Nata442 14.04.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ori_noko- Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia. Przepraszam, że odzywam się dopiero teraz, ale przez kilka tygodni nie miałam dostępu do internetu. Wnętrza bardzo ładne, super rozwiązanie bez wiatrołapu. Bardzo mi się spodobały Twoje schody - właśnie te betonowe, obłożone drewnem, o których pisałaś, że jednak wolałabyś całe drewniane. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witajcie Byłam! Widziałam! Dom jest super, bardzo mi się podobał. To takie ciekawe uczucie, spotykam kogoś pierwszy raz a mam wrażenie, że znamy się od lat, podobny gust, podobne wybory. Czułam się w Praktycznym jak u siebie. Dla tych co go jeszcze nie widzieli: dom robi bardzo dobre wrażenie. Słuchajcie: wszystko (powtarzam wszystko) mi się podobało! Teraz to dopiero mam ciśnienie na tą budowę Utwierdziłam się w zmianach, które chcemy wprowadzić, dodatkowo fajną sprawą jest ścianka pod schodami, wtedy można zasłonić zbierający się tam bałagan. Obejrzałam dokładnie wiatrołap i moim zdaniem można pogodzić zrobienie szafy po stronie schodów i zmniejszenie ściany oddzielającej wiatrołap od salonu - tylko trzeba pamiętać, żeby zostawić na tyle dużo tej ściany, żeby zmieścił się telewizor! Inwestor, który nam go pokazał jest naprawdę niesamowity (może się ujawnisz?) a Jego dom budowany systemem gospodarczym robi wspaniałe wrażenie! Górna łazienka to taki mały pokój kąpielowy, zmieści się wszystko: wanna, bidet, sedes, kabina i dwie umywalki. Zastanawiam się, żeby na górze tak jak i na dole zrobić kabinę murowaną. Bardzo ładnie by to wyglądało! Było świetnie. Bardzo dziękuję! Pozdrawiam wszystkich Praktycznych Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent_Gdańsk 15.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dziękuję Sylwio za słowa uznania- oczywiście jeszcze sporo przede mną wyzwań- tak jak mówiłem - w każdym kącie widzę do wydania tysiąc zł. Tak więc ujawniam się. Trzymajcie się wszyscy zwolennicy naszego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Bardzo się cieszę że tu zajrzałeś, bo my od czwartku ciągle tylko "Andrzej to, Andrzej tamto" i nie możemy przestać pozdrawiam i nadal rozpływam się w zachwycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 18.04.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 witam posiadaczy praktycznego.jestem zdecydowany na ten projekt,interesuje mnie tylko czy ma on jakieś ściany nośne wewnątrz,czy wszystkie są dziłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent_Gdańsk 18.04.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jest wewnątrz jedna ściana nośna ale krótka przy małej łazience. Reszta to ściany działowe, ale też robi się pod nie mały fundament - tak na gł. sztycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 19.04.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 dzięki Docent za informacjeto miło ,że ktoś kto wybudował dom służy pomocązastanawiam się nad budową w tym roku i aby wywołać dyskusję podam z grubsza zmiany jakie planuję .liczę że pomoże to nam, którzy budowę dopiero zaczną ,zminimalizować błędy do minimum-ściany BK-ocieplenie na gruncie styropian 20 cm-ocieplenie fundamentów i ścian styropian 20 cm-ocieplenie dachu wełna 18 cm i na ruszcie 5 cm-dach pełne deskowanie,papa,dachówka lub deski i gont (jeszcze się nie zdecydowałem)-rekuperator z odzyskiem ciepła-żadnych kominków i koninów na parterze mam zamiar powiększyć salon do 35m ,kuchnia na ścianę południową-w miejsce wiatrołapu.garażu nie będzie.schody ze spocznikien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 19.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jak wyliczyłem połączone pom.gosp. to wyszło 8 m.czy wystarcza to na piec gaz.z zasobnikiem,pralnię i graciarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 My tak mamy - gdzieś w moim dziennku jest zdjęcie.Miejsca starczy na wszystko - piec z zasobnikiem (we wnęce po lewej stronie drzwi, na ścianie z łazienką), po proawej stronie drzwi regał-spiźarka, w głębi mała wanienka. Spokojnie moźna rozłoźyć suszarkę do prania lub deskę do prasowania. Poza tym w głębi (m.in. nad wanienką) są dwie suszarki sufitowe na pranie.Dla mnie 8 m2 pom. gosp jest ok.PozdrowieniaA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 20.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mamy podobnie- w połączonym pomieszczeniu gospodarczym: wanienka na pranie psa, kaloszy i innych takich, ogormniasta pralka, wisi piec co, za drzwiami regał, mam też tam dużą lodówkę. Spokojnie jest jeszcze miejsce na rozstawienie suszarki czy deski do prasowania. A jeszcze można na ścianach zawiesić szafki czy półki....i Bardzo dobre pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 20.04.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No witajcie, widzę, że mamy tu ruch. Bardzo się cieszę, że jesteście Agnieszko, to zdjęcie Twojego pomieszczenia chyba nie jest zamieszczone w dzienniku, albom ślepa, ale na pewno wysłałaś mi je mailem. Podczas wizyty u Andrzeja zmierzyłam (oczami ) wielkość pierwszego pomieszczenia, moim zdaniem nasz piec węglowy z zasobnikiem zajmie całą wnękę. Powiedzcie mi proszę, czy w projekcie jest zaplanowany odpływ w tym drugim pomieszczeniu czy te wanienki to same sobie zaplanowałyście? Niestety projekt kupię dopiero po podpisaniu umowy przedwstępnej, bo jak to w życiu budowlanym bywa, czekamy na termin od notariusza. Wyobrażacie sobie taki ruch w interesie notarialnym, dwa tygodnie trzeba czekać (już po złożeniu dokumentów ) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 20.04.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jest wewnątrz jedna ściana nośna ale krótka przy małej łazience. Reszta to ściany działowe, ale też robi się pod nie mały fundament - tak na gł. sztycha. Andrzeju, jaka to głębokość? Potwierdza się to co mówiłam: że z Ciebie specjalista , a ze mnie taki laik, że nie rozumiem co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Na głębokość łopaty:)Choć u nas wydawały mi się głębsze:)A do wanienki sami "doprojektowywaliśmy" odpływ (juź na etapie budowy) A z tymi notariuszami...hm...nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 20.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Myślałam nad tą wanienką - przez wzgląd na psa, ale zrobimy murowany brodzik, to psiak go nie zmasakruje pazurami. a z braku garażu w bryle - zagracimy to pomieszczenie Kto mi zdradzi jak wykorzystuje strych, powiedzcie coś dokładnie o tym wejściu... Zaintrygowało mnie to... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Sylwia, dla WAs chyba murowany brodzik będzie lepszy. U nas emaliza z wanienki odprysła juź przy mocowaniu wanny.. A taka niby super jakość A o co Ci chodzi z tym stryszkiem?..Przeca u nas nie ma onego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 21.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Jak to nie ma stryszku ? U Andrzeja widziałam, właz ma zainstalowany, mówił, że tam jest 12 metrów... Ja z bloków jestem dlatego chciałabym wykorzystać każdy kawałek przestrzeni. Zabawna jestem, mam zamiar przenieść się z 54 m na 150 i jeszcze się martwię, że mi będzie mało Kto ma stryszek? Proszę się przyznać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 21.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 u nas będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 21.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witaj partnerze To się cieszę, musimy zgłębić temat wejścia na owy stryszek, ponoć jakieś problemy z gotowymi składanymi schodami Ja jeszcze mało specjalistyczna jestem, dlatego nie do końca złapałam o co chodzi: żeby zainstalować gotowy właz z rozkładaną drabinką, wejście musiałoby być ze schodów? ale bardzo możliwe, że coś pomieszałam Pytanie 2: czy w związku z tym stryszkiem, ocieplenie idzie po dachu czy po podłodze tego stryszku? czy to co piszę ma sens Całe życie będę się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.04.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 My budowaliśmy zgodnie z projektem. Nie wiem jak moźna zrobić stryszek Mi przestrzeń ponad jętkami wydała się b mała... Andrzeju, czy zmieniałeś coś w dachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 21.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 To prawda, że tam jest mało przestrzeni, (12m- rozumiem, że to po podłodze) i jest nisko - nie można stanąć. Ale to zawsze coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts