym wdzięczna... :roll: :)

Sylvia mam ten sam problem :roll:

Sporządziłam sobie zupełną amatorszczyznę wiosną bazując na planach nasadzeń jakie zawierał jeden z numerów magazynu " Mój Piękny Ogród". Założenie było takie - duże rośliny który w ciągu całego roku są zielone oraz takie , które jesienią przebierają kolor purpury. Wykorzystałam płytkę z muratora "Fotoogród". Program fajny bo obrazował wzrost roślin.Niestety formatowanie komputera pożarło wszystko. Będą musiała zacząć od nowa. Przyznam ,że też jakoś nie bardzo czuję się w tym temacie. Tym bardziej ,że dobrze jest wiedzieć jakie rośliny się przyjmą i posadzić je we właściwym miejscu ( strony świata itd).

Na pewno chcę mieć poza choinkami przynajmniej jedną jarzębinę i klony.