AgnesK 03.03.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Kredyt Bank. To była dla nas najlepsza oferta.PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 04.03.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Aga - dla mnie KB nie był przystępny ze względu na faktury i oprocentowanie oraz papierkologie - duzo wieksza niż w PKO BP. Ja dostałem 6,72% przy marży banku 1% więc nieźle w/g mnie. Ori-noko - musisz wiedziec o tym, że śnieg predzej czy później stopnieje, a humus niestety nie gdyż nie jest z H2O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 04.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Taaaaa już od dłuższego czasu zauważyłam ,ze z tym humusem jest podejrzana sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 05.03.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 A swoją drogą to też ciekawa sprawa z ta nazwą - skad sie ona wzięła, czy nie lepiej powiedzieć - urodzajna ziemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 05.03.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 humus = humor+mus , na myśl jaki tam piękny ogród powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 07.03.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Kupione piersze materiały solbet po 5.50 z dowozem i rozładunkiem na paletach, za tydzień lądują na działce i ruszyć ma ekipa z humusem ( nawracający temat ) i geodetka (90 zł za punkt w tym vat) i trzeba zamówić będzie bloczki na ściany fundamentowe oj robi się gorąco ale cieszymy się ogromnie, oby nam naprawdę za tydzin wszytko wróciło ze strarostwa, bo samowolki nie rozpoczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.03.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Ori_noko, ten Solbet to 24cm pw? Andrzej, w KB pracuje nasz dobry znajomy, więc praktycznie wszysto robi za nas Prowizja 0,45% Uruchomienie kredytu wtorek-środa, wtedy dokładnie napisze jaki ostatecznie % dostaniemy. A humus to z łaciny oczywiście - humus, humi - tyle co ziemia, grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.03.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 1) Solbecik 24 ale do klejenia na klej 2) Jej ale prowizja waszego kredytu mi się podoba , nam na razie zaproponowano 1,2 chyba podejmiemy dalsze negocjacje jak będzie komplet papierów w rękach. 3) Docent - Znalzałm beton z gruszki po 198zł za m3 czy to dobra cena? 4) I proszę AgnesK czemu bierzesz system kominowy? Wyjaśnij mi prosze ....Słowo daję nie zacznę polemiki 5) Miłego mroźnego dnia wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 08.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Agnes - w takim razie rozumiem dlaczego w KB - jeśli będziesz miała opr. poniżej 6,72% - powinnaś sie cieszyć. Ori-noko - jesli masz beton B - 20 razem z papa - to jest prawie moja cena - ja dalem 196 zl o ile pamietam, za B- 15na lawy dalem 180 zl razem z papa. Targuj sie, napewno cos zejda z cena i mow , ze wezmiesz od nich beton na strop - nawet jakbys miala nie brac. Aga - dzieki za wytlumaczenie czlowiekowi slowa humus - jak to dobrze znac jezyki obce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.03.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ori_noko - system.. to efekt lektury Forum oczywiście.. Andrzeju... służę pełnym zakresem usług wyjaśniająco-tłumaczeniowo-edukacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.03.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ej kredytobiorcy mili to można negocjowac widze poważnie , nam zaoferowano w PKO BP 1,2% prowizji , ale 7,25 % oproc. Hm od czego zależy ,że wy dostaliscie mniejsze? A już u nich jeden duzy kredyt bezwpadkowo spłaciliśmy Może wy nie bierzecie w złotówkach? idę przeszukac forum pod kątem systemów kominowych i kredytów do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.03.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 ori_nokopodaj namiary na beton w tej cenie i ile płacisz za pompę. 198 zł za B-15 czy B-20?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 09.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Aga - wcale w to nie wątpię - w końcu jestes wyedukowana Ori-noko - kredyt brałem w złotówkach - korzystałem z kuponu rabatowego do końca lutego na prowizję od kredytu w wysokości 0,5% od kwoty kredytu i musiałem spełnić warunek 50% wkładu własnego oraz kredyt powyżej 100.000 - dlatego przyznano mi marżę banku 1% a suma sumarum opr. w zł 6,72 co jest uzależnione od WIBOR 3M + marża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 09.03.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Rybki musicie poczekać dokładne namiary ma przy sobie kolega małżonek, ale to jest trochę koło Janikowa z duuużym zakładem z oponami breigeston czy jakoś tak...Notes jak będzie w ręku to napiszę Docent - dziekuję , spróbuję namówić nasz oddział do podobnego podejścia w sprawie kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 09.03.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Ori-noko - należy próbować - ja powiedziałem w banku, że tylko takie rozwiązanie mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.03.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 No i dziś uruchomiono kredyt! Prowizja dla banku 0,45%, oprocentowanie zmienne 6,67. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 10.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Aga- gratulacje - jednak dobrze mić znajomości w banku - jestem ciekaw jakie poniosłaś dodatkowe koszty związane z kredytem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar 10.03.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Chciałby się dowiedzieć ile kosztuje naniesienie zmian na projekcie gotowym i kto może to zrobić. Czy jest to konieczne jeżeli chcialbym wydłużyć dach aby zadaszyc taras o ok. 2m (zamiast krokwi 5,5 zastosować ok 7,5 metra) i zamiast garażu chciałbym zrobić pokój? Czy ktos z drogich forumiczów mógłby przekazać mi takie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.03.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jar zrób rozeznanie w biurach architektonicznych w Twojej okolicy. Będziesz znał cenę, któr zależy nie tylko od regionu Polski ale i ilości dokonywanych zmian. Andrzeju, o wszystkich kosztach piszę w dzienniku. Łącznie z prowizją było tego 944 zł (wszystko zusammen, podatek, rzeczoznawca, weksle itp). A jak wyszło to u Ciebie? PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar 10.03.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 dzięki zapytam. Czy należy powiadamiać autora projektu gotowego o drobnych przerobkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts