zone 05.05.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 mamy problem z kibelkiem, który zamocowany jest na stelażu - gdy się na nim usiądzie trzeszczy jakby za chwilę miał spaść, zaznaczam, że domownicy są wagi lekkiej z zamocowanym obok bidetem nic sie nie dzieje. Najgorsze, że wszytko jest już obłożone glazurą, "ruchoma" jest tylko jedna płytka.... czy jest jakiś sposób, na pozbycie się tych dźwięków? czy uważacie, że to kwestia źle zamocowanego sedesu, czy może jakiegoś uszczelnienia,czy obłożenia stelaża w miejscu mocowania? jak macie zrobione u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.05.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Mam też takie rozwiązanie jak u Ciebie,a jestem wagi ciężkiej.Nie mam takich problemów jak u Ciebie.Jezeli stelaz był zamocowany prawidlowo to pozostaje uszczelka miedzy muszlą a kafelkami.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 05.05.2005 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 teraz to będzie chyba ciężko sprawdzić czy stelaż jest prawidłowo zamocowany między muszlą a kafelkami jest silikon, czy to z reguły wystarcza, czy są jakieś specjalne uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 05.05.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Jeśli ten silikon to tylko uszczelnienie po brzegach, to nie wystarczy. Powinna być cienka mata "po całości" między scianą a muszlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.05.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 O tym juz było http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22763&highlight=geberit i jeszcze gdzieś tylko nie mogę odszukać z tego co pamiętam to różne materiały dawano na podkładkę np. linoleum podobno zdaje egzamin.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.05.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Tak między muszlą a kafelkami jest uszczelka z mikrogumy (koszt ok 10 zł) Muszla musi dolegać cała powierzchnia do kafelek.Nie wiem jak ktos to silikonował(czy na całej powierzchni).Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 05.05.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 U mnie fachowcy założyli specjalne podkładki z pianki, które kupiłem w sklepie z ceramiką sanitarną. Nadmiar obcieli, a widoczną krawędź podkładki zabezpieczyli silikonem. Narazie nic nie trzeszczy (waga ciężka) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 05.05.2005 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 sorry za może głupie pytanie, ale czy można sie tam dostać i złaożyć ta podkładkę nie rujnując glazury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 05.05.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Tak. Odkręca się nakrętki śrub mocujących muszlę, zdejmuje samą muszlę, wkłada elastyczną podkładkę między płytki a muszlę i ponownie przykręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.05.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 I na koniec silikonuje - naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 05.05.2005 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 wielkie dzięki jast nadzieja na ciche i spokojne "posiedzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.05.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wiech wyjaśnił to bardzo dobrze.Sam silikon nie wystarczy,musisz wieć podłożyć jeszcze podkładke miedzy kafle a kibelek.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts