teresa16 04.05.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 jesli stopnie sa drewniane a podstopnice chce sie miec biale tak jak na drugim zdjeciu to czym je wykonczyc? stolarz doradzil mi zebym dobrze wyszpachlowala ,wyczyscila i pomalowala zmywalna farba co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 04.05.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 jesli stopnie sa drewniane a podstopnice chce sie miec biale tak jak na drugim zdjeciu to czym je wykonczyc? stolarz doradzil mi zebym dobrze wyszpachlowala ,wyczyscila i pomalowala zmywalna farba co o tym sadzicie? Na pewno będzie to ładne tylko przez chwile.Potem jak będzie to obkopane to już nie.Też na poczatku chciałem tak zrobić ale moja małża stanowczo powiedziała - NIE MA MOWY !!!.Zrobiłem więc tynk mozaikowy i jest ok.Nie brudzi sie,nie obija,można mopem wycierac i mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.05.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Zgadzam się, to musiałoby coś niezwykle łatwo zmywalnego, np. glazura, szkło, panel drewniany, a i tak szlag będzie pewnie trafiał tego kto sprząta. Farba zmywalna nie jest tak naprawdę całkiem zmywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 04.05.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 U nas schody beda mialy stopnie z jatoby, a podstopnice beda z bardzo jasnego klonu, mam nadzieje, ze wyjda fajnie. Tez podoba mi sie "kombinacja" ciemne stopnie i jasne podstopnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 05.05.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Zrobiłem więc tynk mozaikowy i jest ok.Nie brudzi sie,nie obija,można mopem wycierac i mam spokój Taki tynk to drogi? W jakim kolorze? jak to wygląda ? Może masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.05.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Taki tynk to drogi? W jakim kolorze? jak to wygląda ? Może masz jakieś zdjęcia? Tynki mozaikowe (MARMURIT- z firmy KABE) nie są bardzo drogie.Pojemnik gotowej masy 25 kg kosztuje około 150pln i do tego podkład około 30pln (podkład powinien wystarczyć na kilka pojemników MARMURITU).To są takie drobne kuleczki zmieszane z żywicą.Ich grubość jest różna i kolor również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.05.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 U nas schody beda mialy stopnie z jatoby, a podstopnice beda z bardzo jasnego klonu, mam nadzieje, ze wyjda fajnie. Tez podoba mi sie "kombinacja" ciemne stopnie i jasne podstopnice. Tylko z jednego powodu podstopni nie robiłem z drewna takiego jak stopnie - chciałem aby miały lekki wyglad.Pełne wyglądałyby jak skrzynia ale oczywiście kazdemu może podobac sie coś innego.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 05.05.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Tynki mozaikowe (MARMURIT- z firmy KABE) nie są bardzo drogie.Pojemnik gotowej masy 25 kg kosztuje około 150pln i do tego podkład około 30pln (podkład powinien wystarczyć na kilka pojemników MARMURITU).To są takie drobne kuleczki zmieszane z żywicą.Ich grubość jest różna i kolor również Czy trudno utrzymać to w czystości? czy cokół na ścianie wzdłuż schodów też zrobiłeś z tego tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.05.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Ada24 ! Nie ma żadnego problemu z czystośćią.Można spoko szorowac.Nawet koty swoimi pazurami nic jeszcze nie uszkodziły.Jeśli chodzi o cokoły to u mnie wygląda to tak że schody są naokoło komina,tzn.na trzech jego ścianach.Cały komin i górną część kominka,który jest pod schodami,zrobiłem marmuritem.Jedynie na środkowej ścianie komina,tej najszerszej stopnie nie dochodzą do ściany bo tam mam oświetlenie.Cokołów więc jako takich nie mam,bo na dwóch pozostałych ścianach stykających sie ze stopniami jest marmurit.Mam nadzieje że te moje wypociny są w miare zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 05.05.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Zrozumiałe, ale zamieściłbyś jakieś zdjęcia, bo całość brzmi bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.05.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Zrozumiałe, ale zamieściłbyś jakieś zdjęcia, bo całość brzmi bardzo ciekawie. Zrobie to jak tylko uporam sie z moją cyfra.Odmówiła współpracy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 08.05.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 http://mm443.photosite.com/~photos/tn/798_348.ts1115395620000.jpg Ada24.Tak u mnie wyglada tynk mozaikowy (MARMURIT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 08.05.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 http://mm443.photosite.com/~photos/tn/801_348.ts1115483446000.jpg I jeszcze jedno zdjęcie,chyba dokładniejsze.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.05.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Duchu nie do konca masz racje z tymi tynkami mozaikowymi. Skladnikiem akryli zawartych w spoiwie tynkow Kabe, Brilux itp sa bowiem dlugie lancuchy weglowe, ktore maja to do siebie , ze pod wplywem tarcia sie elektryzuja. Im czesciej wiec je czyscisz tym coraz szybciej sie brudza zreszta jak je umyjesz i wyschna to dotknij , sprawiaja wrazenie , ze sa lepkie . Ale zgoda, na tak malych powierzchniach i pod stopnica przy melanzach w jakich sie go produkuje, wygladaja lekko i mozna zniesc to wycieranie nawet przy bardzo nieznosnych kotach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 08.05.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 2112wojtek!Nie podchodze do tego aż w tak naukowy sposób.Też dłuższy czas zastanawiałem sie jak te podstopnie wykonać.Jak już wczesniej wspominałem,nie chciałem ich robić drewnianych ani z kafli.Marmurit jest wytrzymały i jeśli chodzi chodzi konkretnie o to zastosowanie to nie widze żadnych oznak brudu.W jednym masz jednak racje.Marmuritem wykończyłem tez komore kominka.Przy wylocie ciepłego powietrza zrobiły sie niezmywalne smugi.Jednak naprawa,czy wymiana takich powierzchni to zaden problem i można to robic punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.05.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Calkowicie sie z Toba zgadzam Duchu07 a zawarte wczesniej w moim mailu smile sa dodatkowym potwierdzeniem tego, ze nie zawsze spojna jest teoria z praktyka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 09.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 I jeszcze jedno zdjęcie,chyba dokładniejsze.Pozdro Niezłe. Pomysł mi się bardzo podoba. Nie mogę tylko nigdzie na internecie znaleźć melanży kolorów, w jakich są produkowane te tynki. Chyba będę musiała wybrać się do sklepu pooglądać to na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 09.05.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 I jeszcze jedno zdjęcie,chyba dokładniejsze.Pozdro Niezłe. Pomysł mi się bardzo podoba. Nie mogę tylko nigdzie na internecie znaleźć melanży kolorów, w jakich są produkowane te tynki. Chyba będę musiała wybrać się do sklepu pooglądać to na żywo. Paleta kolorów jest duża podobnie jak granulacja tych kuleczek.Ja zastosowałem 1,5 mm,gdyż wydaje mi sie to optymalne.Te 1 mm wyglądają jak papier ścierny a te grubsze też nie za ciekawie.Poszukaj firme która handluje materiałami KABE.Tam powinnaś dostać wzorniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 09.05.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Duchu! Pomysł jest świetny! Napisz tylko w jakiej kolejności robiłeś schody: najpierw tynki czy najpierw elementy drewniane?A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 09.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Duchu! Pomysł jest świetny! Napisz tylko w jakiej kolejności robiłeś schody: najpierw tynki czy najpierw elementy drewniane? A. Najpierw stopnie,potem obróbka i malowanie a na końcu tynki mozaikowe.Tylko trzeba stopnie dokładnie pooklejac bo potem ciężko sie zmywa tynki.No i pamiętac trzeba o podkładzie pod te tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts