AgnesK 15.08.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2003 I jeszcze jedno, czy ta Osława jest w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.08.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 AgnesK- wielkie dzięki za życzenia Produkty z Osławy są w sieci, ale myślę, że znajdziesz podobnej klasy producenta trochę blizej Ciebie - ja z moich lokalnych producentów chcę wybrać akurat tego, ponieważ chwalą go wykonawcy, że jest mało kruchliwy - dobry w obróbce i produkowany z dobrą dokładnością. Mówiąc o zlicowaniu komina od kominka miałem na myśli to , że komin będzie znajdował się częściowo w kuchni, a w salonie będzie tylko podłączenie do kominka - w ten sposób nie zabiera się cennych m2 z salonu i łatwiej jest wykonać obudowę kominka ( nie będzie on tak głęboko wychodził do salonu) Ja także nie wiem po co należy uziemnić fundamenty - nie planują wykonywania instalacji odgromowej. A co do ściany DW to po prostu sądzę , że jest najtańsza w wykonaniu - w muratorach były ceny różnych rodzajów ścian - w wypadku ściany DW koszt m2 wynosi 35 zł ( materiał ) no i nie ma problemu z mostkami termicznymi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.08.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 Już się wyleczyłam z "Y". Przeliczyłam koszty, a jeszcze ten wyższy Vat.... Ale i tak zostaniemy przy JW, jeno będzie to raczej Solbet. Nie mogę doczekać się poniedziałku, żeby pokwitować odbiór projektu... A pisząc o koszcie ściany miałeś na myśli chyba tylko pustaki?? Bez tynku wew i zew? Tak nas wzięło na budowanie, że dziś już nawet odwiedziliśmy jedną hurtownię ... Chyba powoli zaczynam się też bać tego przedsięwzięcia od str. technicznej. Pocieszam się, że w sierpniu razem z proj redakcja sponsoruje podręcznik o budowaniu, więc pewnie się jeszcze dokształcimy. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.08.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 AgnesK - tak - miałem na myśli tylko materiał ( pustaki ) na ścianę . A jeśli chodzi o projekt - to zamawialiscie go w czwartek i odbieracie w poniedziałem ( ze zgodą na Wasze zmiany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.08.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 Projekt dostarczają w ciągu 2 dni, pokrywają koszty przesyłki. Zgoda na zmiany ma być standardowa. Jak dostanę, to Ci napiszę dokładnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.08.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 Ja , jak dzwoniłem do biura w Gdańsku ( Muratora) to powiedzieli mi, że jeśli będą go mieli na składzie to dostanę go od ręki razem ze zgodą na zmiany. A tak w ogóle jakie bedą u Was ostateczne zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Cześć, u nas tak jak pisałam:1. ściana JW2. kominek w salonie na ścianie z kuchnią3. Zamiana okna z drzwiami tarasowymi4. brak drzwi pomiędzy pom. gosp.5. przesunięcie okna do drugiego pom. gosp.6. brak drzwi między domem a garażem Jeszcze nie napiszę Ci dokładnie jak kominek wpłynie na pok. na góze. Planuję spotkanie z architektem w przyszły weekend. A jakie zmiany Ty ostatecznie planujesz? Szkoda, że Darek z Koszalina nie bierze udziału w dyskusji. Ale może jeszcze się pojawi.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 17.08.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 AgnesK- ja będę miał takie zmiany jak opisywałem wcześniej. A jeśli chodzi o Darka to koresponduję z nim poprzez wiadomości prywatne - wysłał mi nawet kilka fajnych fotek ze swojej budowy. Tak więc kontaktuj się na priva. Jutro odbieram żonkę ze szpitala - jestem ciekaw jak to się wszystko dalej potoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Ale jesteś padalec! Nic nie powiedziałeś!!!!! Napisałe Ci coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2003 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 A Darek jest padalcem jeszcze większym, bo się wiedzą swą nie dzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 17.08.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Aga - tylko bądź spoko, prześlę Ci jego kosztorys na priva i b........ Ciebie przepraszam . Skruszony padalec - Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Masz szczęście, że Ci się dziecko urodziło! Tylko z tego względu mam trochę litości dla Ciebie (ach te wszystkie przyszłe nieprzespane nocki..... - i tu wyobraź sobie mój szyderczy, złośliwy, żądny zemsty uśmieszek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 18.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 AgnesK - cóż za zmiana nastroju wstąpiła w Twoją duszę - spojrzyj na swoje priva to może staniesz się trochę łagodniejsza . Padalec - Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 OOOOOOOOjjjjjjjj złagodniałam Ale Wy wiecie , że ja to tak żartem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KOSZALIN 18.08.2003 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 AGNIESZKA JAK TYLKO DOSTANIESZ ZDJĘCIA TO POTWIERDŻ BO COŚ MI TU NIE WYCHODZI.TAK NA MARGINESIE TO NIE WIEDZIAŁEM ŻE TU MACIE TAK WESOŁO TERAZ BĘDĘ TU CZĘŚCIEJ DO WAS ZAGLĄDAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 18.08.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Tak na marginesie to padalec chciał zauważyć , że pewna osoba dzisiaj miała odebrać projekt i małe co nieco podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Darek, u nas jest suuper. To najlepszy i najprężniejszy klub (bo taki praktyczny ) JJJeeeeeeeeeeeezuuuuuu, Darek, jak pięknie.... (a na tym drugim zdjęciu to żonka i dziecię?) Jeszcze nie masz podłogi na gruncie? Ja dziś odebrałam projekt . Owo zadowolenie trwało do chwili przejżenia jego zawartości. Strasznie skomplikowanie to wygląda. Darek, pomoc miałeś faktycznie tylko na początku przy fundamentach? Aż nie chce mi się wierzyć. Słuchaj co dawałeś pod ławę? Lałeś chudziak? Znajomy wysypał wykopy zwietrzeliną i twierdzi, że to wystarczy. Czy przy adaptacji proj. architekt nanosił Ci zmiany w rodzaju bloczków? (bo pisałeś że nie robiłeś ocieplenia). Koniecznie też opisz swoje zmiany i czy robisz kominek. Serdecznie Cię pozdrawiam, dzięki za zdjęcia i koniecznie zaglądaj tu codziennie i pisz co słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Tak na marginesie to padalec chciał zauważyć , że pewna osoba dzisiaj miała odebrać projekt i małe co nieco podesłać Gdzież krążysz po sieci Docenciku drogi????? Co Ci przesłąć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 A jak tam Twoje dziewczyny? A ten projekt, wiesz to jest sehr kompliziert..... Szkoda, że nie mają jakiejś wersji dla dopiero uczących się ciężkiego fachu budowlanego blondynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 18.08.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Dziewczyny już są od dzisiaj w domu - i wyobraź sobie , że się nic nie zmieniło - mała tylko je i śpi. Prześlij mi wykaz materiałów i wszystkie powierzchnie do celów kalkulacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts