Paweł_ 17.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 I na potwierdzenie mojej teori dzisiaj rano miałem to samo: w łazience temperatura super mimo ze wczoraj koło 23 juz wygasło w kominku a w sypialni taki zeski ranek. Podłogówka trzyma dłuzej!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 17.10.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 dzięki Paweł za wyczerpującą opowiedź. postanowiliśmy że zrobimy na dol podłogówkę - tylko w dolnej łazience podłoga + drabinka. pomysł ze spaniem psa po schodami jest dobry tylko że mamy 4 psy i to się nie sprawdzi. jeszcze raz dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 21.10.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam wszystkich miłośników praktycznego.Zarejstrowałam sie dzisiaj na tym forum, bo w przyszłości (niedalekiej - mam nadzieję ) mamy zamiar wybudować dom. Wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że będzie to praktyczny.Od kilku dni przeczesuję to forum muratora zbierajac wszelkie informacje na temat budowy domu, a w szczególności praktycznego. Mam pytanie - czy ktoś w Łodzi lub okolicach buduje/wybudował ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 22.10.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witaj mira0 - astępna pani PRAKTYCZNA. życzę wytrwałości w buowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witajcie po długiej przerwie Wprawdzie zrobiłam to właśnie w dzienniku budowy, ale i tutaj chciałabym pokazać Wam naszą gotową elewację: http://foto.m.onet.pl/_m/71a97a95d3154502797cd5811333c9f0,10,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/6250a11c67aee7cdbc6aea00edd55ab9,10,19,0.jpg Cokół oraz płytki przed wejściem (marmur płomieniowany w planach ambitnych) w przyszłym roku. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 23.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Pięknie wygląda Twój domek Agnieszko. Przeczytałam sobie Twój dziennik budowy, chyba będziemy nam służył za swoisty "elementarz", kiedy ruszymy z budową naszego Praktycznego (mam nadzieję, że to nastąpi jeszcze w tym stuleciu); Muszę jeszcze napisać, że mój Mężuś, po obejrzeniu Twoich ostatnich zdjęć, łaskawszym okiem patrzy na kwestię obiciówki (czy jak się to nazywa) Praktycznego, gdyż do tej pory kręcił nosem.Nie pamiętam czy była mowa o tym w Twoim dzienniku, ale chcę zapytać: czy taras też będzie drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 24.10.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Aga zrobiliście "Praktycznego po góralsku" )) bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.10.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Joanko, jak to zabrzmiało (ale miło się zrobiło - dzięki ). Mira, także dziękuję za miłe słowa. Nad tarasem zastanawiamy się ciągle - raz myślimy o drewnianym, potem znowu o tarasie na gruncie. I chyba jednak wygra opcja druga. To wszystko rozstrzygnie się w przyszłym roku. Narazie nasz pan Krzysztof dopracowuje oblicówkę - jestem pod ogromnym wrażenim jego dokładności. Pewnie już o tym pisałam, ale powtórzę - cała oblicówka (materiały wszystkie i robocizna, w stanie takim jak jest teraz) kosztowała nas 6500. Pozdrowienia dla wszystkich Praktycznych A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelktw 02.11.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Krótko i na temat We wtorek zawisła wiecha! Jednocześnie zamknęliśmy sezon budowlany na ten rok (chyba że pogoda jeszcze pozwoli powalczyć). Zdjęć nie umię wklejać - a że leniwy jestem to nie chce mi się uczyć - mogę pchnąć na maila Jako że ostatnio było o tarasach to nadmienię że nasz ma z jednej strony przedłużony dach tworząc piękny i praktyczny taras. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasob 08.11.2006 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 czytając to forum wielokrotnie, oglądając zdjecia budów człowiek zaczyna Was brac za starych, dobrych znajomych właśnie - zmieniamy decyzję co do projektu - widząc, ze PRAKTYCZNY tak naprawde ma to wszystko czego nam trzeba. czujemy się w obowiązku tym faktem pochwalic i ucieszyc z obecnosci w tak doborowym gronie zatem DZIEŃ DOBRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witaj w naszym praktycznym gronie Kolejni ludzie, którzy podjęli jedyną słuszną decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 15.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Zwracam się z probš o pomoc!Przeglšdajšc forum Muratora natrafiłam kiedy na zdjęcia pomieszczeń gospodarczych Praktycznego. Czy kto mógłby mi przypomnieć, gdzie to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 15.11.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Już znalazłam - zdjęcie było w dzienniku budowy Agnieszki.Cały czas nurtuje mnie pytanie, czy trzymajšc się cile projektu w kwestii tych pomieszczeń gospodarczych, jest szansa na ich efektywne wykorzystanie? Po pierwsze: czy w tym 1- szym pomieszczeniu bezporednio przylegajacym do kuchni jest szansa (z uwagi na niewielkie rozmiary) na urzšdzenie pralni i zamontowania kilku półek dla potrzeb spiżarni; mieszajšce się ze sobš zapachy rodków pioršcych i art. spożywczych to chyba niezbyt fortunne rozwišzanie?Po drugie: przeznaczenie drugiego pomieszczenia na kotłownię wišże się chyba z koniecznosciš jego powiększenia (wraz z garażem) poprzez przesuniecie ciany o jaki metr. To umożliwi umieszczenie drzwi do kotłowni od strony garażu. Ale w ten sposób nie da się chyba uniknšć drzwi łšczšcych częć mieszkalnš domu z garażem z uwagi na obsługę pieca c.o.? Poza tym, czy to przesunięcie ciany garażu w bok nie zakłóci symetrii elewacji?Po trzecie: czy wydłużenie dachu nad tarasem (o ok. 0,5 m) nie będzie ograniczać dostępu wiatła do pokoi usutuowanych na poddaszu?Co o tym sšdzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 15.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Już znalazłam - zdjęcie było w dzienniku budowy Agnieszki.Cały czas nurtuje mnie pytanie, czy trzymajšc się cile projektu w kwestii tych pomieszczeń gospodarczych, jest szansa na ich efektywne wykorzystanie? Po pierwsze: czy w tym 1- szym pomieszczeniu bezporednio przylegajacym do kuchni jest szansa (z uwagi na niewielkie rozmiary) na urzšdzenie pralni i zamontowanie kilku półek dla potrzeb spiżarni; mieszajšce się ze sobš zapachy rodków pioršcych i art. spożywczych to chyba niezbyt fortunne rozwišzanie?Po drugie: przeznaczenie drugiego pomieszczenia na kotłownię wišże się chyba z koniecznosciš jego powiększenia (wraz z garażem) poprzez przesuniecie ciany o jaki metr. To umożliwi umieszczenie drzwi do kotłowni od strony garażu. Ale w ten sposób nie da się chyba uniknšć drzwi łšczšcych częć mieszkalnš domu z garażem z uwagi na obsługę pieca c.o.? Poza tym, czy to przesunięcie ciany garażu w bok nie zakłóci symetrii elewacji?Po trzecie: czy wydłużenie dachu nad tarasem (o ok. 0,5 m) nie będzie ograniczać dostępu wiatła do pokoi usutuowanych na poddaszu?Co o tym sšdzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 16.11.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witaj mira Mogę opowiedzieć o naszych pomieszczeniach gospodarczych, jak mamy urządzone. W kotłowni mamy wstawioną pralkę pod oknem i szafkę z proszkami i płynami. Pralka jest z tych węższych, ma chyba 54 cm głębokości. Udaje mi się nawet w kotłowni rozwiesić pranie na suszarce Tyle, że wtedy jest trudno przejść. Kocioł mamy kondesacyjny, więc nie ma nawiewu powietrza z zewnątrz. W pomieszczeniu gospodarczym mamy zrobione regały na całej wysokości ściany i właściwie to pomieszczenie jest wykorzystane jako spiżarka. Reasumując, mimo małych rozmiarów, można sensowanie wykorzystać tą przestrzeń. A jeszcze dodatkowe pom.gosp. na odkurzacz itd jest pod schodami i na górze garderoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 17.11.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dzięki Joanko za opis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 07.12.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 coś mało piszemy. my teraz tynkujemy ściany tynkiem gipsowym i czekamy na podłączenie kominka z płaszczem wodnym. ciekawe jak daleko spadł nasz watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 02.01.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 witajcie PRAKTYCZNI w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 03.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Mam prośbę.Jeśli ktoś buduje ten projekt to byłbym wdzięczny z wszelkie rady.Jestem już w 90% zdecydowany tak że wszystkie za i przeciw mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Tu jest wątek dotyczący D 07 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=721&start=0A tu dziennik budowy AgnesK i Orinoko, które już mieszkają w swoich domkach:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=21961&start=0 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=24061&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts