Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biale podstopnice

teresa16

Recommended Posts

Też myślałam o jasnych podstopnicach. Teść obiecał mi zafundować i obrobić jakiś kamień, pewnie starczy nie tylko na blaty do kuchni, ale też i na podstopnice, tylko nie wiem czy nie będzie to trochę dziwnie i ciężko wyglądało: podstopnice z kamienia, trepy z drewna. Zresztą tu wojuję z mężem, bo on chce żeby te trepy były ciemne - w kolorze frontów, a podłoga w holu (gres)i w salonie (parkiet) jasna. Mi wydaje się, że trepy powinny być w kolorze podłogi- a tu byłoby na odwrót - podstopnice w kolorze podłogi z parteru, bo gres w holu chcemy zgrać kolorystycznie z tym kamieniem. Po obejrzeniu zdjęć Ducha już mam pewien pomysł- czyli ten tynk mozaikowy- ale może nieptrzebnie zraziłam sie do naszej wersji- co o tym sądzicie?

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Duchu, dzięki za odpowiedź, ale zapomniałam Cię zapytać, gdzie robiłeś balustradę, bo bardzo mi się podoba. Nie chcę poziomych prętów, bo boję się, że mój Skarb będzie się wspinać i zleci na pyszczydło, więc szukam ładnych balustrad z pionowymi metalowymi tralkami, ale z poręczą drewnianą. Dokładnie tak, jak u Ciebie! :) Podrzuć proszę jakiś namiar!

Z góry dziękuję,

A.

Agnieszek

Z namiarem nie ma żadnego problemu tylko gdzie Katowice a gdzie stolyca.Prześle na priv.Dlatego poręcz tak robiłem gdyż cała konstrukcja schodów u mnie jest bardzo ciężka.Wizualnie to teraz wyglada dobrze i lekko.Za to moja małża chciała poręcze robić tak jak Ty nie chcesz :ro

Ja też bardzo poproszę o namiary na tę śliczna poręcz, nawet z tak daleka. W którym momencie i jak montowano Ci barierke, a poręcz z drewna? Pomysł z tym tynkiem jest bardzo dobry.

To pomalowane drewno tez jest fajne. czy mozna poprosic o zdjęcie z bliska?

Będziemy mieli podobne schody - stopnie z drewna bejcowanego (chyba) i jasne podstopnice

.

To pomalowane drewno tez jest fajne. czy mozna poprosic o zdjęcie z bliska?

Będziemy mieli podobne schody - stopnie z drewna bejcowanego (chyba) i jasne podstopnice

Barierki montowali po połozeniu stopni i spoczników.

Nie mam bejcowanego ani malowanego drewna.Wszytko to jest naturalny buk,tylko lakierowany.Namiary wyśle na priv.Pozdro

Do mnie niestety też nie.... :(

I jeszcze jedno pytanko: jakiej firmy tynk mozaikowy wybrałeś? Ja poszukuję czegoś bardziej w beżu, ale jakoś nie mogę nic ciekawego znaleźć.

OK.puszcze to normalnie.Tynk wybrałem z KABE.Wybór kolorów jest naprawde duży.Oni rozdaja takie wzorniki które można zabrać do domu i spokojnie to przymierzyć.

Teraz stolarz :

Szyszka Wojciech firma STOL-DOM

601 421 073 lub ( 0-32 ) 322 00 03

Pati13

Drewno to buk parzony, malowany lakierobejcą na jakiś kolor zbliżony do orzechu (numerka nie pamiętam). Jeszcze dwie fotki:

http://foto.onet.pl/upload/49/67/_475354_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/20/40/_475355_n.jpg

Schody były niestety drogie :( ale wykonawca jest sprawdzony już u kilku znajomych, no i za jakość trzeba zapłacić. Na pocieszenie zrobił nam jeszcze furtkę (żeby małe dziecko nie biegało po schodach) i 2 parapety.

O cenach najlepiej pogadać z właścicielem. Firma nazywa się STOLSCHÓD a kontakt jest np. na dole strony http://www.artdesign.pl/?t=artykuly/art4