arty 13.04.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Ale zmiany, GRATULACJE dla tych, którzy przeszli do kolejnego etapu !!!! Ja mam już pozwolenie na budowę, teraz negocjuję z wykonawcami. Jeden z nich zwrócił mi uwagę na podparcie schodów, szczególnie górnego spocznika. Jest on podparty na podciągu (wejście do łazienki na parterze) i belce stropowej, może to dodatkowo obciążać strop ?!?!Proponuje wykonanie ścien dookoła klatki schodowej jako nośnych (ściana klatka - garaż i klatka - przedsionek) i tam dodatkowo przenieść obciążenie.Czy ktoś ma ztym elementem jakieś doświadczenia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.04.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Schody u góry chyba opierają się na ścianie w łazience która jest nośna z cegły pełnej a nie na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 13.04.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Ja walcze z rozpoczęciem prac opóźniają się bo to święta, bo to niedogadana umowa wrr jednak pan który ma u nas robić Praktycznego nic o podobnym problemie jak ty arty nie wspominał, a już jednego D07 stawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.04.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 My też takiego syganłu nie dostaliśmy, ani od kierownik budowy ani od ekipy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 15.04.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Jutro rano o 6.30 start , aż się boję jak oni sobie poradzą z moją gliną na działeczce. Ja próbowałam wbić dziś w to łopatę, pełna klęska. Jednak oni powinni mieć więcej krzepy niż nizej podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.04.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.04.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Witajcie wszyscy praktyczni. Już mam nowego kompa i nareszcie mogę śledzić nasze ukochane forum. Nie byłem tu chyba z miesiąc i już usychałem z tęsknoty. Cały czas czekamy na pozwolenie na budowę i zaraz ruszamy. Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę pomyślności w budowie PRAKTYCZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 19.04.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Docent czy tobie też fundamenty wydały się dziwnie małe? jak weszłam do tej naszej "kuchni" to się załamałam. A pokój dzienny to też maleństwo, czy to się optycznie zmienia po pojawieniu się ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.04.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ori_noko... podobno tak... Kolega opowiadał mi, że jak miał wylane fundamenty to się załamał...że takie to..tyci-tyci.... Dopiero po wystawieniu ścian, gdy dom nabrał bryły , chwycił się za głowę i jęknął:..."Jezusie.. i po co mi taka ogromniasta chałupa.."... Tak więc musi być i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 25.04.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Tak, tak to prawda - jestem na etapie tynków wew. za 2 dni koniec. Zamurowaliśmy wejście do kuchni z przedpokoju - za diabła nie była ustawna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.04.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Ludzie ! jaki robicie komin do kominka ? Poproszę o wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.04.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 My zdecydowalismy o zamurowanu drzwi do pokoju, zobaczymy jak będzie w praktyce, jakby co to w końcu ścianka działowa mozna zmienić przy remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 26.04.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Joanka my się zdecydowalśmy na system kominowy, do kominka standartowo 20 -stka, a do gazowego bedzie drugi komin 14-stka.Ale jaki będzie to komin to decyduje rodzaj pieca, który planujecie. Inny jest przy otwartej komorze spalania, a inny jest potrzebny przy zamkniętej Nie pamiętam jakie masz rozwiazanie czy to otwarta kuchnia i kominek ma wspólnotę kominową z gazówką czy też masz dwa kominy? U nas w każdym razie lada dzień maja przywieźć te gotowce o podanych wyżej wymiarach. Pan z firmy kominowej nam je tak dopasował. Panowie będą je ustawiać na własnoręcznie wymurowanych podstawach. U nas też ścianka kuchnia/pokój będzie zamurowana, na tak skromnej powierzchni troszkę duzo tych drzwi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.04.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Dziewczyny, czyli u Was do kuchni będzie się wchodziło jedynie z korytarza naprzeciw wiatrołapu?Pozdrowienia serdeczneAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 26.04.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 U mnie z korytarza i z kotłowni przez którą bedzie się przechodziło do pomieszczenia gospodarczego i garażu. Rezygnujemy z drzwi do garażu koło schodów. Ori_noko moje pytanie było o komin do kominka tylko i wyłącznie (ten w miejscu lodówki Komin do kotła gazowego robimy tak jak jest w projekcie. Jakie kominki kupujecie , kupiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.04.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 U mnie do kominów i kominka jeszcze troszkę, więc nie zabieram głosu w dyskusji (narazie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 26.04.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Aguś błędne rozumowanie zacznij się już dziś nad wszystkim zastanawić bo jak ekipa wpadnie to po 3 tygodniach będą wieźbe robić i juz nie będzie czasu na zmiany decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.04.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jawohl Ale..plizzzzzz..... od przyszłego weekendu znowu zacznę myślec... Narazie mam tyyyyyyyle prac studentów do sprawdzenia, że..ech... Ale do weekendu się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 27.04.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 U mnie komin do kominka ma wymiar 103 x40 około nie mierzyłem - są to porostu 2 kanały wentylacyjne po zewnętrznej a w śrokku kanał spalinowy o wymiarach jednej cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 27.04.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Właśnie byłam wpłacić za kominy, systemowe Schiedel, oj bolało.. ale mają przywieźć w ciągu 10 dni. W mojej okolicy albo Schiedel albo robione na miejscu. Po przejrzeniu forum wybraliśmy systemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts