AgnesK 02.02.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Andrzej.....do roboty.. ... (biedna żonka...) Ale to drzewko...jej...cudnie.... Może i my w tym roku zasadzimy...? A w przyszłym sztuczna choinka pójdzie precz do lamusa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 02.02.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witajcie Praktyczne forum! Właśnie wysłaliśmy zamówienie na projekt mam nadzieję,że ruszymy na koniec wiosny . Czy ktoś przeliczał już materiał z BK na silkę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 02.02.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witaj ori-noko Na silke chyba jeszcze nikt nie przeliczał, ale zawsze ktoś musi być pierwszy. My będziemy budować z maxa, czekamy tylko na wiosne i startujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.02.2004 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Ori_noko! Jedyna słuszna decyzja Mam wycenę na BK, Solbet 400, 36 cm, 16.600. Kurka przyjdzie niedługo założyć dziennik budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.02.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Ori_noko witamy w klubie - mi na całą budowę ścian zew. wyszło ok. 850 bloczków BK, a ich wchodzi ok. 7,5 szt na m2 - tak więc kalkulator do ręki i przeliczaj Aga - widzę, że jednak ściana jednowarstwowa - nie chcę krakać - obyś jej później nie musiała docieplać. Pa, pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Andrzej, czy ja dobrze liczę? To wychodzi 113 m2 ściany... Ja do tej pory przyjmowałam do kalkulacji 174m2... Budujący praktyczni...wyprowadźcie mnie z błędu. Mamy znajomych z JW. Są zadowoleni, mam nadzieję, że i my będziemy. Pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 03.02.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Dziękuję za serdeczne powitanie! zaczynamy przeliczanie i tak sobie myślę czy warto zostwic wiatrołap jest niewielki podobny mamy w bloku, służy do przewracania sie o obuwie.Może tylko jedna ścianka pod szafę przy weściu, a od strony schodów pusto? Hm czy pod schodami zmieści się skośna szafa? Jak sądzicie? A moze ktoś taki układ już próbuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 My pod schodami planujemy użądzić schowek, w wiatrołapie chcemy jeno 1 szafę. Myślę jednak, ze najwięcej powie nam tu Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.02.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Agnes - na samym początku kupiłem 700 szt. gazobetonu - 24x24x59, a póxniej dokupiłem 180 szt. z czego zostało mi ok. 40 szt. tak na oko. Jeśli chodzi o wiatrołap to jest całkiem spory - szafa wnekowa spoko wchodzi i to duż- tak zresztą planuję, a naprzeciwko szafy będzie wieszak na ubrania i prawdopodobnie skrzynka bezp. oraz grzejnik.. Pod schodami jest niewiele miejsca, ale rower, czy odkurzacz z wiadrem napewno sie zmieści. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 03.02.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 A jak z tarasem? Patrzę i patrzę i mi wychodzi ,że będziemy przekładac drzwi balkonowe na ścianę vis a vis wejścia, ale czy warto przedłużyć troszkę połać dachu , mielibyśmy częściowo zadaszony tras. Jak to rozwiązaliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 03.02.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Aga spróbuję wyprowadzić Cię z błędu My obliczyliśmy, że mamy niecałe 130 m2 ścian zewnętrznych. Na początku też przyjeliśmy 170 m2 z kosztorysu dołączonego do projektu, z tym że tam chyba policzyli powierzchnie nie odejmując dziur na okna, drzwi, strop. Też nie wiem na ile nasze obliczenia są słuszne, bo nasze pustaki jeszcze stoją w cegielni. Ori_noko my taras zostawiamy tam gdzie jest w projekcie, bo jakbyśmy go dali z tyłu domu to byłby na północy (w tej chwili mi się wydaje że to byłaby wada, ale jak będzie w praktyce trudno powiedzieć). Za to, tak jak Ty masz zamiar zrobić, zrobił już Andrzej, więc on ma napewno więcej na ten temat do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Joanka dzięki. Ja po poście Andrzeja też przeliczyłam ściany i wyszło mi ok. 130 m..... A to jest już różnica na bloczkach... u mnie 5.500!!!!!Kurka, ale super!!!!!!! My też taras zostawiamy jak w proj., jeno drzwi balkonowe zamieliśmy z oknem. Na str. bodaj 4 czy 3 są opisane wszystkie zmiany jakie wprowadzilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 04.02.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ja przeniosłem taras na elewację południową i oczywiście zadaszyłem - przedłużyłem połać ok. 1,4 m ( uważajcie na wymiary dachówek - musi być wielokrotność, żeby nie było problemu ) całe to zadaszenie wychodzi strasznie wysoko, ale i sam budynek jest wysoki - tę część daszku dodatkowo wsparłem 2 drewnianymi słupami 14x14 cm - myślę, że chociaż trochę osłoni on od deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 04.02.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 U nas taras po przeniesienu wypada na północnej stronie , ale tylko z tej strony mamy ogród... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.02.2004 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 My mamy odbicie lustrzane, taraz od strony południowej. W sobotę rozmowy z dwiema ekipami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 06.02.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Powodzenia w rozmowach i zawsze od podanej zejdź o 30 % - bo tyle z reguły zawyżaja budowlańcy. Taras od strony północnej - niezby dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 W poprzedniej wiadomości powinno być "taras" zamiast "taraz" Andrzej dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.02.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Słuchajcie, ekipa (sprawdzona) chce od nas 24.000 od fundamentów po dach, z położeniem dachówki.Dużo to czy mało....Jeno szybko odpowiadajcie, bo mamy czas do jutra wieczorem.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.02.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Jeśli to jest cena bez VAT-u to wydaje mi się, że przynajmniej o 4 tys. za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.02.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Tak to cena bez rachunku. Ściągamy humus i reszta nas nie interesuje. No oczywiście to my zamawiamy materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts