Docent - Gdańsk 27.07.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Sorry - tej rzeczy akurat nie wykonywałem sam, ale pilnowałem, aby przewód kominowy gdzie będzie wsadzony wkład był równiutko wymurowany - tak , aby nie było później problemu z wsadzeniem wkładu - czyli kolejność była taka jak opisałem - najpierw komin a później wkład ok. 5,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.08.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Nasz znajomy kominiarz też zawsze mówi, że najpierw komin a potem wkład. U nas ściany fundamentowe gotowe, jutro będzie kończone dysperbitowanie (dziś poszły 2 , jutro mężuś musi jeszcze 3 dokupić), w środę styropian i wyprowadzanie wody pod fundamentami a potem zasypywanie. Kończy mi się już klisza w aparacie więc sądzę, że gdzieś pod koniec tygodnia będę mogła zamieścić zdjęcia w dzienniku. Wiecie co, tak sobie pomyślałam, że fajnie by było, gdyby każdy z nas umieścił tutaj zdjęcie elawacji domu. Ori wspomniała kiedyś, że w jej okolicy jest dużo "Praktycznych". My jesteśmy na etapie zastanawiania się nad kolorem dachówki i strasznie mi brakuje rzutu okiem na inne sposoby wykończenia niż tylko wizualizacja w projekcie. Jedno co jest dla nas pewne, to fakt rezygnacji ze słupów betonowych - zamiast tego damy kwadraciaki drewniane. Macie możliwość wykonania gdzieś zdjęcia pana Praktycznego? Andrzej a jak u Ciebie kolorystyka? PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 02.08.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Ja niestety nie znam innego Praktycznego niż nasz. A nad kolorem dachówki będziemy sie zastanawiać dopiero pod koniec przyszłego roku. Wstępnie bierzemy pod uwage dachówke cementową kolor brązowy albo zielony, a tak naprawde wszystko zależy od pieniędzy i ewentualnych promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.08.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dzięki Joanko. Na dzień dzisiejszy mamy wycenę na betonową Euronitu z 12% rabatem na ok 8 tys. Zobaczymy co jutro Creaton powie (cena z folią Corotop. kominkami, taśmai - słowem wszystko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 02.08.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dziewczyny widziałm juz Praktycznego z dachem: - papa + podbitka jasny brąz - dosć ciekawe - zielony gont bitumiczny + mahaniowe wykończenie więźby- intrygujące i ładne - wiśniowa (no czerwień wiśnowa) grecka Brassa- - ceglasta czerwień celtycka Brassa (nasz ) No to teraz macie zgryz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.08.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 U nas na dachu będzie brąz lub miedź, cena zdecyduje - już dziś. Dam wtedy znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.08.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Zdecydowanliśmy się na brąz Euronitu. W moim dzienniku umieściłam najnowsze zdjęcia. Serdecznie zapraszam do oglądania Pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 17.08.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Halo Praktyczni Jak tam postępy na budowach ? My powolutku zbliżamy się do końca tego etapu. Zostało nam zalać wieniec pod murłaty i wymurować komin do kominka. Później musimy zrobić prowizoryczny dach na zimę i nawieźć kilka wywrotek ziemii na działke, żeby nam się nie robił basen po burzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.08.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Gratulacje , a my wszyscy praktyczni siedzimy na budowach i budujemy, budujemy, budujemy. .... Chyba ze mamy porzerwę jak u mnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 17.08.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 My mamy budowlane soboty i wszystkie urlopy, a w tygodniu pracujemy zawodowo. Ori_noko czemu macie przerwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.08.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Och ekipa uciekła nam na druga budowę wrócą za pięć dni, a bez tynkó nie ruszymy dalej okropnie mi smutno. Mogę tylko sprzątać i czekać...ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 17.08.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Macie zamiar sie wprowadzać w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.08.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Mozę przejdziemy na priva? robimy złudną nadzieję Agentom 07 ,że sa nowe pasjonujące wieśći My owszem chcemy bardzo wprowadzić się w tym roku, ale wiele czynników musi zadziałć np sprzedanie mieszkania, co przełozy się na sfinasowanie wykończeniówki i wiele innych ! ale próbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 18.08.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ja mam znowu pytanie o ceny Tym razem interesuje mnie ile płaciliście czy na ile macie wyceny na instalacje wodną, c.o. i gazową ? Proszę o podanie osobno ceny materiałów i robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.08.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Oj i jak tu ci pomóc? U nas jedna firma robi razem wodę, kanalizę, gaz i ogrzewanie praca + materiały w tym są. Do tego rozprowadzenie po działce wody i kanalizy. Działka ma 2000m i jest co kopać i zakopywać. Za wykonanie wszytkich tych prac w całosci mielismy wyceny takie:-27500zł-30000zł-32000zł-29000złW tym jest piec, grzejniki,wszystkie rurki i prace, styropiany itd. Na dole w kuchni, dużym pokoju, przedpokoju - podłogówka Rehau, w pozostałych kalarofery,w łazience prócz normalnego grzejnika jeszcze drabinkowy.Dodatkowo w dużym pokoju rezerwowy grzejnik gdyby było trzeba dogrzać dom, aha w garażu też mamy pokój. moze ktoś ma wycenę bardziej szczegółową? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 18.08.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 dziękuje ori_noko Ale duzo to kosztuje ... chyba mąż będzie musiał przejść przyspieszony kurs montowania instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ori, czy ja dobrze widzę???? 275 tys???? A my dziś pierwszą warstwę bloczków zaczęliśmy układać. My..hm..tzn ekipa. Niedługo zdjęcia w dzienniku dam! Joanka, jeśli chodzi o instalacje, to pewnie Andrzej pewnie też by coś powiedziedzieć mógł. Dla nas to jeszcze przyszłość. Dopiero po postawieniu stanu surowego, zaczniemy sobie nad tym łamać głowę. Ale i z tego powodu dołączam się do Twojego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.08.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Spokojnie Aga, ja poprostu już na etapie powyżej 20tys nie umiem pisać i liczyć stąd taki kiks w poście wybacz- sama się przeraziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.08.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 hm na razie dziewczyny mam w ręku fakturę za materiały elektryczne tego dobrego było za 2000zł (dwatysiace) plus praca.Wszystkie kabelki, przewody tv,telefon,pod alarm , głośnikowe oraz skrzynka rozdzielcza , korki i inne takie. Do tego kawał kabla od skrzynki do domu u nas z 12m i kable do furtek i garażu tak z 60m. Jak rozłoże wyceny wodno-grzewcze to też rozpiszę wam. W sumie to nie uniknie się ogrzewania i gazu...inaczej piekarnika ani grzania nie bedzie chyba że macie uprawnienia, wodę i kanalizę da sie zrobić własnołapnie. Pozdrawiam Ori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.08.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Instalacje mamy zamiar robić za dwa lata, tylko już teraz chciałam się mniej wiecej zorientowac jakiego rzędu to są kwoty. Uprawnień nie mamy, więc tak na poważnie to będziemy musieli poszukać kogoś do instalacji. We własnym zakresie mąż zrobi tylko elektryke no i może z czyjąś pomocą wodę. Gazu i ogrzewania napewno nie. Aga gratulacje i czekamy na zdjęcia ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts