Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D07 PRAKTYCZNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

Niestety nie wybudowałem, ale już prawie buduję. Nie mam jeszcze żadnych cennych uwag na temat tego projektu, ale cięszę się, że jest jeszcze ktoś kto zamierza budować taki sam dom jak ja.

Mogę jeszcze dodać, że ja w swoim projekcie zrezygnowałem z garażu na rzecz dodatkowego pokoju na dole, a także rozważałem możliwość zainstalowania w pokoju dziennym kominka, ale na razie zrezygnowałem. Ach, jeszcze zrezygnowałem z wykończenia deskami ścian zewnętrznych poddasza

Życzę dużo wytrwałości,

Daniel

• 1 month później...

Radość ogromną mi sprawia, że ktos w końcu prócz mnie buduje D07. Ja robię to od trzech lat. Podobnie zrezygnowałem z garażu na koszt pokoju. Na raziem mam stan surowy zamknięty (120 tys.)

Przede mną kłopoty z wykończeniówką. Po zatrudnieniu dwóch firm wykonawczych - resztę wolę robić sam. Może wolno, ale mam pewność że zrobię w miarę dobrze.

• 2 weeks później...

Ja wybudowałem trójwarstwowe max 19 + 12 styropian + 1/2 max ale jedna ściankę działową stawiałem z Ytonga (kochnia-pokój dzienny) i przyznaję, że gdybym wcześniej wiedział że tak to się stawia to wybudowałby zgodnie z projektem czyli Ytong + styropian. Nie polecam w tej kwestii modyfikacji

• 2 weeks później...
Czy oprócz zamiany garażu na pokój wprowadziliście (posiadacze projektu) jakieś zmiany? Na co przeznaczycie pomieszczenie gospodarcze i składzik przewidziane w projekcie? Czy planujecie urządzenie spiżarni, pralni, warsztatu itp?

• 2 months później...

Witam , jestem również zainteresowany D07 ( lustro ),chętnie

porozmawiam , a najbardziej bym chciał zobaczyć ten dom w naturze.Czy jest gdzieś w centralnej Polsce. Zresztą mogę podjechać nawet dalej. Często mam delegacje. Pozdrawiam i czekam na kontakt.

Dołączam się z przyjemnością do dyskusji na temat D07.

Zainteresowałem się tym domem po uwzględnieniu możliwości zmian.

Nie rezygnuję z garażu, ale kuchnię przenoszę pod ścianę wejściową. Odsłonięta przez to sciana z kominem umozliwi

wybudowanie kominka.Proszę o kontakt - najbardziej zalężało by mi

na zobaczeniu tego domu w rzeczywistości i ewentualnej bezpośredniej wymianie doświadczeń.

• 7 months później...

Ja także chcę zakupić ten projekt - zmieniając ustawienie okna balkonowego i dobudowanie komina do kominka przy ścianie kuchennej to zmiany jakie musiałbym zrobić i to tyle. Jeśli ktoś z budujących byłby tak miły i podał przybliżone koszty budowy tego domu z wyszczególnieniem na poszczególne etapy i z czego budował pomogłoby mi to z pewnością podjąć właściwą decyzję co do projektu.

Czekam z niecierpliwością!

Witam wszystkich D07- ców.!

Mam już projekcik, lecz bardzo mnie interesuje rzeczywistość...

Czy istnieje mozliwość zobaczenia domku??? Jak on wygląda???

Mieszkam w okolicach Warszawy, jeśli to ułatwi....

Bardzo proszę o jakakolwiek odpowiedź.

Pozdrawiam.

I ja jestem bardzo zainteresowana projektem i etapami prac nad tym "domem marzeń - choć praktycznym" Bardzo bym chciała obejrzeć taki dom, jeśli już ktoś postawił i przyzna się gdzie On stoi. My będziemy budować, ale dopiero na wiosnę i to na razie będą tylko fundamenty.

Jak sobie radzicie z budową.

My mamy lustrzane odbicie projektu.

Chyba dom który wybraliśmy do budowania nie jest jeszcze zbyt popularny.

Może jednak znajdzie się ktoś kto już postawił D07 i jest tym szczęśliwym posiadaczem nie tylko projektu.

My właśnie posklejaliśmy mały tekturowy domek załączony do projektu wygląda całkiem, całkiem "praktycznie".

• 3 weeks później...

On 2002-02-24 14:33, Lesio wrote:

Radość ogromną mi sprawia, że ktos w końcu prócz mnie buduje D07. Ja robię to od trzech lat. Podobnie zrezygnowałem z garażu na koszt pokoju. Na raziem mam stan surowy zamknięty (120 tys.)

Przede mną kłopoty z wykończeniówką. Po zatrudnieniu dwóch firm wykonawczych - resztę wolę robić sam. Może wolno, ale mam pewność że zrobię w miarę dobrze.

Najmilsi Miłośnicy D07!

Jestem szczęśliwą posiadaczką pozwolenia na budowę i mnóstwa innych papierów dla D07L. Mamy zamiar zacząć budowę jak tylko puści zima. Może już za 2,3 tygodnie ...:smile:Tak więc osobiście nie mogę Was jeszcze zaprosić i pokazać tego najmilszego z domków, ale zdradzę Wam , że dwie działki obok mojej stoi, przykryty już dachem, D07!!!(Ten fakt jest zmorą mojego męża, który chciał mieć unikatowy dom w naszej okolicy:smile:). Jest on jeszcze w stanie surowym, bez okien, ale za to z garażem, miejscem na kominek na ścianie od kuchni oraz instalacją kanalizacyjną i wodną na parterze. Buduje go również miłośniczka Forum i to ona mogłaby coś powiedzieć o kosztach. Kiedyś w takiej ogólnej, krótkiej rozmowie dowiedziałam sie, że zapłacili za istniejący stan około 40- 50 tysięcy. Mieli bardzo dobrą ekipę murarzy i wszystkie prace zajęły około miesiąca. Tak więc chyba naprawdę jest to praktyczny domek :smile:, ale oczywiście najlepiej wiedzą iwestorzy, a nie kibicująca sąsiadka.

Budujemy pod Poznaniem, ale rozumiecie, że nie mogę Was zapraszać na działkę sąsiadów. Obiecuję natomiast pisać na bieżąco o rozwoju naszej własnej budowy.