joanka77 07.06.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Wydaje mi sie własnie ze robił pod wszystkimi ścianami wewnętrznymi tak jak my z tego co pamiętam. Aga przeglądnij cały temat D07 to powinaś znaleźć bo ja pamietam ze już był poruszany ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.06.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Tak, ja kilka razy się o to pytałąm, ale dostawałam odpowiedź ino nt tego krótkiego odcinka fundamentu wew. pod schody. Słuchajcie, jesteśmy po rozmowie dzisiaj z szefem ekipy i spytał nas, czy nie lepiej by było zrobić słupy drewniane zamiast betonowych.. W sumie głupio mogłoby to nie wyglądać, w końcu oblicówka drewniana...Jak sądzicie? PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.06.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 My bedziemy robić słupy z cegły klinkierowej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.06.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Ooooo, też fajnie. A co myślicie o tym drewnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 08.06.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Drewno pracuje i pęka, i mi osobiście się te pęknięcia nie podobają. Wydaje mi się, że klinkier będzie bardziej wytrzymały. Ale to oczywiście kwestia gustu. Jeśli pytasz o to czy drewniane słupy będą pasować to do domu to wg mnie jak najbardziej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.06.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Dzięki JOanka. Ja mam wątpliwości co do tego pracowania właśnie, czy nie będzie to miało wpływu jakiegos na ten daszek. Jak sądzicie? Z tego co wiem to jest on zakotwiony w wieńcu, no ale nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.06.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 też myśłam o zmianie na drewno, a konkretnie nie na s.łupy tylko na takie mocowanie pod skosem do ściany. Jednak przyszło mi to do głowy za późno, jesteśmy dziś w trakcie zalewania słupów. Teraz kombinuje czym je później wykończyć , bo kilka ładnych lat przyjdzie mi na nie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 09.06.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Ori-noko - no i właśnie - sama stwierdziłaś, że masz teraz wysokośc 215 - ja miałem wstępnie 218 cm i to było za mało - no chyba , że ta wysokość jest u Ciebie już po ostatnich wylewkach to by było OK bo jak nie to przygotuj się do kucia. Aga JG - dzięki za słowa uznania Agnes - jeśli chodzi o fundamenty to się juz rozpisywaliśmy na ten temat - krótko mam fundamenty po obwodzie i w środku ta jedna ściana - reszta była już zrobiona jak stały ściany nośne pod ścianki działowe - szerokie na szpadel - głębokie na szpadel i zazbrojone, oraz solidne stopy fundanentowe pod kominy oczywiście też zazbrojone kratownicami z prętów fi 12. U mnie obecnie kominkarze robia obudowę do kominka w piątek maja skończyć. Pozdrowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.06.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Andrzeju, serdeczneg gratulacje! (Teraz Twoja odpowiedź odnośnie fundamentów satysfakcjonuje mnie w pełni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.06.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Andrzej widzę że pędzisz do przodu gratulki.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 19.06.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Andrzej jeśli nie chcesz publicznie to podaj mi prosze na priva ile kosztowała cie obudowa kominka? W poznańskim ceny sa tak kosmiczne ,ze wpierw myśłam, że to cena z wkładem i rozporowadzeniem. A u nas wreszcie schody , 24-tego wchodzi węźba. I męczy nas pytanie, czy w pokojach na poddaszu nie jest za ciemno? Przy więźbie to ostatni moment na dołożnie okien dachowych, aczkolwiek koszty..... Dobrego budownia Agenci 07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.06.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Ori, pisał o tym wcześniej dużo już pewnien agent (kurka zapomniałam imienia, ale długo się nie melduje....). Pisał że jest gut ino w toalecie i wc trzeba zrobić konieczne drzwi z szybkami żeby korytarz nie był za ciemny. Ja też miałam podobne wątpliwości, ale p. architekt dokonująca adaptacji powiedziała, żeby nie dokładać żadnych okien, że na pewno te wystarczą.To tyle z teorii mogę powiedziedzieć.Pozdrowienia i trzymam kciuki.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zumurud 22.06.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia domków, zewnątzrz i wewnątrz?Tak sobie nad nim dumamy. A może gdzieś w naturze? Ze stolicy piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.06.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Na razie zdjęcia pokazują stan surowy. Bardzo surowy za dwa - trzy tygodnie będą zdjecia z dachem. Kliknij na ikonkę domku na dole mojego postu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 29.06.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Na gorąco : uważajcie na więźbę koło komina dodatkowego (większość z nas dołożyła kominek), dzis KB poprosiła o przesunięcie krokwi o 10 cm, bo się z obudowaniem komina nie zmieszczą. Cieśla za mało miejsca ciut ostawił. Pozdrawiam PS Zlokalizowałm w mojej okolicy kolejny D07 !!! Jednak co zabawniejsze każdy wyglada kompletnie inaczej. Z moim to już piąty (element) Tak sobie myślę nad zrobieniem foto albumu D07, może też się dołączycie z innymi ilustracjami tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.06.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Super pomysł Ori! Praktyczny w iluś-tam wydaniach. A co jest inne w tamtym domu? My już praktycznie na 99% zdecydowaliśmy się na słupy drewniane zamiast kolumn betonowych. No i zaczęlismy wielkie odliczanie. Start dokładnie 15 lipca Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 29.06.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 15 lipca - rocznica bitwy pod Grunwaldem oby równie skutecznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.06.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 O kurka oby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zumurud 30.06.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ja jeszcze raz w kwestii oglądania w naturze.Za zdjęcia bardzo dziękuję, ale mąż ma urlop od 5 czerwca, wybieramy się pewnie na południe Wieliczka i te rzeczy, czy może ktoś by nas zaprosił na te 15 - 20 minut?Potem pewnie na Mazury. Bardzo proszę, czy ktoś by był tak miły?Podjedziemy, byle nie Szczecin, jakoś tak bliżej centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 05.07.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kominek kosztował 6700 - wkład 3080 zł Tarnawy z osprzętem -rozprowadzenie ciepłego pow. do 3 pom. 800 z materiałami , obudowa z robocizną 2500, 300 zł rury i podłączenie do komina . To zdaje się jest ostatni mój post aż do września - pozdrawiam wszystkich budujących - SIE MA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts