Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiśniowski, Hormann a może jeszcze inna brama??? Tylko jaka?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam dwie brany Wiśniowskiego. Jestem zadowolony. Rozpoznawałem temat innych bram i różnice w cenie są minimalne. Nie wiem czy warto decydować się na coś wytwarzane w garażu?

Decyzja jest zawsze po stronie Inwestora.

Czemu NIE? My się już praktycznie na niego zdecydowaliśmy. Znajeźliśmy jeden przypadek niezadowolenia wynikający raczej ze złęgo montarzu...

Ja mam Krispol. Najpierw były problemy z dotrzymaniem terminu dostawy i montażu, potem z dodatkowym osprzętem (drugi pilot i wkładka umożliwiająca awaryjne otwieranie od zewnątrz) - całe miesiące. Potem brama się ciągle zacinała i ciągle przyjeżdzał serwis "podregulować". Teraz chodzi, ale na moje oko to jakoś wolno, trzeszczy skrzypi i wogóle do ...

Czemu NIE? My się już praktycznie na niego zdecydowaliśmy. Znajeźliśmy jeden przypadek niezadowolenia wynikający raczej ze złęgo montarzu...

Ja mam Krispol. Najpierw były problemy z dotrzymaniem terminu dostawy i montażu, potem z dodatkowym osprzętem (drugi pilot i wkładka umożliwiająca awaryjne otwieranie od zewnątrz) - całe miesiące. Potem brama się ciągle zacinała i ciągle przyjeżdzał serwis "podregulować". Teraz chodzi, ale na moje oko to jakoś wolno, trzeszczy skrzypi i wogóle do ...

Napisz u kogo zamówiłeś - z tego co piszesz wynika, że to ta firma jest do d..y a nie sama brama.

Napisz u kogo zamówiłeś - z tego co piszesz wynika, że to ta firma jest do d..y a nie sama brama.

Firma w Szczecinie ul. Niemcewicza (nazwy teraz nie pamiętam). Firma sama w sobie też beznadziejna, ale z terminami dostaw nawalała fabryka. Sama brama też budzi moje zasrzeżenia. Zrobisz jak chcesz ale ja drugi raz wybrałbym coś bardziej markowego. Tym bardziej, że różnice w cenach nie są bardzo duże.

Ja mam dwie BigTOR-u. Są O.K. Wiśniowskiego mi odradzili - ma krótki staż w bramach segmentowych, a Hormana nie musieli - sama sobie wyperswadowałam po obejrzeniu wyceny!
Hormanik, sprawdzony, działa jak ta lala :)

Tak tak - tylko ta cena... sprawdzałeś ile kosztuje brama szerokości 4,5m ? Takie oczy robiliśmy :o

Noooo nie, wstawiałem 2,25 m i nie było specjalnych róznic cenowych.