Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiśniowski, Hormann a może jeszcze inna brama??? Tylko jaka?

Recommended Posts

No i po montażu.

Mam bramę od thermoline - jesteśmy zachwyceni. Brama jest śliczna - złoty dąb, bardzo ładna faktura powierzchni bramy, wykonanie, montaż bardzo sprawny. Cena dobra, a jakość obsługi klienta po prostu super. Czego wielu z nas niestety nie docenia. Nie liczy się tylko cena, ale to jak jesteśmy obsługiwani jest też bardzo ważne, jak już wydajemy te parę tysięcy PLN. Bardzo polecam.

Cena taka jak w Krispolu, po rabatach. Wyszło ok 15 - 20% taniej niż Hormann, a Hormann nie ma złotego dębu, przynajmniej nie miał miesiąc temu.

Wrzucę zdjęcia jak tylko będę je mieć. Ładny kolor jeśli komuś zależy na złotym dębie, u nas dodatkowo bardzo ładnie zgrało się z kolorem okien i rolet.

Służę namiarami na firmę, na priva.

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Ja mam dwie bramy Totmana - bardzo dobrze sie sprawuja, maja szybki serwis i sa najtansze na rynku, 2/3 ceny Hormana

Ja jestem na etapie zbierania ofert i u mnie przy wymiarach 2,4 x 2,1 (szer x wys) między Wiśniowkim a Hormannem prawie nie ma różnicy.

Co byście w związku z powyższym wybrali? Hormann 2 cm czy 4 cm Wiśniowki?? Oto jest pytanie.

DeeF Mam taką samą bramę i wybieram Wiśniowskiego. Cena ta sama , lecz grubośc i współczynnik przenikania inna na korzyść Wiśniowskiego.

Za taką samą bramę segmentową Hormana, czyli z ociepleniem 40 mm trzeba dołożyć 1000 zł.

Jedynym mankamentem w przypadku bram Wiśniowskiego to to, że po otwarciu zabiera trochę światła wjazdu - jeśli się mylę to poprawcie mnie.

my właśnie zamowiliśmy THERMOLINE 2,25x5m - oh=gladałem kilkanaście bram różnych producentów i nie bardzo widze różnicę w ich wykonaniu - chyba większość producentów reprezentuje przyzwoity poziom 8)
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...
Sama brama też budzi moje zasrzeżenia. Zrobisz jak chcesz ale ja drugi raz wybrałbym coś bardziej markowego. Tym bardziej, że różnice w cenach nie są bardzo duże.

Różnice w cenie duże ? W Wawie i okolicy za KRISPOLA full wołają 3900 a za Wiśniowskiego 3650 :)

Zadatkowaliśmy już Normstahla. Standartowa była tańsza niż Krispol (którego też braliśmy pod uwagę). Z automatyką, montażem itp. wyszło jakieś 3800.Powinna być za miesiąc.
Chce zamówić u autoryzowanego przedstawiciela Hormanna 2 bramy garażowe. Facet za usługę budowlaną obejmującą montaż tych bram (treść faktury – „usługa budowlana”) chce doliczyć 7% VAT. I tu jest wszystko okey. Natomiast za montaż napędów chce wystawić odrębna fakturę z 22% VATEM. Czy to jest zgodne z przepisami podatkowymi?