AgnesK 13.02.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Andrzej, Ty mi z Biblią tu nie wyjeżdżaj...szukam przeca ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.02.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Mam ofertę z prowincji ... zleceń na ten rok żadnych nie mają, więc chyba z grupy "prawie bezrobotni"... Ale chcą....hm....41 tys.... Szukam dalej....ech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 14.02.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Widzisz ci z prowincji widzą, że przyjeżdż miastowa babka - pewnie odwalona i białym Mercem - może dlatego dają Ci takie oferty - ja jak szukałem ekipy to jeździłem 12 letnim maluchem - od razu wiedzieli, że kasy to za duzo nie mam - więc i oferty były z dolnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.02.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Andrzej ..... gdybyś Ty widział moją super-furę No i mnie odwaloną oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Tak więc nie rozumiem tych ofert - po prostu są za wysokie jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Na mój także O 17 kolejna wycena.. jestem dobrej myśli. Napiszę.. jeszcze 90 minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Aga - potrzebuję jak najprędzej kosztorysu naszej chałupki - dla potrzeb banku - może cos takiego posiadasz . Powodzenia w negocjacjach - zawsze możesz powiedzieć, że gdzies tam w Polsce postawiono nasz domek za tyle, a tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Mówię... wiesz jaka reakcja była - żeby ich tu ściągnąć, opłacić wynajęty pokój i niech budują.... (Już i nad tym się zastanawiam powoli.... Zobaczę co powiedzą panowie za.. 48 min...) Po rozmowie z panami będę dzwoniła ok. 18 do naszej kier. bud., która miałą nam zrobić kosztorys też dla banku. Powiem Ci czy zrobiła. My prosiliśmy, żeby tak cyrklowała na ok 140 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Andrzej, z kosztorysem jutro coś bedziemy wiedzieli, po ostatecznej wizycie w banku.Wybraliśmy ekipę. Za 24 zrobią wszystko łącznie z humusem. Wszystko oznacza oczywiście st. surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Naciskaj, aby w tym były ścianki działowe , taras, ganek, wylewki i kominy na gotowo, pokrycie dachu docelowe - nie daj się nabrać - ludzie myślą, że jak stoi już chałupa to musi to dużo kosztować, a to za przeproszeniem g.... prawda. Moi wykonawcy brali tyle, że dniówka - jakieś 8 godz. pracy kosztowała mnie 100 zł - czyli u Ciebie by wyszło 200 zł za dzień pracy - czy to dużo, czy mało - jak dla mnie ta 100 na dzień to wcale nie był mały wydatek - każdy by chciał zarobić stówkę dziennie. Sama zobaczysz jak to wszystko szybko rośnie ( nawet podejrzewam, że wynajęta przez Ciebie ekipa będzie w trakcie ciągnęła inne budowy - tak już jest , no i oczywiście te ich terminy - nigdy się nie zgadzają ). Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Andrzej, właśnie przed 5 min. wynegocjowałam wszystkie "extras" w cenie Z docelowym pokryciem dachu oczywiście (+rynny, obróbki blach.). U nas ekipy są naprawdę drogie, a ja , cóż... za łopatę nie chwycę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 No to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Dzięki Startujemy w lipcu, więc chyba jednak w tym roku Was nie odwiedzimy Ale za to za rok czy dwa możemy się wymienić, Wy do nas, my do Was... I każda rodzinka będzie się czuła jak u siebie w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Tak, ale dlaczego tak późno zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 1. Radek ma urlop w lipcu a nadzór musi być (pańskie oko itd...)2. Więcej kasy uzbieramy3. Ekipa wcześniej też nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.02.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Więc nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do lipca. A z innej beczki to kręcę się cały czas wokół tematu okien - jak na razie najlepszą wycenę dano mi w Windows 2000 - za całość - okna 4 komorowe ze wstawieniem - 6500 zł, oraz w M&S ze Słupska - 7050 ( ona tytanowe 5 komorowe) - okna dawałem do wyceny takie jak są w projekcie z małą zmianą, a mianowicie 2 okna 150x150 chcemy mieć dzielone na parterze. Okazuje się, ze pan praktyczny pod względem okien takze nie jest wymagający - jak się posłucha sąsiadów ile to wydali na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.02.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 AgnesK gratulacje , ja właśnei zbieram oferty na razie mam za 30, za 24(co za zbieżność), a jeszcze dwa maja podać do piątku.... przy odrobinie szczęścia znajdę ekipę w tym tygodniu , na razie panowie troszkę mnie zdenerwowali, jeden proponował zmianę materiału, drugi zmiany w ociepleniu na mniejsze, trzeci proponował piwnice... Zdaje się,że budowa domu moze zawierac znaczny pierwiastek humorystyczny którego nie przewidywałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 17.02.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ori_noko - no widzisz jacy potrafią być wykonawcy - podczas ich pracy niestety cały czas najlepiej im patrzeć na ręce i sprawdzać wszystkie wymiary samodzielnie - tak , aby były zgodne z projektem - chociaż kilka elementów o których wyżej już wspominaliśmy jest na pewno zrobione do bani - niestety projekty gotowe są nie do końca zgodne, co innego jest na jednym rysunku, a co innego na drugim - trzeba uważnie patrzeć na rysunki i na bieżąco korygować gafy, które popełnił projektant. Życzę Wam jak najlepszej i jak najwcześniej dobrej pogody do budowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 17.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy i tu zwracam się do Agi - niedawno niejaki p. Filipski poprosił mnie o przesłanie swoich zdjęć - jednak nijak nie mogę mu ich przesłać, bo za każdym razem są do mnie zwracana - jak możesz to nawiąż z nim kontakt i ewentualnie przeslij mu co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.02.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Docent czy już masz zdanie o układzie dachówka+folia+wata? Kolejny kandydat na wykonawcę postraszył mnie właśnie,ze taki ukałd bez deskowania i papy łatwo przemarza i .....wiadomo. Dotychczas sądziałm,że folia ocieplona wełną jest wystarczającą izolacją do mieszkania na poddaszu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts