Marek Dzit 10.04.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 dzięki bardzo to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 10.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Marek Dzit- obiecuję wkleić- tylko chciałabym najpierw mieć ganeczek:) Na razie jest bez- bo nasz cieśla namówił nas na późniejsze wykonanie- kupowaliśmy drzewo na słupy jesienią ( ooo- kolejna zmiana- nie mamy kolumn betonowych) i drzewo było bardzo miękkie, co groziło popękaniem słupów- tak więc teraz cierpliwie czekamy na ciąg dalszy. A tak na marginesie- może ktosik zorganizuje dla mnie ekspresowy kurs wklejania zdjęć na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 12.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 marsss-ty chyba będziesz miał piec na paliwo stałe, jak tam z miejscem. Ja też o tym myślę. W planach mam zmianę wejścia do pomieszczenia gospodarczego przez garaż, likwidacja drzwi w kuchni. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 12.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ma ktoś drzwi na taras z tyłu budynku, może ma ktoś takie zdjęcia? Co wtedy w miejsce "starego" wyjścia-okno? Jak ma się wtedy funkcjonalność salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.04.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jestem (choć w części przynajmniej). Jakby była potrzeba, to proszę pisać maila, bo do połowy czerwca raczej mnie nie będzie tutaj niż będę. Marsss, pięknie Wam dom wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 07.05.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 marsss-ty chyba będziesz miał piec na paliwo stałe, jak tam z miejscem. Ja też o tym myślę. W planach mam zmianę wejścia do pomieszczenia gospodarczego przez garaż, likwidacja drzwi w kuchni. Co o tym myślisz? Dokładnie tak to mam rozwiązane,i chyba to jest najlepsze wyjście.Jedyny problem tego rozwiązania to drzwi łączące garaż z pomieszczeniem gospodarczym i kotłownią-muszą być jakieś specjalne pod względem pożarowym.Z miejscem krucho,ale kocioł z podajnikiem wlezie.Ja będę miał kocioł na drewno-zagazowujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 11.05.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Wczoraj osadzaliśmy szambo.Tragedia,okazało si.ę że na 1,70m mamy wodę w miejscu gdzie miało być szambo.Walka od 7,00 do 20,00.Cieszę się że mam to już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 21.05.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Marek Dzit- obiecuję wkleić- tylko chciałabym najpierw mieć ganeczek:) Na razie jest bez- bo nasz cieśla namówił nas na późniejsze wykonanie- kupowaliśmy drzewo na słupy jesienią ( ooo- kolejna zmiana- nie mamy kolumn betonowych) i drzewo było bardzo miękkie, co groziło popękaniem słupów- tak więc teraz cierpliwie czekamy na ciąg dalszy. A tak na marginesie- może ktosik zorganizuje dla mnie ekspresowy kurs wklejania zdjęć na forum ?Ja też mam drewniane.Sezonowane,suszone a i tak popękały.do wklejania zdjęć dobry jest fotosik . http://www.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 21.05.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Co tam marss dzieje się u Ciebie na budowie? dom stawiała firma czy może sam to robiłeś, ja będę budował sam jestem murarzem. Czekamy już drugi miesiąc na rozdzielenie działek przez geodetę.Tak to się wszystko ciągnie że nie wiem czy w tym roku uda mi się szpadel wbić w ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 21.05.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Dokładnie tak to mam rozwiązane,i chyba to jest najlepsze wyjście.Jedyny problem tego rozwiązania to drzwi łączące garaż z pomieszczeniem gospodarczym i kotłownią-muszą być jakieś specjalne pod względem pożarowym.Z miejscem krucho,ale kocioł z podajnikiem wlezie.Ja będę miał kocioł na drewno-zagazowujący. a muszą być drzwi między kotłownią a garażem, nie może być tylko otwór drzwiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 29.05.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Co do drzwi pomiędzy kotłownią a garażem,to muszą być ale nie wiem czy to nie zależy głównie od osoby która adaptuje projekt.i architekt narysowała drzwi i ponoć inaczej się nie da.Ja buduje systemem gospodarczym ale do dachu miałem firmę.Trzeba zwrócić uwagę na wysokość poddasza,jest błąd w orginalnym projekcie.Jeżeli się zachowa wymiary ścian i okien z projektu to jest problem z miejscem nad i pod oknem.Nie ma szans na karnisz nad oknem i z miejscem na kaloryfer pod oknem też krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 29.05.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 w pokojach nad garażem planuje zmianę okien na drzwi balkonowe o szerokości jednego metra z drugiej strony to jeszcze nie wiem. W projekcie okna na poddaszu chyba są trochę za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 30.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 w pokojach nad garażem planuje zmianę okien na drzwi balkonowe o szerokości jednego metra z drugiej strony to jeszcze nie wiem. W projekcie okna na poddaszu chyba są trochę za duże. my wstawiliśmy dzielone z ruchomym słupkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 31.05.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 partner udostępnił byś jakieś fotki swojego domu, bo chyba ich nigdzie niema na forum. pochwal się co tam stworzyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 01.06.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 ja cały czas tworzę. z braku wielkich funduszy i niechęci do kredytów wszystko robimy sami z tego co akurat zarobimy. jedyny fachowiec to cieśla do więźby i odeskowania dachu oraz do samego podłączenia kominka z płaszczem wodnym - wszystkie rurki łącznie z ogrzewaniem podłogowym ułożyłem samodzielnie. wymurowałem sam cały dom (jestem elektrykiem i pracuję na budowach więc się napatrzyłem i podpytywałem co i jak) i teraz go powoli wykańczamy - sam parter. co do zmian to wszystkie okna zrobiliśmy dzielone z ruchomym słupkiem (oprócz tego malutkiego), okno tarasowe zrobiliśmy szerokie na 3,3 metra i wysokie na 2,4 metra. jest ono podzielone na 4 części. dwie skrajne się nie otwierają a dwa skrzydła środkowe otwierają się na pozostawiając otwór drzwiowy o szerokości 1,6 metra z niskim 1,5 cm progiem. nie mamy komina (będzie rekuperator) w pom. gosp. więc jest wnęka na pralkę, i nie mamy ściany do kuchni - po wyjściu z wiatrołapu do domu jest wielka otwarta przestrzeń. w dolnej łazience mamy prysznic bez kabiny (podłoga jest na równi z wypłytkowanym brodzikiem). pozdrawiam praktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 01.06.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 to powiedz mi ile w takim systemie kosztować będzie twój dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 01.06.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 tego nie jestem w stanie powiedzieć bo nie zapisuję wszystkich wydatków na materiały. mam ci podać że za suporeks 24x24x59 płaciłem 4,2 pln brutto z transportem a postawienie ścian to koszt mojej pracy. na samym tym etapie zaoszczędziłem z 15000 pln na robociźnie. wszystkie instalacje położyłem sam (koszt materiałów), za wszystkie okna + brama garażowa segmentowa bez napędu + drzwi wejściowe bez fajerwerków zapłaciliśmy coś około 9000 pln. tyle że to był 2005 rok. meble do kuchni zrobiłem sam - pojechałem do hurtowni płyt meblowych gdzie podałem wymiary poszczególnych szafek i tam mi wszystko docięli na wymiar i zrobili okleiny. kosztowało to około 1000 pln łącznie z dobrej jakości blatem bez frontów i koszy oraz szuflad. mebli w kuchni mamy 5 metrów bieżących - na ścianie z oknem 3 metry i na ścianie gdzie z tyłu jest pom. gosp. i łazienka mamy 3 metry mebli. bez szafek wiszących. jedna szafka jest 40 cm szeroka i 2,45 metra wysoka. za takie same meble w STUDIU KUCHENNYM wołali około 10000 pln. nam dojdą jeszcze fronty i kosze ale to wyjdzie około 3000 pln i mamy kuchnię bardzo dobrej jakości z dobrymi frontami a nie jakieś okleiny jak to niektórzy oferują a potem po 5 latach cała okleina jest luźna. i to chyba na tyle. działkę kupiliśmy 1,6 hektara za 26000 pln a stan surowy zamknięty zrobiliśmy chyba za 20000 pln (materiał + robocizna cieśli i hydraulika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 01.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 w 2005 roku były inne ceny więc niema sensu tego porównywać. z tego co piszesz jesteś dobrym majsterkowiczem robić mebli kuchennych bym się nie podjął! Jestem za jak się potrafi to niema co dawać zarabiać kapitalistom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 01.06.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 mam ten luksus że pracuję jako elektryk i mam dużo potrzebnych narzędzi. a zrobić potrafię prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 01.06.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 ja w sumie też jestem kapitalistą - mam swoją firemkę świadczącą usługi elektryczne od a do z-et Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts