Docent - Gdańsk 19.11.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 wszystko jest OK - zdjęcia też dostałem - zauważyłem , że masz monolityczne sciany fundamentowe - a może masz jakieś inne zdjęcia - chętnie je obejrzę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.11.2003 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 To znowu ja Andrzeju (jesli moge mowic po imieniu) czy to byles Ty na zdjeciu ? Bo jesli tak to chcialam poruszyc tu temat mody budowlanej. Zwłaszcza kobiety uroczo wygladaja w starych dresach poplamionych abizolem i okruszkami betonu we wlosach My na dzialce mamy przynajmniej kilka modeli z kolekcji wiosna-lato BUDOWA 2003/2004 A teraz na temat, tak mamy monolityczne fundamenty, zdjec tez mamy jeszcze kilka ale trzeba ze zeskanowac . A teraz pytanie : z czego bedziesz mial dach i jaki kolor ? i czy dobrze widzialam ze masz okno na taras z tylu domu zamiast z boku ? Pozdrawiam Wszystkich... Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 19.11.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 tak - masz rację okno balkonowe będzie u mnie wychodziło na SW więc jest to optymalne rozwiązanie na taras, a jesli chodzi o dach to najprawdopodobnie bedzie to dachówka ceramiczna Rupp Ceramiki - Sirius - czerwień miedziana, orynnowanie Kaczmarek - plastik oraz dodane jeszcze jedno okno dachowe do sypialni - dostałem wycenę na cały dach właśnie na ta dachówkę na 13 tys. razem z folią orynnowaniem i 3 oknami dachowymi Fakro. Pozdrawiam Agnieszko - dlaczego przesyałaś pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.11.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 No właśnie Agnieszko... dlaczego przestałaś pisać ? na jakim jesteś etapie ? Zaczynacie budowe w tym roku czy na wiosne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KOSZALIN 20.11.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Zrobiliśmy wczoraj wycenę okien ,wszystkich oprócz dachowych.Na górze dodaliśmy dwa okna balkonowe,a na dole okno przy drzwiach wejściowych zrobiliśmy 200/150(jest to witryna nieotwierana).Sciana frontowa bardzo dużo zyskuje na wyglądzie.Okna wycenili nam na 4640zł.W innej firmie WIINK HAUS te same okna o 960zł więcej.Zastanawiamy się czy okna kupić przed końcem roku czy odpuścić?Jeszcze pomyślimy.KOminek też zdecydowaliśmy się postawić na miejscu lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 20.11.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witamy Darku ( badź też Aneto)- tez tutaj za często nie zaglądasz - ja robiłem wycenę okien w M&S - wyszło ok. 6200 zł (ale okna nie dzielone - zwykłe witryny) oraz w Windows 2000 - 5200 zł ze wstawieniem- te pierwsze bez wstawienia - wszystkie 4 komorowe, szare uszczelki i takie tam, ale chyba je kupię w przyszłym roku. Pozdrawiam i częściej zaglądaj do nas - a propos otrzymałeś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 20.11.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witaj Darku a na jakim etapie jestescie w tej chwili, bo na forum przeczytałam, że mieliscie jakies problemy z wykonaniem stropu. Macie moze jakies zdjecia swojego domku ? Z jakiego materiału macie ściany zewnętrzne i jaki rodzaj stropu ? My mamy narazie tylko fundamenty, ale na wiosne mam nadzieje, ze sie to zmieni Pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.11.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Przypomnialo mi sie jeszcze cos o oknach. Zauwazylam ze teraz w wiekszosci domow w okolicy w garazach zamiast okien ludzie wstawiaja luksfery. Wg mnie to dobry pomysl zeby zaoszczedzic pare zlotych, a Wy co o tym sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KOSZALIN 28.11.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Anddrzej-zdjęcia otrzymałam,bardzo ładnie to wygląda z betonem na podłogach.U nas cały czas beton tylko w garażu i doszliśmy do wniosku,że chudziaka wylejemy na wiosnę żeby nie ściągać stempli.Chociaż Darka korci ta podłoga.Całkiem inaczej by wyglądało. Witam Cię Joanka77.Pytasz o ściany i strop.No więc ściany mamy z suporeksu i strop teriwę tak jak jest w projekcie.Odnośnie stropu to w tej chwili byśmy zdecydowali się na strop lany.Teriwa kosztowała nas około 8tyś.,za te pieniądze można wykonać strop lany .Cały strop robiliśmy sami w tej kwocie nie ma żadnej robocizny.Ale Jesteśmy bardzo zadowoleni ,że mamy to za sobą .Wczoraj Darek zaczął stawiać komin.Pogoda wciąż dopisuje więc trzeba to wykorzystać.Jeśli chodzi o luksfery to planujemy dać zamiast okna nad schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 29.11.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Darek- dzięki za miłe słowa odnośnie moich posadzek - też się cieszę, że wyszło mi to całkiem tanio i w domu jest jakoś czyściej. W tej chwili mam juz postawione wszystkie ścianki działowe i 2 kominy - od poniedziałku będzie szalowany strop , a w srodę lub czwartek będzie zalewany - koszty stropu lanego to w przybliżeniu - 3m3 desek - 1150 zł, 1200 kg stali - 2000 zł, beton B 20 - ok. 12 m3 - 2400 zł - czyli razem materiały- 5550 zł - robocizna jakieś 1500- 2000 zł - czyli wychodzi duzo taniej niż strop teriwy - ale to sa tylko moje kalkulacje, zabaczymy co pokaże życie? Joanka - odnośnie luksferów zamiast okienka w garażu - to moje zdanie jest takie, że materiał z robocizna na pewno będzie droższy niz okno ze wstawieniem - a luksferów jakbyś nie kombinowała nigdy nie otworzysz i nie przewietrzysz garażu, oraz znacznie mniej wpada przez nie swiatła dziennego - ale jest to tylko moja opinia. Agnes - zaglądasz jeszcze tutaj - daj znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.11.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Przyznaję mea culpa. Ale miałą duuużo różnych takich... U nas stan następujący: papiery w urzędzie, adaptacja dokonana. I czekamy na sezon budowlany oszczędzając bardzo intensywnie. Janko, witaj w klubie!http://www.gif.marktrad.pl/rozne/41.gif Przyślesz mi też zdjęcia? Andrzeju, jeśli chodzi o Twój outfit budowlany, cóż - już Ci pisałam - rzuciłęś mnie na kolana.... A te ręcę... niedługo będziesz wyglądał jak http://www.gif.marktrad.pl/games/g4.gif A teraz na poważnie: kominek mamy tak jak Wy w miejscu lodówki. Nie mam projektu, więc jeszcze nie powiem Wam dokładnie ile cm od ściany nośnej (zew.) stoi. Tak się już niecierpliwimy, że najchętnie wzięlibyśmy kredyt żeby zamknąć budowę w 2 a nie 3 lata. Ale co nagle... Jakoś wytrzymamy (mam nadzieję). Z tego co czytam, to narazie jeno my zdecydowaliśmy się na JW. Pozdrawiam(-y) serdecznie cały praktyczny klub. Ps. A i jeszcze jedno - czy architekci dokonujący Wam adaptacji nie wspominali nic o błędach w grzejnikach, tzn mocach? Nie wiem, czy to u nas jest tylko w proj. taki kiks, ale np. (kurka nie mam proj przy sobie jak pisałam, więc nie podam dokładnie ile w któym pomieszczeniu), generalnie zestawienie grzejnikó nie zgadzało się z tym co było na rysunku. Sprawdźcie proszę i dajcie mi znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 30.11.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witaj Aga - ja znalazłem jeszcze kilka innych baboli w zestawieniach materiałów - z tego co mi przychodzi do głowy to np. jest podane złe zestawienie belek nadprożowych i jeszcze kilka innych.A rąk jak na przedstwionym wyżej rysunku nie chcę mieć - zresztą myślę, że prace fizyczne na budowie już w tym roku w moim wykonaniu skończyły się - teraz ręce trzymam w kieszeni jak jest zimno i obserwuję bacznie pracowników, aby murowali równo i od czsu do czsu chodzę z miarką sprawdzając, czy wymiary zgadzają się z tymi w proj. Generalnie teraz to juz leberko - a podobno do 16. 12 będzie ekstra pogoda więc uda mi się zamknąć budynek. Kochani - zanim zaczniecie wykonywać słupy na ganku to najpierw przemyślcie jakiej szerokości mają one być - w proj są fi 400 i takie tez wykonałem zbrojenie, ale jakie zdziwienie ogarnęło mnie jak zacząłem szukać szalunków na te słupy - chciałem zrobić je z rur kanal - niestety jest wymiar fi 400 ale kosztuje ok. 400 zł, np. fi 315 kosztuje o połowę taniej - i to samo dotyczy szalunków papierowych. Teraz osobiście będę przerabiał zbrojenie na fi 350 - tak to jest jak się najpierw coś robi , a później rozeznaje rynek - a propos - cytrynek do dylatacji słupów tez nigdzie nie mogę kupić. Pozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 30.11.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witam wszystkich My mamy jeszcze daleko do wykonywania słupów, ale raczej nie będziemy ich robić z betonu tylko albo z cegły klinkierowej, albo pustaki i otynkujemy albo drewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.12.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Też się zastanawialiśmy nad innym rozwiązaniem słupów - np drewno. Nie sądzicie, że to dziwne z tymi materiałąmi? Po to kupowaliśmy proj z M żeby mieć gwarancję jego poprawności... Czyżby już na M nie można było liczyć?... Andrzej, to teraz bawisz się w pana dyrektora?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 07.12.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 HURRRA STROP ZALANY - JA NIESTETY Z TEJ OKAZJI NIE ZALAŁEM SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.12.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 HURRRA STROP ZALANY - JA NIESTETY Z TEJ OKAZJI NIE ZALAŁEM SIĘ GRATULACJE !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.12.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 HURRRA STROP ZALANY - JA NIESTETY Z TEJ OKAZJI NIE ZALAŁEM SIĘ Czas naprawić....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 10.12.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Dzisiaj środa - strop się trzyma i jest wymurowana ścianka kolankowa - zaleję się podczas wiechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.12.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 http://images.google.com/images?q=tbn:_TrgNavCJtQC:www.blackstein.de/tagebuchhttp://images.google.com/images?q=tbn:YFcPNHNQZuEC:www.champagner-http://images.google.com/images?q=tbn:h33ZyCZbkzcC:www.servus-in-http://images.google.com/images?q=tbn:t6HR4yXTpKQC:www.butterdrop.com/graphicshttp://images.google.com/images?q=tbn:XzjLURYf5zUC:www.desktopdivathemes.com/images/girls.jpgGRATULACJE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.12.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Kurcze, alkohol nie wyszedł. Czyżby to był jakiś znak?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts