anja20 09.05.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Też myślałam o jasnych podstopnicach. Teść obiecał mi zafundować i obrobić jakiś kamień, pewnie starczy nie tylko na blaty do kuchni, ale też i na podstopnice, tylko nie wiem czy nie będzie to trochę dziwnie i ciężko wyglądało: podstopnice z kamienia, trepy z drewna. Zresztą tu wojuję z mężem, bo on chce żeby te trepy były ciemne - w kolorze frontów, a podłoga w holu (gres)i w salonie (parkiet) jasna. Mi wydaje się, że trepy powinny być w kolorze podłogi- a tu byłoby na odwrót - podstopnice w kolorze podłogi z parteru, bo gres w holu chcemy zgrać kolorystycznie z tym kamieniem. Po obejrzeniu zdjęć Ducha już mam pewien pomysł- czyli ten tynk mozaikowy- ale może nieptrzebnie zraziłam sie do naszej wersji- co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 10.05.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Po obejrzeniu zdjęć Ducha już mam pewien pomysł- czyli ten tynk mozaikowy Napisz coś o swoim pomyśle!!!Ciesze sie że moje zdjęcia na coś sie przydały .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 10.05.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja mam podstopnice drewniane, pomalowane jasną farbą zmywalną.Zrobił je stolarz równocześnie ze stopniami.Jak dotąd jesteśmy zadowoleni. http://foto.onet.pl/upload/41/46/_471944_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 10.05.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Duchu, dzięki za odpowiedź, ale zapomniałam Cię zapytać, gdzie robiłeś balustradę, bo bardzo mi się podoba. Nie chcę poziomych prętów, bo boję się, że mój Skarb będzie się wspinać i zleci na pyszczydło, więc szukam ładnych balustrad z pionowymi metalowymi tralkami, ale z poręczą drewnianą. Dokładnie tak, jak u Ciebie! Podrzuć proszę jakiś namiar! Z góry dziękuję, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 10.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Agnieszek Z namiarem nie ma żadnego problemu tylko gdzie Katowice a gdzie stolyca.Prześle na priv.Dlatego poręcz tak robiłem gdyż cała konstrukcja schodów u mnie jest bardzo ciężka.Wizualnie to teraz wyglada dobrze i lekko.Za to moja małża chciała poręcze robić tak jak Ty nie chcesz :ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 12.05.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ja też bardzo poproszę o namiary na tę śliczna poręcz, nawet z tak daleka. W którym momencie i jak montowano Ci barierke, a poręcz z drewna? Pomysł z tym tynkiem jest bardzo dobry. To pomalowane drewno tez jest fajne. czy mozna poprosic o zdjęcie z bliska?Będziemy mieli podobne schody - stopnie z drewna bejcowanego (chyba) i jasne podstopnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 12.05.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 . To pomalowane drewno tez jest fajne. czy mozna poprosic o zdjęcie z bliska? Będziemy mieli podobne schody - stopnie z drewna bejcowanego (chyba) i jasne podstopnice Barierki montowali po połozeniu stopni i spoczników. Nie mam bejcowanego ani malowanego drewna.Wszytko to jest naturalny buk,tylko lakierowany.Namiary wyśle na priv.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 12.05.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Agnieszek Czy wczoraj udało mi sie wysłać namiary o które prosiłaś !? Net mi działa jak chce a "tepse" to nie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullis 13.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 duch07 mnie również zainteresował pomysł z tynkiem mozaikowym. Balustrada jest skromna a jednocześnie ze smakiem.Czy mogę prosić też o namiar na firmę która zrobiła Ci tę barustradkę?Będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 13.05.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Agnieszekbobo30ullisProsze o informacje czy na Wasze priv doszły namiary o które prosiliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullis 13.05.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Do mnie nic nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 13.05.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Do mnie niestety też nie.... I jeszcze jedno pytanko: jakiej firmy tynk mozaikowy wybrałeś? Ja poszukuję czegoś bardziej w beżu, ale jakoś nie mogę nic ciekawego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 13.05.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Do mnie niestety też nie.... I jeszcze jedno pytanko: jakiej firmy tynk mozaikowy wybrałeś? Ja poszukuję czegoś bardziej w beżu, ale jakoś nie mogę nic ciekawego znaleźć. OK.puszcze to normalnie.Tynk wybrałem z KABE.Wybór kolorów jest naprawde duży.Oni rozdaja takie wzorniki które można zabrać do domu i spokojnie to przymierzyć. Teraz stolarz : Szyszka Wojciech firma STOL-DOM 601 421 073 lub ( 0-32 ) 322 00 03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 13.05.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 W KABE tynk mozaikowy nazywa sie MARMURIT.Mają one różna gradacje kuleczekod chyba 1mm do 3mm.Najlepszy moim zadaniem to 1,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresa16 13.05.2005 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 bardzo wszystkim dziekuje za zabranie glosu na temat schodow jestem pewna ze u mnie beda tak zrobione jak ma DUCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 14.05.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 bardzo wszystkim dziekuje za zabranie glosu na temat schodow jestem pewna ze u mnie beda tak zrobione jak ma DUCH. No to jest mi miło że mój pomysł sie spodobał .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 15.05.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Czesc !Mam pytanie, gdyz bardzo podobaja nam sie Wasze schody. Co to jest za drewno i czy ewentualnie moglibyscie dac jakies namiary na stolarza. Ciekawa tez jestem jaki byl koszt tych schodow. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 15.05.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 To jest pytanie do Damiang-a, strasznie jestem zakrecona, pozno juz ,wiec to chyba dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 16.05.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Pati13 Drewno to buk parzony, malowany lakierobejcą na jakiś kolor zbliżony do orzechu (numerka nie pamiętam). Jeszcze dwie fotki: http://foto.onet.pl/upload/49/67/_475354_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/20/40/_475355_n.jpg Schody były niestety drogie ale wykonawca jest sprawdzony już u kilku znajomych, no i za jakość trzeba zapłacić. Na pocieszenie zrobił nam jeszcze furtkę (żeby małe dziecko nie biegało po schodach) i 2 parapety. O cenach najlepiej pogadać z właścicielem. Firma nazywa się STOLSCHÓD a kontakt jest np. na dole strony http://www.artdesign.pl/?t=artykuly/art4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 16.05.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts