Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D07 PRAKTYCZNY

Recommended Posts

Witam wszystkich Praktycznych! Od wielu dni sledze z wypiekami tem watek. Ja równiez bede mieszkala w domu d07. Za kilka dni zaczynamy budowe. Prosze, doradzic mi gdzie ekipa mo|e spac i siusiac, czy s jakie[ wypo|yczalnie kontenerów i WC, mo|e przyczepa kempingowa? Pomó|cie !! Nie wiem czy to bdzie czytelne bo mam kBopoty z polskimi znakami.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj :) milo zobaczyć nową twarz...

Pisz na bierząco jak rozwiązaliście zakawterowanie ekipy bo to sie na pewno przyda następnym.

Nasza ekipa sama zbudowala slawojkę i szopkę na narzędzia. Codzienie przyjezdzali o 7.00 rano odjezdzali o 16.00. Mieli swoje narzędzia, przedlużacze...

W naszej gesti bylo zorganizowanie materialów budowlanych na bierząco, wyznaczenie miejsce na śmieci (wynajęlam później transport z komunalki koszt wywozu i uprzątniecia 150zl), zalatwienie wody i prądu.

Powodzenia i piszcie dużo jak wam idzie to się bardzo wszystkim przydaje.

Dziekuje Joanko! Serce rosnie i az sie kreci w glowie! Ufff

Dziekuje Ori_noko.

Dziwna ta nasza ekipa. Mój dowcipny maz zaproponowal im namiot .....a oni sie zgodzili. Ale tak na powaznie to oni przeciez powinni sie wyspac. Nie myslalam, ze budowe domu zaczniemy od takiego problemu.

Co mam nacisnac, zeby pisal polskie znaki?

• 2 weeks później...

Witajcie :D

Strasznie długo mnie tu nie było :oops: , ale wszystko przez to masakryczne radiołącze. Jestem cała szczęśliwa, jeśli tylko uda mi się coś wpisac w dzienniku :-? .

W pierwszej kolejności gratulacje dla Ciebie Joannko :D Wklej nam tutaj Twój ganek, cieka jestem jak Ci wyszedł. Wszyscy się tak tymi gankami naszymi ekscytujemy pewnie dlatego, ze to jedyny element ozdobny tego domu :D

Nie mam niestety pod spodem podglądu na posty, więc swoich odpowiedzi nie pokieruję imiennie, bo nie pamiętam, kto o co pytał :oops:

Nasza ekipa mieszkała ok 10 km od nas, więc codziennie dojeżdżali do nas. Podobniej jak u Ori mieli swoje narzędzia, zostawiali je na budowie, tzn na początku w swojej przyczepie (przyciągnęli taką małą przyczepkę campingową - pewnie na niektórych zdjęciach w dzienniku jest widoczna), a za domem zbudowali sobie sławojkę.

W domu mieszka nam się super. Odwiedzający nas znajomi zdumieni są ilością miejsca, przede wszystkim na górze.

Jeśli chodzi o garaż, to mógłby być większy, faktycznie (rowery itp). My owo tylne pom gosp połączyliśmy z tym przylegającym do kuchni, tak że teraz nasz garaż ma, tak sobie myślę, wymiary minimalne. Sądzę, że jeśli zajdzie taka potrzeba po prostu dobuduje się wiatę z drewna przylegającą do garażu. Nie powinno to wyglądać źle, ponieważ w przyszłym roku chcemy zrobić pergolę nad tarasem. Powinno więc się zgrać.

Co jeszcze... kurcze, nic nie przychodzi mi do głowy... Na dole jest jasno, pokoje na górze też są ładnie doświetlone, tak że naprawdę nie ma potrzeby dodawać okien połaciowych.

No chyba wsio.

W razie czego pytajcie :D

Pozdrowienia serdeczne

Agnieszka

Partner fajne rozwiązanie z tym dużym wyjściem na taras. Ładnie się to komponuje z górnymi oknami. :) A jakie drzwi tam wkładacie przesuwane czy klasyczne otwierane?

Nota bene AgnesK masz okna bez podziałów i co nie ma kłopotu z obwieszaniem się skrzydła? U nas pojawił się taki kproblemik w oknach kóre nie mają podziału...

Wiesz co Ewa, okna są tak ogromne, że praktycznie je tylko uchylam, na otwarcie nie ma szans - to jeden z minusów okien bez podziałów, choć zależy dla kogo. U nas i tak wieją takie wiatry, że mało jest okazji do otwarcia okien na oścież.

Ewa, a gdzie Wy nie macie podziału? Może to po prostu tylko okna siadły i trza je podregulować? U nas były po wstawieniu 2 regulacje.

Pozdrowienia

Aga

Super pomysł!

My mamy przy tarasie też witrynę a nie normalne okno. Niesamowicie doświetla pokój. Wyobrażam sobie jaki będzie u Ciebie efekt z dwiema witrynami po bokach, i to do samej ziemi.

Kolejna rzecz do przemyślenia dla tych, którzy jeszcze nie zaczęli. :D

Witajcie :D

W pierwszej kolejności gratulacje dla Ciebie Joannko :D Wklej nam tutaj Twój ganek, cieka jestem jak Ci wyszedł. Wszyscy się tak tymi gankami naszymi ekscytujemy pewnie dlatego, ze to jedyny element ozdobny tego domu :D

Agnes wysłałam Ci mailem dwa zdjecia ganku, bo nie mam strony skąd mogłabym go wkleić.

• 4 weeks później...

Podnosze temat. Cos mało się tu dzieje. U mnie już końcówka, właśnie robimy łazienki i pom. Gosp. Pokoje na górze do ostatniego malowania, drzwi na górze za tydzień a na dole za miesiąc. Ogólnie jest cieplutko, kominek sie sprawdza. Posadzki szybko wyschły więc od poniedzialku podłogówkę można włączyć i juz wogole będzie luksus.

Pozdrawiam, napiszcie coś.