Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przeszkadzajka a razie nic zarzucic eni mozemy troszke pusatków ma odłamane pióro-wpust ale wykonawca mówi, ze się je zuzyje na połowki do cięcia... i tak na razie sobie troszke postoja...

:roll:

kze dzieki za gratulacje zobacyzmy co bedzie dalej :roll:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

świercz dzieki dzwoniłam do pana od studni ma podjechac ok 18 to zobaczy co jest nie tak obstawia zawór zwrotny w pompie lub jakąś nieszczelnośc w pompie... z pewnościa siebie powiedział, że robi studnie od 20 lat i kazda jego studnia działa a ew. błedy sa w pompach.. i że mam się nie martwić...

no to napisze cos więcej po wizycie na działce...

Hejka, :wink:

Nie wahaj się w sprawie odkurzacza centralnego! Lepiej pomyśleć o tym za wczasu i położyć rurki - nawet jeśli nie planujesz od razu kupować jednostki centralnej. Koszt rurek to tak średnio 200-400 pln (zależy jak "rozległy" projekcik). Potem, z przypływem jakiejś "niespodziewanej" gotówki dokupisz jednostkę i będziesz miała luxussssss!!! :D My na pewno kłaść będziemy rurki na etapie stanu surowego, nawet jeśli resztę będziemy dokupywać za 2 lata...

O zaletach odkurzacza centralnego pisali już wiele na forum - jeśli jesteś nieprzekonana to poszukaj (możesz też pogooglować :wink: )

POZDRAWIAM!!! :)

oby działa ta pompa jak najdłużej !!!

co do odkurzacza to nie powiem fajna rzecz ale czy aż tak bardzo potrzebna??? my nawet się nad tym nie zastanawiamy..... zresztą za dobry mamy odkurzacz żeby go tak porzucić - wkurzyłby się na nas :lol: :lol:

świercz tzn wiesz w sumie mamy podobne podejscie - mamy dobry odkurzacz z filtrem hepa dla alergików i mamy na co wydac 2500 zł ;) ale sama idea mi sie podoba ...

Ja mam odkurzacz rainbowa, ale zakładam centralny... :oops:

kze dzieki w sumie to tak mąz odkurza. i mu nie przeszkadza latanie ze zwykłym ale myśle ze instalcje przepchne a najwyzej potem sie dokupi sam odkurzacz... :roll: :wink:

a co do zaangazownaia w budowe to jest tak 7:3 na moja korzysc... z prostej przyczyny maz w pracy siedzi a ja mam wakacje (zaleta pracy w szkole....) zreszta tak było zakładane od poczatku że to ja abrdizej sie tym zajmuje bo pracuje na miejscu

8)

tzn że 70% rzeczy budowlanych zajmuję sie ja a 30% mąz (choc może i mniej) za to decyzje zapadają zawsze wspólne...

Nie wiem, jak to liczycie, ale słychałem o zasadzie 80:20.

np. 80% przychodów generuje 20% najlepszych klientów

80% błędów jest zgłaszanych przez 20% użytkowników.

itp.

Zapomniałem jak nazywał się autor tej proporcji. :( 8)

to ja słyszłam o innej zasadzie że 80% rzeczy do zrobienia zajmuje 20% czasu a pozostałe 20% rzeczy zajmuje 80% czasu :D i to sie dotyczy informatyki ale nie tylko...

a 70%-30% to po prostu tak wyszło...