agize 17.10.2002 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2002 Mam pytanie: jakie sa normy na powierzchnie np. kratki wentylacyjnej w drzwiach do lazienki, jesli w niej znajduje sie kociol 2funkcyjny z otwarta komora spalania? Czy mozna do takiej lazienki zastowac drzwi z tulejami? Czy konieczny jest (wymagany przez przepisy) nawiew dodatkowy z zewnatrz ("zetka") ? Bede bardzo wdzieczna za pomoc... Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 18.10.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Otwór w drzwiach to chyba 400 cm kw, tuleje odpadają bo jedna ma ok 12 cmkw. w związku z tym pozostaje kratka.Jeżeli zrobisz zetkę to zapomnij o łazience, zimą będzie się można myć się w ubraniu.Jak piec będzie pracowała to do łazienki będzie dostawało się chłodniejsze powietrze z całego domu, co oznacza, że i tak będzie chłodniej niż być powinno.Czy nie warto zastosować koła z zamkniętą komorą spalania, pobieranie powietrza przez ścianę i skorzystanie z istniejącego komina? Te kilaset złotych naprawdę warto. Po pierwszej zimie człowiek żałuje, że nie przemyślał wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agize 18.10.2002 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Dzieki za info, tak sie sklada, ze akurat mam juz kociol - z otwarta komora i chodzilo o kase niestety... Projektant wymyslil ten nawiew z zewn. budynku. Nie moge sie nigdzie doszukac, zeby to bylo konieczne z punktu widzenia prawnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 21.10.2002 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Ostatnio był u mnie serwisant i powiedział, że w 99% przypadków w polskich domach zetki są zatykane na zimę szmatami. Piece mają i tak czujnik ciągu i w przypadku braku tlenu wyłączą się samoczynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts