ori_noko 02.04.2005 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Hm Docent , u mnie nie ma tam żadnego otworu nawiewnego. Może to skutek przeróbek? Mam wpom gospodarczym normalnie pion wentylacyjny ale żadnych otworów w ścianie. Więc nic tam nie wieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.04.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Ori- i tak właśnie jest najlepiej - nie powinno być żadnego otworu, po prostu tak jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 04.04.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ten otwór o którym mówicie jest chyba potrzebny jeżeli sie uzywa pieca z otwartą komorą spalania - służy on do nawiewu świeżego powietrza do pieca. Wczoraj wykopaliśmy z żonką 150 metrów bieżących pod ogrodzenie. Poszło by szybciej ale tam kiedyś było chyba pastwisko i ziemia była strasznie "zbita". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 05.04.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 A i powinien być chyba wykonany jako "zetka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 07.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Partner- ja mam zetkę , a i tak ciągnie jak nie wiem co w związku z tym otwór zaślepiłem tymczasowo , aż do cieplejszego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.04.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Rozmawialam z mężem o tym wiewie w pom gos i przypomnial mi że dlatego wlaśnie instalator namówil nas na piec z zamkniętą komorą spalania . Mówil nam ze bez względu gdzie da sie ten otwór to paskudnie wieje. Najgorzej maja ci co mają piec w lazience stale ciągnie po nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 11.04.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Mamy już wykopaną wodę . Udało się dowiercić do 22 metrów. Zobaczymy tylko jaka będzie jej jakość. Najgorsze jest to że gmina nie chce nam dać zgody na oczyszczalnię ścieków tylko każą nam budować szambo bo jesteśmy niby ujęci w planach do skanalizowania. A mamy działkę w lesie i wszyscy mówią że nikt do nas nie pociągnie linii kanalizy ale URZĘDNIK potem umyje ręce. . Kierownik budowy mówi żeby się nie szczypać tylko robić oczyszczalnię a on potem dokona odbioru i zgłoszenia - podobno jest to dość często praktykowane. Jak to wygląda u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 12.04.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 w Muratorze pisali że jeśli gmmina nie daje kanalizy masz prawo do POŚ, ALE jeśli plan zagospodarowania terenu jest na szambo i kanalizę to gorzej. Mój sąsiad zrobil taki myk: zglosil inwestycję do starostwa , przez miesiąc nie przyszedl sprzeciw i dziś ma POŚ. My ruszamy podobnie bo ani nas do kanalizy nie mogą podlączyć ani nie dają pozwoenia na POŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.04.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Pantnerze, gratulacje! A my mamy otwór po lewej stronie okna (twarzą do okna stojąc), z żaluzją i z takimi wyhamowywaczami wew. No i dlatego, że piec z otwartą kom. spalania. A jeśli chodzi o kanalizę - szmbo bedziemy robić w maja. Wiecie jak nas to wkurza? Bo w tym roku ruszył projekt kanalizacji gmin karkonoskich... kanalize bedziemy mieli przy db wiatrach za rok, góra dwa.. Pozdrowienia Aga Ps. W sobotę żegnamy się z ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 15.04.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 U nas mają zrobić kanalizację w drodze do końca czerwca. Mam pytanie o więźbę. Jaką ilość drewna zamawialiście ? Nam za każdym razem wychodzi inaczej raz 5 raz 7 m3 Czy ma ktoś i mógły mi przesłać zestawienie drewna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.04.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Joanko, my trzymaliśmy się zestawienia z projektu, przedstawiliśmy je w tartaki i powiedziano nam ile to kubików. Ale kurcze, już sama nie pamietam ile tego było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 01.05.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 NARESZCIE mamy prąd! Co prawda jest to złącze budowlane i do tego 80 metrów od naszej budowy ale zawsze. Fundamenty prawie zasypane kanaliza przygotowana i zaraz zalewamy podłogę i niech się mury pną do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.05.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 No to pięknie Już sie mozecie zorientowac jakiej wielkosci bedą pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 04.05.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 No tak, tylko że wyglądają raczej na małe - wiem że to złudzenie ale tak to widać. Mam nadzieję że się zmieni jak będą ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 05.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Hi hi Partner te pomieszczenia będą ci sie wydawać ogromne jeszcze - zwlaszcza przy wykańczniu Swoją drogą masz ostatni monent na zwiększenie lazienki na dole. Taka jak w projekcie jest niemożliwie mala. Można uszczknąć z sąsiednich pomieszczeń po trochę i będzie mala ale użytkowa. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.05.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ale ma swoje zalety - na te 2 m2 mozna zaszalec z droższymi kaflami (kurcza trza teraz szukac jakis dobrych stron, prawda? ). Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 13.05.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Joanka- ja więźbę zamawiałem zgodnie z projektem, ale teraz wzmocniłbym - krokwie i dał je stanowczo grubsze jeśli planujesz dachówkę cementową lub ceramiczną - myślę, że grubość 7 cm byłaby wystarczająca-u mnie wyszło ok. 4,5 m 3. Agnes - przeczytałem artykuł w Muratorze - jak wnioskuję z niego to już mieszkasz w swoim domku - ponieważ podano tam, że Twoja inwestycja o ile pamiętam zamknęła się w kwocie 219 tys.- jeśli to jest prawda to daj znać, a jeśli nie to wyprowadź z błędu nas i moderatora - który to wszystko napisał. Życzę pomyślności w budowaniu i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurki 13.05.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Witam ponownie wsztkich i pozdrawiam z Bydgoszczy, szczególnie Docenta którego fotografie domu do dziś przeglądane są namiętnie . My mieliśmy start 1 kwietnia a dziś stawiamy już ścianki na górze. Na razie super. Partnera ze Szkocji zapraszam do nas jeśli ma ochotę tym bardziej że przy pomocy architekta zmieniliśmy nasz projekt nie do poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.05.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 My kupiliśmy krokwie 6 X 18 i chyba dajemy jedna parę wiecej przy tym dodatkowym kominie. Na dachówkę sie jeszcze nie zdecydowalismy. W tej chwili robimy schody przed wejsciem i słupy pod daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.05.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Andrzej, wprowadzamy sie za miesiąc. Od dwóch dni mamy szambo i kładzione są płytki. Cena z Muratora zgadza się, na dzień dzisiejszy wydaliśmy 180 tys.PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts