Jagho 17.10.2002 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2002 Witam wszystkich. Jest sobie dach. Do krokwi przymocowana kontrłatami folia wysokoparoprzepuszczalna a na kontrłatach łaty. Gdzie do tego wszystkiego ma być mocowany pas nadrynnowy. Czy na łaty a folia pod nim i razem "schodzą" do rynny ? Czytałem gdzieś, że folia ma iść NA pas ale jak wtedy go mocować, pod kontrłatę ????. Proszę o pomoc bo od kilku dni przeglądam MURATORY, listy dyskusyjne i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Jeszcze trochę i chyba się targnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 17.10.2002 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2002 Folia na blachę!A żeby nie było problemow z kontrłatami stosuje się deskę klinową(pod tym pasem)lub wpuszcza się ją w krokwie.Ciężko to tak opisac żeby było zrozumiałe ale jak wiesz chociaż ogolnie to będziesz wiedzial czego szukać(są takie pisemka-Domowy Fachowiec autorswa p.Waliłki szukaj konstrukcji dachowych.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagho 20.10.2002 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2002 On 2002-10-17 21:30, bigmario4 wrote: ..(są takie pisemka-Domowy Fachowiec autorswa p.Waliłki szukaj konstrukcji dachowych.Mario Przeszukałem księgarnie, stoisko z książkami w Castoramie i niestety akurat tego zeszytu nigdzie nie ma a sprawa jest dla mnie b. pilna. Czy możesz podesłać moi skan rysunku na [email protected] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_dlugi 21.10.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Zobacz na stronach braasa. Jest tam rysunek z łatą klinową. Niestety ta deska podobno (???) sporo kosztuje. Ja nie miałem czsu szukać tej deski, ani sprawdzac jej ceny. Zrobiłem to inaczej zachowując pełną funkcjonalność rozwiązania. Raczej trudno to opisać słowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts