Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wraca ktos do kraju z emigracji?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 521
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość plaz

Nie ma to nic wspolnego z rodzajem pracy.Praca nie hanbi!!!.

Najgorsze to , to ze maly odsetek wyksztalconych ludzi sama sie degraduje.Zamiast isc za zamierzonym celem ktory podjeli w kraju(nauka),obwiniaja przyslowiowych anaflabetow z trzeciego swiata ze zabieraja im prace.

Wstyd!!!! i hanba.

Co do komentowania reszty twoich wypowiedzi to tak, jak bym mial za zle ze Anglicy mowia po angielsku lub Francuzi w ich jezyku a, nie po polsku wiec mi sie nie podoba i uciekam do kraju.

Tak wiec dziwi mnie takie a nie inne podejscie chocby do ich kultury lub praw w obcych krajach.

Zapoznanie sie znimi(prawa i obyczaje) to przyslowiowa pestka do poznania jezyka danego kraju(grupy etnicznej).

Dla czlowieka ambitnego jezyk jest do opanowania wiec nie wiem co mam powiedziec nad takim a, nie innym bezsensownym zaleniem sie nad soba i chocby zwalanie winy ze przyslowiowy analfabeta zabiera mi prace(scieranie szmata).

Jestem pelny uznania dla analfabety z meksyku ktory robi krok do przodu bez edukacji ,jezyka i staraja sie nie jednokrotnie podejmowac nauke.

House jaki TY madry jestes wiesz... zazdroszcze Ci....a najbardziej podziwiam Cie za twoj stosunek do ludzi ktorzy wykonuja fizyczna prace.

Wedlug mnie praca taka czy inna tylko uszlachetnia czlowieka - wedlug Ciebie czyni go gorszym ...

PS: Podobno niektorzy mezczyzni staja sie agresywni a czasem nawet glupoty gadaja kiedy brak im sexu ....

uczeni tlumacza to ze im sperma bije do glowy co o tym sadzisz? Moze to czasem sie sprawdza co? :):):)

Pozdrowionka

brak poziomu , jakiegokolwiek

po tym nie dziw sie house , ze ona nie zrozumiala o czym piszesz :-?

Gość plaz
Skoro nie zrozumiala a, jest niby madrzejsza od "glupich amerykancow" to lepiej niech pozostanie przy tej pracy co wykonuje i zaoszczedzi miejsce pracy w kraju(Polsce) dla tych ambitnych mlodych ludzi ktorym jej brakuje.

A kto Ci powiedzial ze ja jezyka nie znam???

a tak wogole to ja nie narzekam na swoja prace bo nawet kiedy ja zmienie to i tak zycie tu w tym kraju bedzie takie jakie jest - tyle ze nie zarobie takich pieniedzy siedzac przy okienku w banku - kapujesz?

A moim planem jest szybki powrot do kraju a nie siedzenie i opier....... sie miedzy panienkami ktore ukladaja pasjanse :) i do tego mozna z nimi tylko o tipsach pogadac.

Moze mnie nie rozumiesz - bo ciezko zrozumiec kogos nie rozmawiajac z nim ani go nie znajac

wiec schowaj sobie do kieszeni swoje uwagi na moj temat. Bo dla mnie sa zalosne - mam niezly ubaw!

Gość plaz

Do mrs.D.

A to dziwne, ze po studiach w stanach podejmujac prace w banku zarobi sie mniej jak sprzataczka.

Najmniejsze uposarzenie startuje od 36000 USD na rok, czy to bank ,czy

klatka w biurze.

$400 tygodniowo to ma listonosz ktory tylko listy roznosi.Natomiast ma dobre swiadczenia socjalne jako pracownik federalny.

Co do reszty to lepiej nie komentowac :lol: :lol: :lol: :lol: ......... :lol: :lol: [/b]

wpadne jutro to pogadamy

są narody ktore trzymaja sie razem ale my do nich raczej nie nalezymy

jesli ktos ma wiecej to Polak nie patrzy jakby zrobic zeby dojsc do tego samego tylko jakby tu zrobic zeby mu sie noga powinela.

rozwine to jutro .....

Jackowo tez widziałem ...łomatko tam jest jeszcze gorzej niz w Polsce

a co do kształcenia to owszem wstyd zabierac prace mlotkowym ale jesli ktos wpadl dorobic sie to co ?

ps. House to Ty mimi zrobiłes kuku?

wiesz co House dobrze ze nie wszyscy sa tacy, co sie lubia chwalic...

dobrze ze sa tacy ktorzy nie szpanuja

dobrze ze sa tacy ktorzy mowia to co robia i to co widza

dobrze ze ja mowie tutaj to co robie i nie pisze wszystkim ze jestem dyrektorka czy kimkolwiek takim ...kim nie jestem!

Takich ludzi cenie - prawdomownych, pracowitych madrych i nie zazdrosnych - ktorzy dochodza do czegos w zyciu poprzez swoja prace (takim tez zycze aby zaszli jak najdalej),

a nie zlodziejstwo (bo to nie sztuka krasc)

i jedno mi wszystko czy sa czerwoni, czy czarni, czy zolci, czy biali, czy to chrzescijanie, czy zydzi....

Pozdrowienia