aga1401 17.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 greeg - gorzej jak mi jacys inni chetni zaczna do tego piwa sciagac... darmowa biba jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
virus 05.08.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 jest na to sposób - tylko trzeba trochę pracy na jesień po uporządkowaniu ogrodu trzeba na całej powierzchni działki wysypać wapno gaszone suche i następnie przekopać ogród - wtedy jest najlepszy efekt (można również wysypać bez kopania np na trawnik);przez zimę wypali wszystkie ślimary i po problemie;po roku powtórzyć proces, następnie profilaktycznie co 3-4 lata. dowiedziałem się o tym od znajomego ogrodnika - nie wierzyłem, że to pomoże i rok z tym zwlekałem (moja strata) widząc efekty u znajomego na jesień wysypałem na działce wapno i przekopałem wszystko i efekt jest widoczny, w tym roku jest tylko trochę ślimaków jakieś 5% tego co było (a miałem ich tyle, że po deszczu nie było możliwości przejścia bez nadepnięcia na ślimaka). na jesień powtarzam cały proces - wapno już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts