Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiśniowski, Hormann a może jeszcze inna brama??? Tylko jaka?

Recommended Posts

Hormanik, sprawdzony, działa jak ta lala :)

Tak tak - tylko ta cena... sprawdzałeś ile kosztuje brama szerokości 4,5m ? Takie oczy robiliśmy :o

Noooo nie, wstawiałem 2,25 m i nie było specjalnych róznic cenowych.

Zbieram oferty... Krispol - 3800-4000 (przetłoczenia/kasetony) + 1500 za napęd, za kilka dni ma być promocja (napęd za 50%).

Wiśniowski - ok 6 tys

Horman - prawie 10 :o i facet bardzo niemiły...

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w garażu podziemnym, w pracy jest Hormann, działa 6 lat i otwiera się średnio co 3 minuty.. i działa.... wiec tez taką chciałem, ale ze względu na koszty padło na Wiśniowskiego segmentową - jakość przynajmniej w 4cm segmentowej z napędem jest taka sama, montaż za miesiac

Tak tak - tylko ta cena... sprawdzałeś ile kosztuje brama szerokości 4,5m ? Takie oczy robiliśmy :o

Miałem wycenę właśnie takiej bramy Wiśniowskiego i Hormana i nie było dużych różnic, a jeszcze nie rozmawiałem o rabacie na Hormana.

Miałem wycenę właśnie takiej bramy Wiśniowskiego i Hormana i nie było dużych różnic, a jeszcze nie rozmawiałem o rabacie na Hormana.

No to wychodzi, że w mojej okolicy Hormany strasznie się cenią. Czyli co robią sobie wielkie narzuty? :o Przecież to jest chore. Ekiy z daleka biorą dużo więcej za montarz i wychodzi na to samo :cry:

Witam,

Najtańsze są bramy Wiśniowskiego tzw. standardowe - podzwońcie do dilerów i wypytajcie o bramy o standardowych wymiarach - może warto do takiej bramy dostosować otwór niż kupować bramę do otworu (szczególnie wysoko ceniona jest brama o wymiarach nietypowych!).

Ja np. kupiłem 15 cm niższą bramę i zrobiłem większe nadproże - dzięki temu zaoszczędziłem kilkaset złotych (coś koło 600PLN), a zakupiona brama funkcjonalnie i tak mi w zupełności odpowiada.

I jeszcze jedno - przy obecnych cenach bram opłaca się wziąć firmę, która zamontuje taką bramę i kupi ją od dilera - wówczas vat będzie 7% a nie 22% i cena z montażem będzie prawie taka sama jak cena bez montażu w przypadku, gdy sami kupujemy. Takim właśnie sposobem zaoszczędziłem jakieś 350PLN.

Tak tylko Horman ma bramy 2cm grubosci :( gdy spytalem sie o 4cm cena mnie powalila wiec zdecydowalem sie na Wisniowskiego.Rozwazalem tez Krispolu i Bigtoru ale Wisniowski ma odrobine ladniejsza...roznica byla bodajze 130 zlotych drozej na Wisniowskim.

Wracając do grubości tych paneli. Zastanawia się czy lepiej wziąść bramę Wiśniewskiego 4cm grubości czy Hormana 2 cm. Na brame segmentową Hormana z automatyką mam cenę 3600 zetów (2400 szerokość).

Kulin