Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[b]cukrzyca[/b]

aaa

Recommended Posts

Tak wszyscy piszą o cukrzycy , a nikt nie mówi że cukrzyca jest do wyleczenia . 8) Tylko z czego bedą żyli lekarze i diabetolodzy.i reszta personelu medycznego. :wink: tak samo jak z oczami : jak sie kończy 40 lat to okulary z reguły do czytania już zaczynamy nosić :cry: .A ja znalazłem okulary dla całej rodziny z każdą wadą wzroku (minusy i plusy )

Dr Wisniewski ze Szczecina wydał mąłą książkę o tajemnicy raka trzuski.I jak sie z tego wyleczyc 8)

mama

pierwsze na pocieszenie -tez szukam slodyczy

jesli nie znajduje -nerw mnie bierze

takze sama to Ty nie jestes

jesli moge zapytac -co Cie sklonilo do pojscia do lekarza?

ja tak mysle , ze moje zachowanie wzgledem slodyczy jest nienormalne , ale nie kazdy kto lubi jest cukrzykiem

pozdrawiam, rrmi

mama

pierwsze na pocieszenie -tez szukam slodyczy

jesli nie znajduje -nerw mnie bierze

takze sama to Ty nie jestes

jesli moge zapytac -co Cie sklonilo do pojscia do lekarza?

ja tak mysle , ze moje zachowanie wzgledem slodyczy jest nienormalne , ale nie kazdy kto lubi jest cukrzykiem

pozdrawiam, rrmi

Oczywiscie,ze nie kazdy kto lubi slodycze jest cukrzykiem.Ja jestem osoba,ktora nie obejdzie sie bez batona,czekolady czy innych slodyczy chocby 1 dnia.Ja musze codziennie zjesc cos slodkiego.Jezeli w domu aktualnie nie mam niczego to nie zaczne niczego robic zanim nie pojde i nie kupie.Slodycze dla mnie sa jak narkotyk.

Jak bylam kiedys u lekarza i przy okazji zapytalam Go o ta moja zachlannosc na slodycze,to powiedzial,ze moge miec bardzo niski poziom magnezu i dlatego wciaz musze jesc cos z czekolada albo czesto cukier mi spada{czeste niedocukrzenie}.Zrobilam sobie badania na magnez i faktycznie wyszedl duzo ponizej normy.Taka oznaka braku magnezu sa tez czeste skurcze lydek,kore tez mialam.To strasznie boli.

jak robilam badania na cukier to byl w dolnej normie. :D

dzieki aha26

chyba porobie badania i tak juz sie wybieralam

ze skurczami nie mam problemow , ale nie wydaje mi sie normalnym fakt, ze mozna z apetytem zjesc pudelko ptasiego mleczka , w czasie jednego posiedzenia

dlatego juz od jakiegos czasu tak sobie mysle , ze mam cos nie tak :lol:

• 2 weeks później...

Dawno tu nie zaglądałam i cieszę się, że nie jestem sama. Czytałam o diecie montignac, ale diety dietami, nawet te super się nie sprawdzą do czasu jak się nie zdyscyplinuję. Mam już "cztery dziesiątki" i czasem jestem grzeczną dziewczynką, jem co trzeba, robię badania i MAM ŚWIADOMOŚĆ tego, że cukrzyca chyba jednak nie jest uleczalna.

Miałam tę przypadłość w ciąży, po której kilka miesięcy było super, dopiero przy diecie bezwęglowodanowej mi cukier się podwyższył, zwłascza na czczo. Przed dietą miałam 75-85 jednostek, od czasów diety nie schodzę poniżej 100. Czasem kiedy zasypiam popołudniami budzę się nieprzytomna, jakaś taka odrętwiała od środka, z niedotlenieniem, wysokim ciśnieniem(145/95), (jestem niskociśnieniowiec 110/70), taka przed"umarciem". Teraz kiedy jest lato i ciepło to mniej jem wszystkiego a czekolady i słodyczy czasem kilka dni nie jem, ale potem to nadrabiam objadając się krówkami, irysami i czekoladkami LINDA za którymi przepadam. Również dopadają mnie skurcze łydek a czasem ból całych nóg zwłaszcza w nocy. "minerały" mam w normie. Moja Mama i Babcia przekazały mi tę chorobę i na nią najprawdopodobniej pożegnam ten piekny zakatek ziemi, żal mi kiedy o tym pomyslę, ale oszukuję się podjadając słodkości mówiąc, że to już ostatni raz.

Po publikacjach na temat cukrzycy jestem "mądra" przez jakiś czas....

Ale potem znów dostaję głupawki jedzeniowej i moje starania o dobre wyniki biorą w łeb. Ale sie rozpisałam. Dziekuję za te wszystkie słowa wsparcia, pozdrawiam, mama :wink: