Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D07 PRAKTYCZNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

naprawdę już powinniśmy budowac , dziś poleciałam sadzić roślinki , a tu za płotkiem panowie kładą kabel dla NAS :D

Nie wiem co panowie pomyśleli, ale byłam z moim przychówkiem i ich znajomymi (wszystkie blond i od 160 cm do 120 cm wzrostu) co optycznie daje sześcioro dzieci rok po roku. Panowie zgromadzili się przy siatce i dłuższą chwilę napawali się widokiem. :lol:

Uffff... - jestem właśnie po elektryce - 2720 zł za 96 punktów + skrzynka z osprzętem i kablem do domu, po rozprowadzeniu kanalizacji 12 punktów i zamontowaniu komina ze stali nierdzewnej oraz wykonaniu odpowietrzeń kanalizacji a także po założeniu przewodów do instalacji alarmowej Satela ( 2050 zł za 3 manipulatory ledowe, 2 czujki sejsmiczne i 3 czujki ruchu - wszystko na parterze ale z możliwością włączania alarmu w czasie nocy na poddaszu), kazałem też zainstalować czujkę zmierzchową do oświetlenia ogrodu oraz przed wejściem.

Od poniedziałku tynki cementowo wapienne za 10 zł od metra 2 - materiał mój.

Trzymajcie się i oby było ciepło.

AgnesK, Docent, Joanka jak wyglądają wasze umowy z wykonawcami? Macie wzory? Właśnie kombinuje nad tym, bo trzeba w końcu jakieś dokumenta podpisać z wykonawcą. :oops: w natłoku zabaw umkło mi to. Jak macie jakiś wzorzec pchnijcie na priva - proszę. Pozdawiam

Na naszej budowie wykonawcami są mój teść i my także umowe mamy tylko ustną :lol:

Ale gdzieś na forum widziałam jakieś wzory umów. Zobacz w dziale "Dokumenty"