mmarysia 05.05.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Z góry wszystkich przepraszam za zawracanie głowy. Prywatnie korzystam z forum ze wzgledu na swoją budowę. Ostatnio zdarzyło mi sie zadanie zawodowe zwiazane z badaniem rynku kominków w Polsce. Przyszło mi do głowy ze forum byłoby świetną podpowiedzią w tym temacie. Oczywiscie zapoznałam sie ze wszytskimi wątkami - potrzebuję jednak uzyskać konkretne odpowiedzi w zadanych kryteriach- bardzo was proszę pomóżcie- poświęcie dwie minutki zeby dosłownie w kilku słowach odpowiedziec na pytanie dotyczace preferencji co do wyboru kominka. Nie jestem z branży- pytanie moje zwiazane jest z zainteresowaniem polskim rynkiem jednej z firm koncernu w którym pracuje- grzecznosciowo muszę zebrac dla nich informacje rynkowe. Jeśli sa jakieś niedostatki na rynku, jest jakaś nisza - chętnie sie dowiem - nowy gracz na rynku z pewnoscią bedzie zainteresowany wypełnieniem tych braków.Wybaczcie jeszcze raz ze sięgam po takie srodki ale forum wielokrotnie było dla mnie bardzo przydatne - może i tym razem. Ponieważ pytanie o preferencje jest zbyt złozone - raczej trudno to zawrzeć z ankiecie - dlatego kazdego kto zechce mi pomóc proszę o odpowiedż na poszczególne pytania: Wybrany lub użytkowany kominek jest:a) tradycyjny/ z płaszczem wodnym/ z DGP?b) producent wkładu:.....?c) obudowa: awangardowa/nowoczesna/kaflowa/rustykalna/klasyczna/otwarte palenisko?d) moc:.....?e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych"/ stanowi podstawowe źródło ciepła?f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób/podnoszona do góry?g) szyba: płaska/panoramiczna/półokrągła/vis a vis/ kątowa/inna?h) montaż dostawcy kominka/usługa osoby trzecieji) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania itp. Wszytkim z góry dziękuję za pomoc. Będę wdzieczna gdy odpowiedzi udzielą tylko osoby chcące mi pomóc w tym temacie- wierze ze jest wiele osób które krytycznie ocenią ten post- z góry jednak proszę - nie ześmiecajcie tego watku- niech wystarczy moja swiadomość ze tacy są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.05.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Odpowiadam: a/ 1 b/ Les Fo.... (coś tam) taki francuski c/ 2 d/ 14 e/ 1 f/ 1 g/ 1 h/ 2 i/ w tej chwili nie mam może kiedyś, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 05.05.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) z płaszczem wodnymb) makroterm c) obudowa: klasycznad) 18kWe) stanowi drugie, dość ważne źródło ciepłaf)szyba: otwierana w tradycyjny sposóbg) szyba: płaskah) montaż dostawcy kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 05.05.2005 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wielkie dzięki za pomoc - moze ktoś jeszcze - żeby próba była reprezentacyjna potzrebnych jest wiecej wypowiedzi - tak tylko sobie piszę - jestem przeciez cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.05.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) tradycyjny/ z płaszczem wodnym/ z DPG? - z DGP b) producent wkładu:.....? - Les Foyes c) obudowa: awangardowa/nowoczesna/kaflowa/rustykalna/klasyczna/otwarte palenisko? - nowoczesna d) moc:.....? - 18 kW e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych"/ stanowi podstawowe źródło ciepła? - rekreacyjnych f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób/podnoszona do góry? - tradycyjny g) szyba: płaska/panoramiczna/półokrągła/vis a vis/ kątowa/inna? - płaska h) montaż dostawcy kominka/usługa osoby trzeciej - osoba trzecia i) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania itp. - fajna zabawa, nigdy jako kotłownia. Wszytkim z góry dziękuję za pomoc. Będę wdzieczna gdy odpowiedzi udzielą tylko osoby chcące mi pomóc w tym temacie- wierze ze jest wiele osób które krytycznie ocenią ten post- z góry jednak proszę - nie ześmiecajcie tego watku- niech wystarczy moja swiadomość ze tacy są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.05.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany kominek:a) tradycyjnyb) producent wkładu: jak narazie hajdukc) obudowa: nowoczesna może klasycznad) moc: nie wieme) kominek uzywany będzie wyłącznie w celach "rekreacyjnych"f)szyba: otwierana - do góryg) szyba: kątowah) usługa osoby trzecieji) ceny, ceny są kosmiczne gdy chce się mieć szybę z dwóch stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.05.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Witam. Odpowiadam a) z płaszczem wodn. b) makroterm c)klasyszna d) 24KW e)dodatkowe ale dość pokażne f) tradycyjny g)płaska h)osoby trzeciej i)brak mi szyby panoramicznej albo narożnej. Powodzenia w sondażu i pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.05.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) z płaszczem wodnym b) producent wkładu:makroterm c) obudowa: nowoczesna/ d) moc:18 e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych"/ stanowi drugie źródło ciepłaf)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż dostawcy kominkai) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.05.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) tradycyjny/ z płaszczem wodnym/ z DGP? z płaszczem b) producent wkładu:.....? CTM c) obudowa: awangardowa/nowoczesna/kaflowa/rustykalna/klasyczna/otwarte palenisko? d) moc:.....? 24KW e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych"/ stanowi podstawowe źródło ciepła? 50/50 f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób/podnoszona do góry? g) szyba: płaska/panoramiczna/półokrągła/vis a vis/ kątowa/inna? h) montaż dostawcy kominka/usługa osoby trzeciej i) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 05.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a. system DGP...b. Cheminees Philippe albo Godinc. ramka z kamienia naturalnego/ marmuru (kominek w ścianie)d. ...sama jeszcze nie wiem...e. cele rekreacyjne/ stanowić będzie dodatkowe źródło ciepłaf. otwierana w tradycyjny sposóbg. płaskah. montaż dostawcy kominka, firma Kominki Czerwińskii. - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 05.05.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) tradycyjny b) producent wkładu:Gaboc) obudowa: nowoczesna/ d) moc:14kW e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych" f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż: usługa osoby trzeciej i) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 05.05.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) tradycyjny b) producent wkładu:Gaboc) obudowa: nowoczesna/ d) moc:14kW e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych" f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż: usługa osoby trzeciej i) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 05.05.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) z płaszczem wodnym b) makroterm c) obudowa: klasyczna d) 18kW e) stanowic bedzie drugie, dość ważne źródło ciepła f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż dostawcy kominkai) niebawem bedzie montowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 05.05.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest:a) z płaszczem wodnymb) producent wkładu: ?c) obudowa: nowoczesnad) moc: 14-20 KWe) kominek używany jest w celach ocieplenia wspomagajacego- raczej częstof) szyba: otwierana w tradycyjny sposóbg) szyba: panoramicznah) montaż dostawcy kominkai) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania -prosta forma, nieduża głębokość raczej nieduży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 05.05.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) z płaszczem wodnym b) Makroterm c) obudowa: tradycyjna d) moc: 18 kW e) kominek uzywany jest w celach: oprócz niego jest kocioł olejowy, ale wtedy, kiedy będzie nam się chciało, ma być podstawowym źródłem ciepła f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) usługa osoby trzeciej i) mógłby mieć bardziej nowoczesną obudowę, chociaż CTM nie spełniał w związku z tym moich oczekiwań (za ciężki) Pozdrawiam T. PS. Mam nadzieję, że później jakoś podsumujesz nasze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 05.05.2005 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 PS. Mam nadzieję, że później jakoś podsumujesz nasze odpowiedzi No teraz to juz nie mam innego wyboru Jedne wypociny dostanie szefostwo a kopia znajdzie sie na końcu tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.05.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) tradycyjny zamknięty (tzn. z wkładem) b) producent wkładu: Cheminees Diffusion c) obudowa: taka strasznie prosta d) moc:14 kW e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych" f) szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż: usługa osoby trzeciej (montażysta zaproponował i kupił wszystkie materiały) i) postawowa preferencja: MIAL BYĆ TANI (i był komentarz dodatkowy: jestem zadowolony (w ciągu 1 roku grzałem jakieś 4 razy - jest to dla mnie rezerwowe/rozrywkowe źródło ciepła, normalnie grzeję gazem) pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 05.05.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wybrany lub użytkowany kominek jest: a) tradycyjny b) producent wkładu:Tarnava c) obudowa: hmmm... klasyczna? d) moc: 18kW (może 16 - nie pamietam) e) kominek uzywany jest w celach rekreacyjnych f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób g) szyba: płaska h) montaż dostawcy kominka i) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania itp.: żeby drewno się samo rąbało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 05.05.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) z DGPb) producent wkładu:Tarnavac) obudowa nowoczesnad) moc:18e) kominek uzywany jako dodatkowe źródło ciepłaf)szyba otwierana w tradycyjny sposóbg) szyba panoramiczna półokrągłah) montaż osoby trzecieji) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 05.05.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a) tradycyjny/ z płaszczem wodnym/ z DGP? - DGP b) producent wkładu:.....? - chyba Tarnava c) obudowa: awangardowa/nowoczesna/kaflowa/rustykalna/klasyczna/otwarte palenisko? - nowoczesna d) moc:.....? - eeee nie wiem - 18? e) kominek uzywany jest w celach "rekreacyjnych"/ stanowi podstawowe źródło ciepła? - roamntycznych f)szyba: otwierana w tradycyjny sposób/podnoszona do góry?-tradycyjna g) szyba: płaska/panoramiczna/półokrągła/vis a vis/ kątowa/inna? katowa h) montaż dostawcy kominka/usługa osoby trzeciej - chyba usługa osoby trzeciej i) inne uwagi i sugestie, niespełnione oczekiwania itp. - jescze nie wybralam kominka - za miesiac dopiero fundamenty leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts