ori_noko 10.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Docent - ile wyszło betonu w m3 na fundamenty i strop? znalazłam teraz fajną ofertę, ale pod warunkiem ,że weźmiemy na górę i dół i próbuje obliczyć ile mi tego trzeba..czyli przełożyć na złotówki Jar - przy projekcie masz standartowe zezwolenie na podstawowe zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar 10.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 mi wyszło z chudym na fundamenty ok. 23 m sześciennnych, z tym ze ławy lałem na 70 cm (ściana jednowarstwowa porotherm 44, bloczek w 35 cm) + pod wszystkie ściany działowe)ps.Odnosnie przedluzenia dachu orientujesz się czy mogę to zrobic bez nanoszenia na projekcie, czy nie bedzie pózniej problemow z odbiorem(pozwolenie z 1999r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.03.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Ryby oferta za 198zł za m3 (jest w tym dowóz, ale trzeba doliczyć 7%) to w TBB przy Dziadoszańskiej , za B15. Pompa jest potrzebna na strop wtedy koszt to 200 zł + 22% za 1/h pracy. Szukam dalej , jednak sądzę,że biorąc u nich na całośc można jeszcze zejść z ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.03.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Dzięki Jar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.03.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Oj, Jar, teraz podobno są b. restrykcyjni przy odbiorach... Nam nasz kier. bud. kazała ponanosić wszystkie najdrobniejsze zmiany w projekcie, żeby nie było potem żadnych problemów przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 10.03.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 ori_nokodzięki na info.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.03.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jar - Nasza pani kierownik zaproponwała,że przy składaniu naniesie wszystkie zmiany przed budową, oraz ewentualne w trakcie i wszystko będzie zgłaszać, pod koniec zwłaszcza jeśli chodzi o stronę zewnętrzną (np okno zamiast wjazdu ) bo jak mówi AgnesK odbiory zrobiły się kłopotliwsze. Można to pominąć, jednak trzeba liczyć sie z koniecznością zapłacenia kary która jest jakąś tam częścią wartości domu taniej wychodzi zrobić doprojektowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 11.03.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ludziska zrobiłam ankiete o rurkach do ogrzewania. Zerknijcie proszę. Może tez się dopiszecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 11.03.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Mi wyszło 9 m3 na ławy, ale 1/2 m3 została na drodze - bo było za dużo i 13 m3 B- 20 na strop, schody i kolumny, ale u mnie fi 350 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 12.03.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witjcie wszyscy wielbiciele i budujący D 07. Właśnie odebraliśmy z żoną warunki zabudowy naszej działki i teraz czekamy na dostosowanie projektu do warunków. Najlepsze jest to że kupiliśmy projekt przed otrzymaniem WZiZT. Ale się udało i wszystko pasuje. Potem tylko czekanie na pozwolenie na budowę. Czytamy Wasze wypowiedzi od dłuższego czasu i myślę że przyjmiecie nas do grona D 07- wiczów. Jak na razie nie mamy jeszcze żadnych materiałów do budowy ale powoli zaczynamy zbierać oferty i zaczniemy się zaopatrywać. Pomocne w tym będą Wasze wyliczenia ile czego komu poszło. Ja ze swojej strony mogę służyć pomocą w instalacjach elektrycznych. Gorąco wszystkich pozdrawiamy i życzymy udanego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 12.03.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witaj Partnerze Bardzo nam miło, że klub D07 się powiększa. Powiedz w jakiej technologii zamierzasz budować (chodzi mi o ściany i strop). W jakim rejonie Polski macie zamiar budować? Pozdrowienia dla Wszystkich Klubowiczów p.s. chyba wreszcie wiosna sobie o nas przypomniała ! Jak dobrze pójdzie to mam nadzieje, że zaczniemy budowe pod koniec marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 12.03.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Jak miło zobaczyć kolejnych agentów 07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.03.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Partner - witaj w gronie Praktycznych - jak masz jakies pytania to wal - ja jestem właśnie przed elektryką w domu - więc może masz jakieś wskazówki względem projektu - co nalezałoby ewentualnie dodać, a co zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 12.03.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Ludziska zrobiłam ankiete o rurkach do ogrzewania. Zerknijcie proszę. Może tez się dopiszecie? Chętnie się dopisze do ankiety, ale dopiero za jakieś dwa lata. Narazie jeszcze nie wiem jakie będziemy mieć pokrycie dachu, o kolorze już nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.03.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witajcie. Budować będziemy w okolicy Bydgoszczy (15 km). Mamy przepiękną działkę którą z 3 stron otacza las. Co prawda jeszcze młody ale zawsze. Sciany będziemy robić z gazobetonu 24x24x59 i ocieplimy styropianem 12 lub 15, jeszcze muszę przeliczyć czy się opłaci dać grubszy. Natomiast strop będziemy robić taki jak jest w projekcie czyli gęstożebrowy. Powiem jeszcze może tyle że mam zamiar robić wszystko sam z małą pomocą., bo są prace których się samemu nie da zrobić. Byłem świadkiem budowy domu przez ekipę gdzie inwestor prawie jej nie pilnował a teraz w tym domu nie da się mieszkać. Ktoś kiedyś powiedział w "MURATORZE" że jak mają mi coś zepsuć za moje pieniądze to wolę to robić wolniej sam. Ale się rozpisałem. Spróbuję jeszcze pokazać Wam zdjęcia nasej działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 13.03.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 joanka77 ale ja ankietę ustwiłąm na 14 dni zbieram miedziano-pcv opinie, bo przygotowują nam projekt ogrzewania no i trzeba podac w czym nas mają liczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurki 13.03.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witajcie. Budować będziemy w okolicy Bydgoszczy (15 km). Mamy przepiękną działkę którą z 3 stron otacza las. Co prawda jeszcze młody ale zawsze. Sciany będziemy robić z gazobetonu 24x24x59 i ocieplimy styropianem 12 lub 15, jeszcze muszę przeliczyć czy się opłaci dać grubszy. Natomiast strop będziemy robić taki jak jest w projekcie czyli gęstożebrowy. Powiem jeszcze może tyle że mam zamiar robić wszystko sam z małą pomocą., bo są prace których się samemu nie da zrobić. Byłem świadkiem budowy domu przez ekipę gdzie inwestor prawie jej nie pilnował a teraz w tym domu nie da się mieszkać. Ktoś kiedyś powiedział w "MURATORZE" że jak mają mi coś zepsuć za moje pieniądze to wolę to robić wolniej sam. Ale się rozpisałem. Spróbuję jeszcze pokazać Wam zdjęcia nasej działki. Pozdrawiam. Jak się cieszę, że nareszcie ktoś koło Bydgoszczy. Jesteśmy stałymi czytelnikami tego tematu forum, ale słabo się odzywamy. My też mamy działkę 15 km od Bydgoszczy i pragniemy budować D07, jeśli masz ochotę na kontakt - zparaszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.03.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witajcie. Co do elektryki to nie zapoznawałem sie dokładnie co jest w projekcie bo i tak zrobię po swojemu. W każdym pokoju przynajmniej po 4 gniazdka + telefoniczne i antenowe, a na korytarzach wyłączniki schodowe ( na jednym końcu się włącza światło a na drugim można wyłączyć). Nie będę stosował do połączeń przewodów puszek rozgałęźnych pod sufitem tylko głębokie puszki pod włączniki. To jest teraz już standard. Sciana jest czysta a i łatwiej skontrolować połączenia w razie jak coś się kiedyś uszkodzi. Oczywiście przewody minimum 3 żyłowe o przekroju co najmniej 1,5 mm2.Kurki - Wy już budujecie czy dopiero macie zamiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurki 14.03.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 W zeszłym roku kupiliśmy działkę w Przyłękach gm. Białe Błota, czekamy na decyzję o warunkach zabudowy i w tym roku planujemy zakończyć stan 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 15.03.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Kurki - to macie do miasta bliziutko. My mamy działkę za Rynarzewem. Dostaliśmy już WZiZT i zbieramy papiery do pozwolenia na budowę. Chcemy zacząć i może skończyć w tym roku. Przynajmniej stan zamknięty. A D 07 to jest projekt który spodobał nam się dawno jeszcze przed zakupem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts