Marek Dzit 04.04.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 tak wygląda dom z gankiemhttp://images49.fotosik.pl/279/9dc672cf07cf7815med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 04.04.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 http://images35.fotosik.pl/133/e98a3615c2b17813med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 13.04.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 mamy bramęhttp://images44.fotosik.pl/283/0ae061f6fe5847cfmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 18.04.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 może by mi ktoś doradził jaki piec kupić defro duo czy może TAURUS BIZON DUO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 18.12.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Podbijam temat, bo cicho tu. Sama długo nie zaglądałam. Jeszcze nie mieszkamy, ale mam nadzieję, że wkrótce się przeprowadzimy. Załączam zdjęcia, choć mam ich mało. Obiecuję sfotografować stan obecny. Tutaj dom od tyłu. Zmieniliśmy układ domu. No i zawsze marzyła mi się pergola obrośnięta glicynią. Posadzimy ją na wiosnę. Na budowie jeszcze bałagan, ale w domu prace coraz bardziej zbliżają się ku końcowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 18.12.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Pokażę jeszcze schody. Wszystkim, którzy zdecydują się budować praktycznego, radzę dopilnować schodów. Nam zrobił majster od ścian i wyszło coś okropnego. Chciałam betonowe, obite drewnem. Jak zobaczyłam te nasze schody chciało mi się płakać. Każdy stopień inna szerokość i taka torba na klatce schodowej, ponieważ szalunek pod wpływem ciężaru ugiął się i wyglądało to wszystko jak napity pampers u niemowlaka. I te zapewnienia majstra: zobaczy pani, będzie dobrze. Ale nie było. Szalunek powinien zrobić doświadczony cieśla, a nie młokos, który miał problemy z matematyką i kątami. Dodam, że się wkrótce po tym incydencie rozstaliśmy. Upierałam się jednak przy obiciu schodach. W końcu odwiedził nas pan od schodów i powiedział, że oczywiście on nam je obije, ale tak naprawdę radziłby nam zwalenie ich i zrobienie fajnych schodów ażurowych. W dodatku okazało się, że schody betonowe znacznie przedrażają, bo czy schody drewniane całe, czy obite - cena ta sama. Po długim zastanowieniu się zdecydowaliśmy się zwalić tego napitego pampersa. I wyszły fajne lekkie schody. Dębowe - cena 7000. U nas wyszło trochę drożej bo chciałam poręcz z krzyżami i złamaną biel - tak więc dopłaciliśmy ok 800 zł. Polecam tego pana - wiem, że robi schody w całej Polsce. Ja na początku miałam wycenę dębowych schodów na ponad 10 tysięcy złotych. Z moich jestem zadowolona. Zresztą rozmowa z panem Junkertem (Chwałkowo) to prawdziwa przyjemność. Od razu się wie, że facet zna się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 02.01.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Życzę wszystkim Praktycznym szczęśliwego Nowego Roku 2011! Aby nam się dobrze mieszkało w naszych cudnych domkach. I podbijam temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzordzu 03.01.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam i pozdrawiam miłośników Praktycznego. Kiedyś podczytywałam intensywnie ten wątek i chłonęłam każdą informację nt D07, Od tamtego momentu minęło sporo czasu ale od początku: Kilka lat temu (dokładnie 5) zakupiliiśmy działkę, planowaliśmy na niej budowę Praktycznego, który nas zachwycił nas prostotą i funkcjonalnością. ( Murator z jesieni 2006 r. skrzętnie przechowujemy do dzisiaj). Budowa miała się rozpocząć w bliżej nieokreślonej przyszłości, potem temat budowy domu zarzuciliśmy zajmując się realizacją innych życiowych planów. W międzyczasie przebiliśmy się przez setki projektów i...znów wróciliśmy do punktu wyjścia czyli do Praktycznego:). Obecnie jesteśmy na etapie podjęcia decyzji o sposobie finansowania budowy (najpierw sprzedaż jednego z mieszkań a potem kredyt, czy na odwrót). Cieszę, się że będziemy mogli korzystać z Waszych rad, przestróg i podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 09.02.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 moje też dębowehttp://images37.fotosik.pl/567/3ef1ea5b691ffea3m.jpg http://images47.fotosik.pl/612/c5b0d40958209b20m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzordzu 13.05.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Hop hop jaka tu cisza Jak tam wykańczanie Waszych Praktycznych? Nata442, Marek Dzit - kiedy się wprowadzacie? Prosimy o więcej zdjęć U nas nic się nie dzieje na działce bo póki co nie znalazł się kupiec na mieszkanie. Zbliżają się wakacje, może od września sprawy ruszą z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 04.07.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ja mieszkam już od października, dom w środku już wykończony, teraz kleje cokół i będę robił elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisielak 13.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dojrzewam do budowy "D07 Praktyczny" , ale chciałbym najpierw skalkulować sobie koszty. Czy mógłby mi ktoś udostępnić kosztorys inwestorski ( otrzymany z projektem). Nie ważne czy aktualny , czy sprzed 10 lat. Ważne są dla mnie pozycje i obmiary. Aktualne ceny materiałów pozyskam z hurtowni. Byłbym b. wdzięczny. mój adres e-mail: [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts