AgnesK 27.04.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ile dałas Ori_noko? My za dwa bodaj 3600. Musze kurka sprawdzić, to potwierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 27.04.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 My o wiele gorzej 4500zł, ale w tym jest taki droższy do pieca gazowego z zamkniętą komorą spalania. Same rury do odprowadzania spalin z tego typu pieca kosztowałyby 1400zł, bez reszty składowych komina W cenie są wszystkie części do komina + odpowiednia ilosć zaprawy do tego. Ale i tak bolało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.04.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Zapomniałam napisać o jednym drobiazgu... My mamy kominy Zappla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 01.05.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Jestem po pierwszych rozmowach z dekarzem i cieślą, to znaczy w kilku miejscach poprosiłam o wycenę . Ile was to kosztowało ? Albo na ile macie wycene robocizny, a na ile materiałów? I najważniesza sprawa jeden z cieśli zaproponował zwiększenie przekroju krokwi, twierdzi,że proponowane w projekcie są minimalne, będą sie odształcać (nie chodzi mu o parametry nośności, ale optyczne) Jakie macie z tą cześcią doświadczenia?Pozdrawiam z głębi nie zasypanych jeszcze fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radar 03.05.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Witam wszystkich, nie mam niestety czasu na czeste przegladanie sieci, ale...Rowniez jestesmy agentami 07, nasz domek na razie po woli sie pnie ku gorze, tzn jest juz kondygnacja, bez stropu.Wlasnie czy strop z projektu nie jest za ciezki ??? !!!Sam z moim majsterkiem wciagalem te belki Teriva 1 bis, czy jakos tak, myslalem, ze duch ze mnie uleci..., a jeszcze z 500 pustakow....?to przeciez bedzie ze 3 tony!!!!!!Moze lany jest lzejszy? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.05.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Nie wiem czy jest za cieżki. U nas tych elementów bardzo duzo czeka, a pani architekt nie zgodziła się na zmianę na inny. Moi drodzy dostałam wycenę na robote + materiał całościowy na dach domu i osobnego garażu.Robocizna+ Więźba+folia+łaty+rynny +dachówka cementowa + te tam przy kominie + gwoździe itd no wszystko alles do kupy ma wynieść 35tys !!!!!!!!!!!!!! Sprawdzałam w trzech hurtowniach dachowych róznice są o +- 2tys w zależności od rodzaju taśmy i folii, i można zejść z kosztami kolejne 1,5 tys jak zamiast dachówek bocznych da się wykończenie z blachy. Okropne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.05.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A jaka dachówka? My weźmieny Euronit i z folią i obróbkami, klamrami itd dostaliśmy 6700 (w kwietniu). Licząc że będzie nawet drożej o te 15% to powinniśmy zamknąć się w ok 7500. Robociznę mamy już wynegocjowaną na cały dom - 24.000 (od zdjęcia humusu po pokrycie dachu). A ile u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.05.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 No żaden cymes celtycka Brassa, w tej cenie jest 6000 za krycie dachu i osobno robocizna za wieżbę. Na razie nie mamy lepszej oferty Z tym,że jeszcze w tym jest dach garażu który ma 70 m... ta decyzja garażowa,że ma być robiony jednocześnie bardzo nas krępuje zwłaszcza jeśli chodzi o kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radara 18.05.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witam, chyba wszyscy zabrali się mocno za budowanie, bo tak cisza, ale ja mam pytanie do tych co już postawiali:Jaki rozmiar filarów macie przy wejściu? w projekcie rozmiar jest 400, my kupiliśmy 350 a wydają mi się jeszcze trochę za wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.05.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witaj Radara my mamy kupować to w przyszłym tygodniu i już oglądałam słupiszcza. Te z projektu widziałm w naturze ogromniaste mi się wydają !!! My chcemy kupić jeszcze drobniejsze niż 350. I czym to później obkładacie? Tykiem, płytakami, ceramiką , kamieniem? Ja myślałam o barwnej mozaice do połowy wysokości, ale nie wiem czy rodzina na to pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radara 18.05.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 witam, jeszcze nie wiemy czym je "obkleimy", ale 350 wyglądają na wielkie.Mamy wylany już strop, salon puki co nie wydaje mi się za wielki, ale cóż. Nie mamy jeszcze pomysłu jak zrobić ścianki pomiędzy salonem a kuchnią oraz czy wstawiać drzwi do pomieszczenia gospodarczego (pierwszego za kuchnią) za to schody wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.05.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 w poniedziałek wylewamy strop, trochę się denerwuję . Salon faktycznie duży nie jest, ale olbrzymi w stosunku do parterowej łazienki. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.05.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Kurka..i u mnie niedługo A Andrzej pewnie szaleje na całego. Joanka, kiedy Twój dziennik poczytamy na Forum? Pozdrowienia dla całego praktycznego fan-klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 23.05.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Aguś ja nie umiem tak ładnie pisać. A poza tym mamy tak rozwleczoną w czasie budowę ze pousypiałabym całe towarzystwo na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.05.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Joanka...... - chodząca skromności Mam nadzieję, że w końcu zacznie się pogoda sprzyjająca budowaniu, u nas dziś na przemian deszcz, grad i.... śnieg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 23.05.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Śnieg i grad ?? łomatko .... U nas tylko zimno ale nie pada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.06.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Joanka- czy to nie Twoja rodzinka była ostatnio w Muratorze? U mnie jest już cała hydraulika , ogrzewanie , kanaliza , podłogi, okno dachowe, tynki, i od wczoraj kominek - tak więc sami widzicie , że nie mam czasu aby zagladać na forum -wracam do domu ok. 21 i jestem juz skonany. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.06.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Jeny....ale cudnie Andrzej! Gratulacje A pewnie że to NASZA ( ) Joanka była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 01.06.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Tak tak to bylismy my Pozdrawiam Cały klub D07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 02.06.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Docent super I jedno pytanko do zaawansowanego praktyka: pan cieśla , który ma nam szalować schody zaproponował zmianę trochę w ich ułożeniu. Twierdzi,że zostawienie zgodnie z projektem stworzy kłopot dla osoby obkładjacej schody drewnem, bo za dużo ichh sie zbiega w jednym punkcie. Nie wiem czy dosć jasno wyłożyłam jego zdanie? Czy robiłeś zmiany zwiazane z układem stponi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts