partner 17.01.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=33834&zid=405971&r=1 Ciekawe czy wyjdzie? Oto jeden z naszych piesków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=33834&zid=405971&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/40/72/_405971_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.01.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Do trzech razy sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/25/24/_405981_s.jpgA oto nasza działka. Wszystko co widać aż do lasu w tle jest nasze - razem 1,6 ha. Oprócz tego że jest to duży teren to jeszcze jest na nim masa różnych drzew - od małych samosiejek do 50-cio letniego dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Ale coś ten obrazek z widokiem działki malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.01.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 A to z albumu w sieci? To wygląda na to, że wchodzisz we właściwości miniatury. Musisz otworzyć zdjęcie. Zobacz miniaturkę: http://foto.onet.pl/upload/1/65/_405945_s.jpg i w pełnej krasie http://foto.onet.pl/upload/1/65/_405945_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 C:\Documents and Settings\Misiek\Pulpit\zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/17/54/_405985_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.01.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Z dysku C nie da się. Partnerze, ale Wy to jesteście prawdziwi obszarnicy Ewa, dzięki serdeczne za odpowiedzi na priv odnośnie dgp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.01.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Nareszcie mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.01.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Partner u nas strop terriva zamawiany był przez Majstra , bo zmieniono wyliczenia u nas doszło dodatkowe żebro na stropie (ze względu na duża rozpietosć ) oddawalismy do hurtownii 30 garów bo tyle zostało. Okazało sie że jest to ten zapas na zmarnowanie, pęknietych w transporcie było 10szt, od razu zażądałam wziecia ich z powrotem ze stosowną adnotacja na wz-etce. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 20.01.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Agnes- u mnie rozprowadzenie ciepla jest wykonane z rur spiro i specjalnych kanalów w polodze - wyjścia w pokojach są ok. 20 cm nad zasadniczą podlogą nie posiadam żadnego wymuszenia po prostu cale cieplo jest rozprowadzane grawitacyjnie- w pokojach nad salonem jest aż za cieplo natomiast w naszej sypialni temp utrzymuje sie w granicach 18 stopni- ale jest na to sposob można tam zamontować specjalny wiatraczek nawiewny za ok. 90 zl. Partner - u mnie ścianki dzialowe są takie same jak Agi - góra też z gazobetonu 12 i 8 ale strop mam lany a nie gęstożebrowy. W poniedzialek prześlę zdjęcia z wnętrza domu do Agi, która z pewnością udostępni je innym zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 20.01.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Agnes- przeglądalem dzisiaj Twój dziennik - jestem pod wrażeniem, od razu przypomnial mi się mój bój z budową - zauważylem, że masz zabieg schodów w odwrotnym kierunku niz na projekcie, nie wiem też dlaczego murowalaś ścianki fundamentowe pod ściany dzialowe - w projekcie też ich nie ma - z tego co się orientuję to za obecny stan wydalaś 90 tys.- ja po tym etapie wydalem 57 tys. - calość zamknęla się u mnie kwotą 175 tys i jest jeszcze wiele do wykonania - potrzebowalbym ok. 30 tys - jak tak dalej będziesz wydawala kasę to sądzę, że w zakladanych 200 tys. niestety nie zmieścisz się - ale to tylko moja opinia - pamiętaj o tym, że bardzo dużo czsu spędzilem na budowie jako robotnik razem z kuzynem zlotą rączką placąc mu 50 zl dziennie przez 4 m-ce.( tylko) za co jestem mu ogromnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 20.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Agnes- przeglądalem dzisiaj Twój dziennik - jestem pod wrażeniem, od razu przypomnial mi się mój bój z budową - zauważylem, że masz zabieg schodów w odwrotnym kierunku niz na projekcie, nie wiem też dlaczego murowalaś ścianki fundamentowe pod ściany dzialowe - w projekcie też ich nie ma - z tego co się orientuję to za obecny stan wydalaś 90 tys.- ja po tym etapie wydalem 57 tys. - calość zamknęla się u mnie kwotą 175 tys i jest jeszcze wiele do wykonania - potrzebowalbym ok. 30 tys - jak tak dalej będziesz wydawala kasę to sądzę, że w zakladanych 200 tys. niestety nie zmieścisz się - ale to tylko moja opinia - pamiętaj o tym, że bardzo dużo czsu spędzilem na budowie jako robotnik razem z kuzynem zlotą rączką placąc mu 50 zl dziennie przez 4 m-ce.( tylko) za co jestem mu ogromnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.01.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Melduję że zdjęć nie otrzymałam. Ale ciągle liczę że dojdą. Andrzej - uwierz mi, że chciałabym bardzo żeby wszystko było tańsze, o wiele tańsze. Ja mieszkam tu praktycznie sama (no z Natką), bo Radek jest w domu ino na weekendy (o ile w ogóle) i niestety nie da się rady budować inaczej w naszym przypadku. Ceny za robociznę sa u nas jakie są. Nic na to nie poradzę. Wiemy, że płacimy za wiele prac, które Radek mógłby zrobić sam. Ale ich nie zrobi. Nie myślę o tym. Ciesze się, że w ogóle możemy budować dom. Nie myślę, ile moglibyśmy zaoszczędzić. Liczę ino ile realnie zaoszczędzamy jeśli udaje nam się znaleźć coś teniej niż zakładaliśmy w budżecie. A na chwilę obecną wydaliśmy ok 97 tys. To tyle tytułem wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 26.01.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Aga wszyscy wiemy ze tą budowę mozna zrobic w różnych sumach.. Mam obok rodzine która przy D07 zamknęła sie w 150 tys a wszelkie prace murarskie wykonała zaprzyjaźniona ekipa z rodziny Inwestrów. Jednocześnie widzę że mieszkając juz nadal od dwóch lat kończą całosć (tynki zew , podłogi , łazienka na górze , pokoje górne itd) i w efekcie końcowym też dobiją powoli i tak do 220tys. Choć prace typu glazura, biały montaż robia sami! Faktycznie mozna duzo zdjac z kosztów pracujac na miejscu samemu (my tak samo ratowaliśmy budżet ) , ale materiały, kable, rury, krany , deski, grzejniki , farba itd maja swoją cene i tego się nie przeskoczy. Bo jak dziś kupisz kiepskie to za dwa lata staniesz przed scianą do sokrobania, nowego gruntowanie i malowania.... Sądzę że osoba zamujaca sie zawodowo budownictwem jest w stanie za podobny jak my planujemy standart zapłacić o wiele mniej , robiac prawidłowo ( z odpowiednimi narzędziami kt ma we własnym warsztacie ) wszelkie prace za które my musimy płacić. Pewnie ze trzeba pilnować wydatków, jednak sądzę ze zmieścicie sie w zakładanych finansach. Kilka ulic od nas ludzie zbudowali 250m2 dom za 170tys. Nie jest urzekający z żadnej strony , ale duza rodzina ma gdzie mieszkać i powoli sobie robią wykończeniowe działania juz mieszkając. A skad taka cena za ten metraż? Gospodarz jest instalatorem, on koledze instlacje, kolega jemu okna, drugi mu zrobił elektrykę on zaprojektował i obliczył zapotrzebowanie na ciepło itd. Radzimy sobie wszyscy jak umiemy, u mnie prawie każda ekipa zamówiła wizytówki ale raczej nasze oszczędnosci pochodziły z konsekwentnego planowania z duzym wyprzedzeniem, wymianie informacji czego sie mozna spodziewać na kolejnym etapie , co za tym idzie wyszukiwanie tańszych materiałów i informowanie się wzajemnie gdzie kto zrobił kiksa i czego można już uniknąć. Na moje oko dzięki twoim odpowiedziom Docencie , naszym naradom nad światłem , przeróbkami każda z nas jest sporo do przodu. Trzymajcie sie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.01.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Jawohl Andrzej, gdzie te zdjęcia? No i napisz nam jak załatwiłeś kwestie barietki na stropie do schodów. Ja się zastanawiam czy nie zrobić murku, a potem już normalną poręcz. Przeraża mnie ta przepaść w dół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 26.01.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 U nas też będzie murek, taki do 1 metra, a poręcz chyba ma być z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.01.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Sorki za wczorajszą reakcję, ale chyba wynikała ze stresiora totalnego i strachu - czy nam naprawdę kaski wystarczy. Może dlatego tak zareagowałam, gdy Andrzej napisałeś, że nam zabraknie. Cóż, my mamy nadal nadzieję, że jednak nie zabraknie. Joanko, cieszę się, że macie podobny pomysł. Przedyskutuję go jeszcze ino z mężem, gdy tylko pojawi się w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts