nastal 04.07.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Porozmawiaj bezposrednio z Kurkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 06.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Nie ma za co. Widzisz jak ja męczę Ewę i Andrzeja. A ze zdjęciami ja robię tak: mam album na onecie, skanuję zdjęcia, wklejam na onecie, tam klikam prawym klawiszem myszy na zdjęcie, wchodze we właściwości, kopiuję adres zdjęcia. Potem idę na forum i klikam Img, wklejam adres zdjęcia i znowu Img. I wsio. Tak wklejamy zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.07.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witajcie. Już mieszkamy. Z mieszanymi uczuciami, ale o tym będzie później. Generalnie dom jest genialny. Zdjęcia nowe powinny pojawić się dzisiaj lub jutro w moim dzienniku. Nie będą pewnie najlepszej jakości, bo robione kamerą, nie cyfrówką (nasz aparat dostał nóg niestety). Pozdrowienia serdeczne Agnieszka Ps. To rozwiązanie z kuchnią od frontu musi być naprawdę fajne. Ale jak z instalacjami? Troszkę to pewnie pokomplikuje sprawę, choć z drugiej strony odpada koszt budowy drugiego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 10.07.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Agnes, ciesze sie ze juz mieszkacie!!! Bede pochlaniac Twoje doswiadczenia, no i oczywiscie jestem bardzo spragniona zdjec, ale oczywiscie nie poganiam, bo wiem jak to jest, jak cos sie psuje, a pewnie masz caly czas mnosto na glowie... Mam pytanie-czy podnosiliscie dom o jedna cegle, bo wydaje mi sie, ze nie, patrzac po zdjeciach? Rzeczywiscie kuchnia z przodu oznacza koniecznosc przeprojektowania instalacji, pewnie troszke to zwiekszy koszty (chyba rurek wiecej), ale jakos urzeklo mnie to rozwiazanie, chyba po prostu jakos do nas pasuje. My dopiero w tym miesiacu podpisujemy akt notarialny na dzialke, wiec jestesmy daleko w polu (doslownie:), ale na jesien planujemy miec gotowy projekt, no i zlozony wniosek o pozwolenie na budowe.Smieszne to troche, bo tam, gdzie ma stac dom rosna chwasty, a ja licze szafki w kuchni i rozplanowuje lazienke, baa nawet zastanawiam sie nad kolorami wykonczenia domu. Ale to poobno normalne. No i w kolko gapie sie na rozne domy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 14.07.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witajcie U mnie ściany poszły w górę, zmian co nie miara. 1. tam gdzie była kuchnia okno powiększone do samego dołu i troszkę przesunięte w prawo 2. kuchnia tam gdzie w projekcie jest salon ale nie z przodu tylko z tyłu 3. salon z przodu 4 kominek dostawiony do obecnego komina a przy końcu ściany tam gdzie były drzwi do pom gosp. lodówka 90cm 5. wiatrołap przesunięty troszke tak że na wprost wejścia widzimy własnie to okno w byłej kuchni 6. kibelek na dole powięksozny kosztem pom. gosp. 7. pom.gosp połączone z tym za garażem 8. wejście z garażu tak jak w projekcie 9. łazienka na górze przeniesiona do pokoju po lewej ze schodów(front bydynku) 10. w obecnej łazience po połączeniu z sypialnią będzie mini biuro. 11. Ganek rezygnujemy z daszku a zamiast tego będzie taki daszek z metalu i plexi ale tej samej wielkości co ten teraz tylko że prosty. No i brak słupków tylko będą liny stalowe 12. Okno tarasowe powiekszone do jednego (przesuwne) 13. Zrezygnowaliśmy z okna na schodach, będzie małe w połaci dachowej ufff jak narazie to koniec ale pewnie coś jeszcze mi się przypomni aha w Wc na dole jedna ścianka z cegły rozbiórkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 25.07.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Bardzo ciekawe zmiany! Fajnie, ze juz masz to za soba, ja jestem prawie w punkcie wyjscia, bo nie wiem nadal,c zy wybrac ten praktyczny, czy inny. Mam gnebiace mnie okrutnie pytanie do wszystkich:Czy potrzebny jest garaz na drugi samochod?Czy mysleliscie o tym?Kos z rodziny zadal nam pytanie, co bedzie jak za pare lat, bedziecie potrzebowac drugiego garazu.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent07 28.07.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 a po co ci wogóle garaż ,samochód to nie dziecko , ja buduje 07 z garazem ale tylko p[o to żeby nie skrobać szyb zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 31.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 zeby uscislic sprawe, garaz jest dla mojej wygody, a wiekszy garaz to po prostu mniej klopotow, jest miejsce dla gosci, no i w przyszlosci na drugi samochod, co myslicie na ten temat, czy lepie w przyszlosci dostawic jakas ladna wiatke na dzialce? Moi tesciowie mieszkaja wa lata w nowy domu i przechadzajacsie po okolic, zwrocilam uwage, ze czesto w domu jest jeden garaz, a gdzies na dzialce dorobiony drugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.08.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Mamy wreszcie dach :D Wybraliśmy dachówkę celtycką Braas kolor ceglasty. Kominy czerwony klinkier, rynny brązowe. Domek wygląda po prostu ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 04.08.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 joanka jakies zdjęcia;). ile poszło wam dachowki? dokladnie z koncowymi i gosiorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.08.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Mam zdjecia oczywiscie, ale nie mam strony gdzie mogłabym je umieścić Dachówki kupiliśmy 1480 szt a gąsiorów 40 szt. Szczytowych po 38 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 04.08.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Joanka to będzieta mieć pikny dach Nastal my zrobiliśmy osobno podwójny garaż koszt tego calkowity z otynkowaniem wewnątrz i z zewnątrz plus niewymiarowe bramy (7tys)wyszedl razem 35tys ! Z drugiej strony w polowie jest sprzęt ogrodniczy ,turystyczny sprzęt, silownia i majsterkowy stól, kajak , pięć rowerów , sanki , rolki, deska jednego z chlopaków itp dodatki w części obok samochód. My garaż w D07 zamieniliśmy na gabinet i nie mieliśmy pojęcia gdzie to wszytko ma niby się zmieścić - tylko trzeba wziąć poprawkę że u nas to 2+3 +pies Więc jakby co drugie auto i tak będzie stać na dworze pod wiatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 04.08.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzieki Orinoko To chyba musi byc 3-stanowiskowy:) skoro tyle tego sprzetu sie zebralo. Ja tez mysle, ze mi sie przyda wiekszy garaz, nie tylko ze wzgledu na samochod, ale na te rozne graty. Jestem coraz blizsza "zdrady" praktycznego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.08.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ori_noko teraz się doczytałam, że chyba mamy tą samą dachówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 07.08.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Wiesz Joanka mieszkamy pod tym dachem i nadal nam się podoba Widzialam wprawdzie Pratycznego pokrytrgo zielonym gontem a do tego wiśniowa stolarka - wygladal ekstra , wolę jednak tradycyjną dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelktw 21.08.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Dawno nas tu nie było (zakładka 5 wątku), bo różne dziwne pomysły plątały nam się po głowie. Powróciliśmy jednak do pierwszego pomysłu budowy PRAKTYCZNEGO. Nic lepszego i tańszego dotąd nie znaleźliśmy (to znaczy, tańsze może są, ale nie umywają się do D07). Teraz jesteśmy już zdecydowani, no i najważniejsze: mamy działkę BUDOWLANĄ pod ten dom. Będziemy odtąd dręczyć Was pytaniami. Najpierw z pewnością o koszty, a potem także technicznymi. Prosimy o zdjęcia, bo bardzo jesteśmy ciekawi jak wyglądają teraz te Wasze Cudeńka. Na ostatnich zdjęciach Docenta, którymi dysponujemy były ściany parteru. Bardzo nam się podoba pomysł przedłużenia dachu i przeniesienia tam tarasu. Chętnie byśmy to zobaczyli. Napiszcie czy faktycznie mieszka się praktycznie. Pozdrawiamy Kasia i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Mieszka się dobrze , a zdjec macie pelno w dzienniku AgnesK a także w moim. Pytajcie i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 23.08.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No i u mnie tych zdjęć też już troszkę jest. Jeszcze się wprawdzie nie mieszka ale w tym tempie to w listopadzie jest to realne. Dzisiaj kończą dach, okna już wstawione, elektryka zrobiona a jutro wchodzą tynkarze. Zaczelismy 3 lipca więc mysle ze mamy dobry czas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelktw 24.08.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Dziś przeczytaliśmy cały dziennik budowy AgnesK i zaczęliśmy Orinoko. Bardzo pouczające. Narazie się szkolimy i zbieramy doświadczenia. Szukamy przyzwoitego geodety żeby podzielić się ziemią z wspólnikami (kupiliśmy 1,3 ha na 4 rodziny). Następny krok to przyłącza wodne i elektryczne, no i ogrodzenie osiedla. Właściwa budowa planowana jest na rok 2007, bo cienko u nas z kasą (chociaż korci nas żeby zacząć wcześniej). Przydałby się jeszce jakiś prosty przepis na oszczędzanie. Budująco wyglądają te Wasze zdjęcia od fundamentów po wnętrza. Na projekt w wydaniu gazetowym spoglądamy codziennie. Stopniowo z pewnością pojawi nam się mnóstwo pytań. Napiszcie czy i jak udało Wam się zagospodarować przestrzeń pod schodami, ile tam jest miejsca, jaka wysokość. Znacie może kogoś kto ma kocioł na pelety?PozdrawiamyKasia i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 24.08.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 U nas przestrzeń pod schodami mieści skrytkę na zimowe koldry. Z czasem chcemy tam zrobić wysuwane szuflady. To dośc duża skrytka przy okazji zmierzę toto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts