sylvia1 21.06.2006 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 co do stropu to mi wszyscy znajomi budowlańcy pzyznawlai ze jak podliczysz ocieplenie storpu drewaninego wykonanie sufitów porzadne wyciszenie to wychodzi na to samo z okien dachowych tez zrezygnowalismy powiekszając szczytowe, drzwi balkonowe powiekszylismy do 180 szer. a czemu z komina? my z kolei powiekszylismy wiatrołap kosztem pom. gosp. - widac to ładnie na rzutach a która wersje słoneczka planujecie? bo my mamy ze scianka kolankowa ale bez garazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 21.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 kurczę źle napisałam - chcemy zrezygnować z kominka a nie z komina - do mnie jakoś urok kominków nie przemawia - nie mówiąc już, że odpala się go raz od wielkiego dzwonu a tak to tylko stoi i się kurzy. Nasze słoneczko będzie na pewno w odbiciu lustrzanym i bez garażu, zastanawiamy się jeszcze nad ścianką kolankową - poprosiłam w horyzoncie o przesłanie rysunku dla wersji z tą ścianką i czekam co prześlą. Jak dla nas to poddasze wydaje się i tak duże nawet bez tej ścianki kolankowej i dlatego mamy dylemat. Co do stropu to moi rodzice niedawno wybudowali sobie domek właśnie ze stropem drewnianym - koszt o wiele niższy od stropu teriva czy gęstożebrowego a i z wyciszeniem nie jest źle - chociaż może jeszcze zmienimy zdanie...nie zapieram się A czy na śnianie na której był garaż dodawaliście jakieś okna czy zostawiacie tak jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_kasienka 21.06.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 i jeszcze mam jedno pytanko: jakie ogrzewanie planujecie w waszym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.06.2006 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 w dzinniku masz dokłądne rzuty razem z oknami -okno w łazience na dole i na górze... ogrzewanie no cóż: budujemy eni z ytonga tylko ceramika+ styropian (min. 15 cm) a ogrzewanie będize kominek + prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 24.06.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 cześć sylvia i jak cyrograf podpisany? u nas juz tak właśnie łatwimy dokumenty do wypłacenia pierwszej transzy. daj znać co tam u ciebnie pozdro, świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 26.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Brawo, Sylvia1, tak trzymaj.U nas chwilowo błogie oczekiwanie na pozwolenie, od Bożego Ciała minęło już chyba kilka tygodni, a tu cisza. Choć poprosiliby o dosłanie jakiegoś dokumentu..., a tu nic. Architekt trzyma rękę na pulsie i w razie potrzeby nas informuje. Najważniejsze, że mieszka niedaleko starostwa i może tam zajrzeć choćby codziennie. Pozdrawiamy Ewa i Zygmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.06.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Zygmunt dziekuję bardzo właśnie przyjechalismy od rodzinki i sie okazało,że przyszła pierwsza transza.. jutro dzwonie do geodety i wykonawcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.06.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Sylvia1, POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.06.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Gratuluję kredytu. Nie było mnie na forum parę dni, a tu taaaaakie zmiany. To ruszamy z budową. Czekam na zdjęcia "rozebranej" działeczki Wygląda na to, że możesz mnie dogonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 29.06.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Koniecznie zdjątka zamieść...trzymam kciuki....i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 29.06.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Gratuluję, że coś się u ciebie ruszyło. Zaczynam w poniedziałek i z tego wynika, że będziemy na podobnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 NO BRAWO brawo. zaczęło się... a u mnie postój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.07.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 dostaliśmy do łapki wycenę materiałów: bloczki+beton+styropian+siatki+stal+pustak+cegła+docieplenie scian zewn. + więźba razem ok 50 tys zł... zamierzam przerzucić do arkusza i objechać kolejne składy Witaj Sylvia Obowiązkowo objechać trzeba inne składy Moze da sie gdzieś taniej I jak tam wybór ekipy, myślisz dalej Zanim coś kupicie, warto zapytać wykoanwcę. Myśmy szukali wielu rzeczy, podawaliśmy "nasze" ceny wykonawcy, a on i tak mial taniej w "swoim" składzie. Często tam bierze, to i inaczej jest traktowany, rabaty, upusty itp. Inaczej patrzą na klienta, który raz kupi materiały na ściany, a inaczej, na tego, którzy w sezonie obkupi u nich kilka budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.07.2006 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 tak dlatego kupimy w składzie uzgodnionym z wykonawcą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.07.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Agregacik pierwsza klasa. A stal faktycznie dość tania. Ale to zależy jaką masz powierzchnię ław. U mnie jest 66m i za stal zapłaciłam ok 1100zł 2 miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.07.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Agregacik pierwsza klasa. A stal faktycznie dość tania. Ale to zależy jaką masz powierzchnię ław. U mnie jest 66m i za stal zapłaciłam ok 1100zł 2 miesiące temu. tabluga u nas jest 55 mb ław...więc i stąd cena mniejsza... kupiłam tam gdize najtaniej, a że przy okazji polecał tą hurtownie stali wykonawca własnie wróciłam z działki stal odebrana zbrojenie jest robione... agregacik chodzi ślicznie i cichutko. poza tym odebrałam wpis od geodety w dzienniku budowy przy okazji przyjechła pan z gminy pooglądac tę felerna drogę- przy okazji sie dowiedziałam po raz kolejny ze nasza działak lezy w obszarze warszawskiego praku krajobrazowego a z drogą przynajmniej zetną chaszcze, wyrównaja i wyspypią tłuczniem ale tylko poczatek tym tłuczniem załatwią... zawsze to coś.. pytanie tylko kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.07.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 z drogą przynajmniej zetną chaszcze, wyrównaja i wyspypią tłuczniem ale tylko poczatek tym tłuczniem załatwią... zawsze to coś.. pytanie tylko kiedy? Może szybko Żawsze to coś Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.07.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 sylvia1 mamy podobny problem z prądem. U nas planują pociągnięcie i podłączenie na wrzesień 2007 Też piszemy pismo. Jestem ciekawa jaki będzie rezultat u Ciebie i u Mnie. My mamy ENEA Nakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.07.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Faktycznie mało zapłaciłaś za zbrojenie, ja wczoraj zamawiałam i policzyli 1800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.07.2006 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 sylvia1 mamy podobny problem z prądem. U nas planują pociągnięcie i podłączenie na wrzesień 2007 Też piszemy pismo. Jestem ciekawa jaki będzie rezultat u Ciebie i u Mnie. My mamy ENEA Nakło. my mamy ZEWT Pruszków ponoć fatalny.. to ja potrzymam kciuki za was a wy za mnie co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts